Rozmýšľal som, že by som daroval krv. Máte s tým niekto skúsenosť? Ako to chodí? Robia mi najskôr nejaké testy alebo len tak prídem a na počkanie mi vezmú?
lepsie je dopredu zavolat, pripradne aby ste sa dohodli viaceri.
Najprv ti vezmu malu vzorku, pozru ci si vhodny darca a potom ti normalne odoberu krv.
Nesmies predtym pit alkohol, fajcit, samozrejme ziadne drogy. Rano sa mas normalne najest a napit pred odberom.
A budu chciet vediet ci nie si na nieco alergicky, pripadne astmatik + si nesmel v detstve prekonat vaznejsie choroby, oni ti uz povedia ktore konkretne.
neboj sa nevykrvácaš takto prídeš tam, zoberieš si formulár, vypíšeš ho, pôjdeš ku okienku dáš ho sestričke, oni ti ho zobere a dá ti taký papierik ... postúpiš ďalej, odmerajú ti tlak a zoberú krv... počkáš chvílu a potom ideš k doktorke (tam je vt akých dveroch) tá sa ťa spýta že či si v poriadku, maximálne ti vypočuje srdce (samozrejme v prípade že testy máš dobré niektoré odtial poslala preč že majú nízke želetzo etc. )
a potom už len dieš ďalej kde ti zoberú krv a hlavne enstresuj prosim ta
a keď mi zoberú vzorku to mi hneď aj vyhodnotia, či som vhodný? som myslel, že to im trvá aspoň niekoľko hodín...
@thevanderdark poznam brat tam chodil pravidelne a potom mal nenormalne rozpichané žily...takže netreba tam chodiť každé dva týždne, či aký je ten limit, vraj to nie je ani pre telo dobré tak často....ale aj nad tým som rozmýšľal....
Spravia zakladne testy na mieste, supnu ta na lozko, zoberu ti krv. Este potom robia nejake dodatocne testy a su taki zlati, ze ti poslu list, ak mas HIV alebo zltacku ^^
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Najprv ti vezmu malu vzorku, pozru ci si vhodny darca a potom ti normalne odoberu krv.
Nesmies predtym pit alkohol, fajcit, samozrejme ziadne drogy. Rano sa mas normalne najest a napit pred odberom.
A budu chciet vediet ci nie si na nieco alergicky, pripadne astmatik + si nesmel v detstve prekonat vaznejsie choroby, oni ti uz povedia ktore konkretne.
a potom už len dieš ďalej kde ti zoberú krv a hlavne enstresuj prosim ta
@thevanderdark poznam brat tam chodil pravidelne a potom mal nenormalne rozpichané žily...takže netreba tam chodiť každé dva týždne, či aký je ten limit, vraj to nie je ani pre telo dobré tak často....ale aj nad tým som rozmýšľal....
» www.ntssr.sk/o-darovani-krvi...