moj problem je v tom ze neznasam ihly... je mi zle aj pri ockovani, nie to este ked mi beru krv... tebe samozrejme gratulujem k janskeho plakete a slubujem ze nieco so sebou urobim...
Ja som po autonehode dostal 1,5l krvi. Hneď ako som vyzdravel a bol som schopný darovať krv, tak som ju išiel "vrátiť". Chcel by som v darovaní krvi pokračovať, ale nikdy mi na to nevýjde čas.
Krv som darovat uz bola, dvakrat, hoci naposledy pred rokom. Odvtedy nemam cas. Ale teraz si chcem najst konecne a ist znovu. Verim tomu, ze je to dobra vec. Mozno niekomu hoodne pomoze..
Aj ja som uz bol parkrat darovat krv, naposledy minuly tyzden. Snazim sa ist vzdy 3-krat do roka, zatial mi to celkom vychadza. Takze za par rokov to hadam dotiahnem na tie plakety.
Darovat krv by mal podla mna z casu na cas kazdy clovek. Ludia, ak mozete, chodte darovat krv. Mne je to tiez neprijemne a neznasam, ked sa ma niekto cudzi co len dotkne na vnutornej strane predlaktia, nie este ked mi tam idu pichnut ihlu. Na vysetreni pred odberom mavam tep 120/min a stresy ako na skole pred skuskou Ale myslim, ze je dobre, ked sa vie clovek prekonat. Nakoniec je to prospesne pre obe strany - aj pre pacienta, ktoremu mozete zachranit zivot, aj pre vas, lebo podla vysetreni krvi zistite, ci ste v poriadku.
mne to pride pekne ked niekto mysli na ostatnych a daruje krv...ibaze ja osobne odpadnem uz ked ma ockuju...ked mi beru krv tak to musia robit pol hodinu novorodeneckou ihlou...juj rada by som...ale fakt mi je zle uz pri pomysleni na to...ale je to pekne...
Díky za príspevky som rád ,že to zaujalo tolko ľudí. Myslím ,že by to nikto nemal robiť nasilu alebo ak k tomu cíti odpor. Určite by to malo byť dobrovolné ,aby mal z toho človek dobrý pocit.
Krv som nikdy nedarovala a asi ani nebudem pretoze mam s ihlami hrozne velky problem, minule ma museli traja drzat aby som si dala zobrat krv len na vysetrenie , znesiem vsetko ale odber krvi nikdy v zivot, mozno este vtedy keby od toho zavisel ludsky zivot mojej rodiny
ja som planovala hned po 18 ist darovat krv...a tak som aj spravila...lenze...nemam dostatocne hrubu zilu, takze mi nevzali...bola som z toho dost smutna, ale verim, ze raz mi tie zily zhrubnu
a urcity strach tam bol, hlavne ked som videla neiktorych, ako odpadavaju
prave som dosiahla osemnast. urcite suhlasim s tym ze je to dobre a prospesne darovat krv a od doby co sa pysim tymto vekom tak hladam miesto kde sa mozem ,,realizovat" urcite chcem krv darovat. Dufam len, ze mi z toho nebude zle...
Urobit to mozem, nemam problemy, a svoj strach z ihiel som uz zda sa prekonala, tak preco nie? urcite to chcem urobit.
ja som chcela darovat krv..a aj stale chcem...ale nemam dostatocnu vahu ..aby clovek mohol darovat krv, musi mat minimalne 5Okg...hadam sa na tych 5OKg raz dostanem
Ja by som tiez chcela, ale berem vyse roka lieky tak asi by som nemohla. Ale ked doberem, tak by som urcite chcela, ale ako som citala, co pisala tatianka, tak ja mam taky isty problem. A to ma ani nenapadlo, takze asi nebudem moct dat nikdy
Ale urcite je to dobre, uz len preto, ze tym pomozes, kiezby daroval kazdy, kto moze.
..ja mam problem so strachom z ihiel a z lekarov, doma mame sice macke podrzat organy pomozem ked operuje(je veterinarka), ale ked vidim vlastnu krv ako tece z ihly tak mi je zle... A lekarov nenavidim z duse, ich pristup a to prostredie...
Chcel by som darovať krv, ale nemôžem nakoľko som potetovaný. Mrzí ma to hlavne z dôvodu, že po rozboroch krvi som ideálnym darcom krvi s univerzálnou skupinou.
25. Lebo ked sa nakazis a o par dni ides dat krv ,tak to nemusia zistit lebo infekcia sa rozvinie az neskor. A tak niekoho nakazis ani nevies ako.
Som rad ,ze diskusia dalej zije. Ale pacili by sa mi aj pozitivne odpovede ,ci mate aj dobre skusenosti prip. kam chodite davat krv (ja RuzinovBA a Trstena)
Aj vela mojich znamych nemoze davat z pod. dovodov. No niekedy je lepsia kvalita ako kvantita.
keby som nemala panicky strach z ihiel tak by som darovala..mrzi ma to kedze krv je a bude vzdy potrebna..no ale aj keby som sa nebala tak je tu zas iny problem, ze mam pod 50 kg takze nic z toho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Naposledy keď som bol tak tam boli traja ľudia...
Darovat krv by mal podla mna z casu na cas kazdy clovek. Ludia, ak mozete, chodte darovat krv. Mne je to tiez neprijemne a neznasam, ked sa ma niekto cudzi co len dotkne na vnutornej strane predlaktia, nie este ked mi tam idu pichnut ihlu. Na vysetreni pred odberom mavam tep 120/min a stresy ako na skole pred skuskou Ale myslim, ze je dobre, ked sa vie clovek prekonat. Nakoniec je to prospesne pre obe strany - aj pre pacienta, ktoremu mozete zachranit zivot, aj pre vas, lebo podla vysetreni krvi zistite, ci ste v poriadku.
chcela by som zazit,ze v niekom je nieco moje,co mu zachranilo zivot.
a urcity strach tam bol, hlavne ked som videla neiktorych, ako odpadavaju
Urobit to mozem, nemam problemy, a svoj strach z ihiel som uz zda sa prekonala, tak preco nie? urcite to chcem urobit.
ps: vyborna tema.
Ale urcite je to dobre, uz len preto, ze tym pomozes, kiezby daroval kazdy, kto moze.
veľa ludom to pomôže... je to ľudský čin..
a nikdy nevieš...či aj ty ju niekedy nebudeš potrebovať...
Som rad ,ze diskusia dalej zije. Ale pacili by sa mi aj pozitivne odpovede ,ci mate aj dobre skusenosti prip. kam chodite davat krv (ja RuzinovBA a Trstena)
Aj vela mojich znamych nemoze davat z pod. dovodov. No niekedy je lepsia kvalita ako kvantita.
1. pretoze som bola v krajinach z ktorych ked sa vratis tak rok nemozes darovat krv
2. bola som chora a ked si chora tiez nemzoes darovat krv
3. odpadavam pri brani krvi
takze ja sa nezaradim asi nikdy do skupiny daruvavajucej krv ale tak moja mamina to robi aj za mna, ta chodi pravidelne darovavat krv