Nie, ale zrejme ide o knihu nejakého kreacionistu.
Ale aby som to vysvetlil, tak všetci sme omylný. Je jasné, že aj Darwin sa mýlil.
No princíp je správny a opierajú sa o to všetky vedecké špičky.
Napríklad vieme, že bol BIG BANG, no nevieme ako presne prebehol. podobne je to aj s evolúciou. Vieme že bola, no princíp ešte celkom presne nepoznáme a preto vznikajú aj omyly.
No chyba kreacionistov je tá, že akonáhle na niečo nemajú vedci odpoveď, tak kreacionisti povedia "to Boh"..vytvárajú si Boha medzier.
nie, necital, ale viem z hruba o com je, a myslim si, ze pokial niekto tvrdi, ze niektore veci z biblie sa naozaj stali, tak v pohode, preco nie... ale ked niekto povie, ze clovek a opica nemaju spolocneho predka (poznamka: Darwin NEpovedal, ze clovek sa vyvinul z opice, ale ze opica a clovek maju v historii spolocneho predka, este pred Australopithecus Afarensis) , tak potom to bude asi neaky clovek, ktory si zubami nechtami chrani jeho nabozenstvo, a nechce aby vo vsetkych statoch v USA sa vyucovala Darwinova teoria.
@salora ten princíp, že všetko pochádza z 1 bodu je v podstate dôveryhodný.
Napríklad vzďaľovanie galaxií dokazuje fakt, že pokiaľ sa od seba vzďaľujú, museli byť v jednom bode.
No súhlasím s tým, že priamy dôkaz na Veľký tresk neexistuje, no pokiaľ na to poukazuje mnoho nepriamych dôkazov, tak sa to stáva dôveryhodným a teda aj dokázaným.
@5@puco90 - jasné... poznám tú teóriu, dosť som sa jej venoval a osobne si myslím, že to tak skutočne mohlo byť.... ale žiaden vedec ti 100%-tne exaktne nepovie "áno, vznik vesmíru, galaxií atď. je výsledkom veľkého tresku"...
@8@opinko - a kde vidíš logiku v tvrdení, že Boh je? Kto, čo je Boh? Ako vznikol? Kto ho stvoril? Tiež sa tu vzal len tak z ničoho nič? Bezdôvodne? Aký je skutočný dôkaz existencie Boha?
@salora Neexistuje iny dovod vzniku sveta,iba ze ho stvoril Boh a z lasky nam dal zivot.Ty by si chcel vidiet boha aby si uveril ale on je nehmotny takze to sa neda.A j tvoj duch je nehmotny...
Preco si ty myslis ze vznikol svet a podla teba je to nahoda?
ALE vieš v čom je háčik ? My sa na to pozeráme veľmi primitívne. Naše uvažovanie a myslenie je naviazané na čas a priestor.
ALE pred vznikom vesmíru čas a priestor nebol a platila iná logika, teda keby sa na to pozeráme logikou, nenaviazanou na čas a priestor, tak by sme to pochopili a V PODSTATE by sme si mohli odmyslieť aj Boha.
@turion Ty hovoris o tom ze jednemu sa moze nieco zdat zmyselne lebo je na nieco zvyknuty a inemu nezmyselne lebo je zvyknuty na nieco ine ,ale ja hovorim o logike,ze ked drevo hori v krbe moze horiet aj v peci pretoze stale je to drevo aj ked je na inom mieste.To musia povazovat za logicke obi dvaja.
@opinko čo bi si stel aký príklad pred 500r bi si povedal že zem nieje v strede vesmíru, krúži okolo slnka po tej istej elipse upália ťa na hranici ako kacíra pre nich je to logický ťah lebo tomu nerozumejú nemajú žiadne poznatky je len boh a ten môže za všetko
v tej istej dobe na inom mieste sú ludia čo inak zmýšľajú takže majú zas svoju logiku
povedz dneska že zem plochá ako doska preto z nej nikto nevypadne síce ťa neupália ale pomyslia si svoje o tebe
@puco90 Preco myslis ze by si ludia mysleli ked by nieco nevedeli ze to bol boh?Preco by o tom vobec rozmyslali.Skor by si povedali ze nevedia a hotovo.Preco by ich napadlo ze to robi niekto a nie nieco?
Ako je mozne ze aj ludi na inych kontinentoch napadlo to iste?Pretoze Boh je.
@opinko ale ja vravím o tom že logika vychádza z poznatkov ľudí ako sa menia poznatky tak sa mení aj logika ľudí drevo ti horí aj tam aj tam ano to je tá najjednoduchšia logika ale prečo to drevo horí jeden ti povi že to boh a druhí ti povi že to nehorí drevo ale plyny čo vylučuje
@opinko a čo je podľa teba iný pohľad na vec logika je iný pohľad na vec ked mi niečo vysvetlíš tak mi to bude dávať logiku aj ked pred tým som to považoval za nelogické
@puco90 Zmysel pre fantaziu?Tak preco si vymysleli to iste.
Ja som hovoril o tom ze ak by ich napadlo ze to bol Boh,tak pretoze Boh je.
To ale neznamena ze keby ich napadlo ze su viaceri ze by mali byt viaceri,iba ze citia ze je nieco viac ako tato materiana cast sveta a mylne sa domnievaju ze je Bohov viac.Ale to ak by ich to mozno napadlo.Ale mozno ze im to povedal prorok ktoreho poslal Boh.
To su iba domnienky ze ako to bolo.
