Ahojte. Darovali ste už niekedy krv? Ak áno, koľko krát? Ak nie, dokázali by ste darovať svoju krv? Aké ste mali pocity pri darovaní krvi? Bolo Vám zle alebo bolo všetko v poriadku? Pýtam sa ,en zo zvedavosti, nie zo skúsenosti.
Ja osobne by som nedokázal darovať krv, keď že neznášam ani odber krvi. Vždy sa pri tom hrozne klepem a pri odbere mi je vždy tak blbo. :/ No ak by išlo o niekoho známeho z rodiny tak určite darujem.
zatiaľ raz a môžem ísť znova v septembri, ale bolo to super, najviac sa mi páčilo, že sa ku mne nesprávali ako ku pacientovi.. a pochválili ma, že som ráno veľa pila, tým pádom mi vôbec zle nebolo, len som mala modrinu cez polruky ešte skoro 3 týždne
Nedaroval a ani neplanujem.
Nie zeby som bol proti tomu, som rad ze su ludia ktorí daruju krv.
Ale ja mam problem udrzat optimalnu hladinu zeleza, nemozem si dovolit prichadzat on, + sportujem takze ho potrebujem este viac.
A straaaasne sa bojim toho. Ked mi brali krv skoro ma porazilo. Ja som strasne haklivy na svoje telo.
Radsej si dam tetovanie ak by som musel darovat . A o par mesiacov dalsie.
ja mám pri odbere krvi vždy taký pocit ako by zo mňa vysávali život a som z toho hrozne nervózna .... čiže ... ako píšeš ty, keby treba pomôcť niekomu známemu tak idem na to. to by som jednorázovo prežila ale inak nie...
Vcera som bola darovat a.. odpadla som par minut po tom, co som odisla z lozka.. inak nebyva mi zle zo samotneho odberu a ked som bola prvykrat len som sa citila slabo a na druhy den mi bolo trochu zle..
@google123 ja by som velmi chcel darovat, nebýva mi ani zle z krvi ani nič, len mám problém že mám epilepsiu :/ aj ked som už od Silvestra 2009 nemal záchvat nemyslím že by sa niečo zmenilo. Ale tak dúfam že raz darovat budem moct lebo za prvé to považujem za jeden z najušlachtilejších skutkov aké človek može pre človeka v núdzi urobit a za druhé mám skupinu 0 ktorá je aspon na Slovensku najvzácnejšia univerzálna a preto si myslím že je velká škoda že ju nemožem darovat
@google123 citim sa byt v pohode .. hej kamaratka bola pri mne, isli sme akurat z wcka.. ja si uz len pamatam snad 10 ludi z nemocnicneho personalu plus nejakych darcov okolo seba ako mi drzia hore nohy, zatial vo lezim na dlazke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Nie zeby som bol proti tomu, som rad ze su ludia ktorí daruju krv.
Ale ja mam problem udrzat optimalnu hladinu zeleza, nemozem si dovolit prichadzat on, + sportujem takze ho potrebujem este viac.
A straaaasne sa bojim toho. Ked mi brali krv skoro ma porazilo. Ja som strasne haklivy na svoje telo.
Radsej si dam tetovanie ak by som musel darovat . A o par mesiacov dalsie.
- Nie, ani nemôžem, len párkrát v živote som vážila nad 50 kg a mám aj anémiu
Ak nie, dokázali by ste darovať svoju krv?
- Určite áno, nemám s tým problém, bežne chodím k hematologičke na odbery, takže s ihiel strach nemám