@turion Boh nas stvoril a tak je to samozrejme v neho verit.Okrem nas stvoril aj svet a zakony podla ktorych svet funguje.Viera je samozrejmost.Kto neveri,moze byt hocijako dobri ,ale do neba sa nedostane a sa narodi znova ale uz sa blizi koniec druhych sanci a kto neveri v Boha a nezil podla bozej tak bude vymazany z knihy zivota.Ako povedal Kristus "Vlazny Budu Vypluty.
@turion To ze si si myslel ze je to logicke a po objasneni si zistil ze je nieco ine logicke neznamena ze by to bola ina logika ale iba ze si sa mylil.Logika je nejaka samozrejmost.Ty mozes mat iny pohlad na vec ale iny pohlad na vec nieje ina logika.
@opinko - “Bez viery však nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, čo pristupuje k Bohu, musí veriť, že Boh je a odplatí hľadajúcim Ho” (Židom 11:6)
Inak v @40 si trocha odporuješ... ale samozrejme, ak je Boh podľa teba nejaká neznáma, vyššia, nehmotná "vec" (sila? energia? ......? ) možno máš pravdu a Boh existuje...
@opinko poznáš príslovie dobrý skutok nezostane bez trestu máš pocit že na svete vládne spravodlivosť tak sa potom preber ja ťa nechcem nijako urážať ani nič podobné ale to čo si povedal určite neplati na tejto planéte
spravodlivosť je utopia a tá bohužial len v našej predstavivosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Ale aby som to vysvetlil, tak všetci sme omylný. Je jasné, že aj Darwin sa mýlil.
No princíp je správny a opierajú sa o to všetky vedecké špičky.
Napríklad vieme, že bol BIG BANG, no nevieme ako presne prebehol. podobne je to aj s evolúciou. Vieme že bola, no princíp ešte celkom presne nepoznáme a preto vznikajú aj omyly.
No chyba kreacionistov je tá, že akonáhle na niečo nemajú vedci odpoveď, tak kreacionisti povedia "to Boh"..vytvárajú si Boha medzier.
Napríklad vzďaľovanie galaxií dokazuje fakt, že pokiaľ sa od seba vzďaľujú, museli byť v jednom bode.
No súhlasím s tým, že priamy dôkaz na Veľký tresk neexistuje, no pokiaľ na to poukazuje mnoho nepriamych dôkazov, tak sa to stáva dôveryhodným a teda aj dokázaným.
Uz len to ze vobec nieco existuje je dokaz ze Boh je.
Preco si ty myslis ze vznikol svet a podla teba je to nahoda?
ALE vieš v čom je háčik ? My sa na to pozeráme veľmi primitívne. Naše uvažovanie a myslenie je naviazané na čas a priestor.
ALE pred vznikom vesmíru čas a priestor nebol a platila iná logika, teda keby sa na to pozeráme logikou, nenaviazanou na čas a priestor, tak by sme to pochopili a V PODSTATE by sme si mohli odmyslieť aj Boha.
nepochopil si ma..
Naša logika sa viaže na čas a priestor a NEMOŽEŠ ju aplikovať na "niečo", kde sa čas a priestor nenachádza.
teda platí "tam" iná logika.
A na nedostatok vedomostí tu je predsa Boh
Je ľahšie si povedať, že za to môže Boh, akoby sme to mali skúmať. No nie ?
takpovediac pre iných je naša logika nelogická
logika vychádza z poznatkov ktorými disponujeme takže môže byť pre každého iná....
To je ako keby si povedal ze keby neboli papuce mali by sme ine nohy...
To je nezmysel si mysliet ze by bola ina logika.Uplna sprostost!
Nedostatkom vedomosti vznika ateizmus.Skumanim materialneho objavis materialne...Skumanim duchovneho duchovne...A zistis to aj ty sam.
@pernik @10
môžeš našou logikou pochopiť kvantovú fyziku ?
Mozno ano,ak by si mal vsetky presne poznatky...
Su aj veci ktore sa nedaju pochopit,ale to nie ze by bola ina logika ale pretoze sme v tejto materialnej casti sveta.
Záplatou na nevedomosť je Boh..zober si len minulosť. ľudia nevedeli, čo je to Slnko, hviezdy, prečo prší, prečo je búrka atď...vytvorili si bohov.
Toto pokračuje dodnes a keď nemáme na niečo odpoveď, tak to odbyjeme slovkom "BOH"
v tej istej dobe na inom mieste sú ludia čo inak zmýšľajú takže majú zas svoju logiku
povedz dneska že zem plochá ako doska preto z nej nikto nevypadne síce ťa neupália ale pomyslia si svoje o tebe
Ako je mozne ze aj ludi na inych kontinentoch napadlo to iste?Pretoze Boh je.
Je to preto, lebo ľudia bez rozdielu na rasu, majú zmysel pre fantáziu...
človek proste potrebuje v niečo veriť to je jedno v čo, potrebuje zmysel prečo to tak je a "boh" je dosť logický výsledok
Ja som hovoril o tom ze ak by ich napadlo ze to bol Boh,tak pretoze Boh je.
To ale neznamena ze keby ich napadlo ze su viaceri ze by mali byt viaceri,iba ze citia ze je nieco viac ako tato materiana cast sveta a mylne sa domnievaju ze je Bohov viac.Ale to ak by ich to mozno napadlo.Ale mozno ze im to povedal prorok ktoreho poslal Boh.
To su iba domnienky ze ako to bolo.
@turion Boh nas stvoril a tak je to samozrejme v neho verit.Okrem nas stvoril aj svet a zakony podla ktorych svet funguje.Viera je samozrejmost.Kto neveri,moze byt hocijako dobri ,ale do neba sa nedostane a sa narodi znova ale uz sa blizi koniec druhych sanci a kto neveri v Boha a nezil podla bozej tak bude vymazany z knihy zivota.Ako povedal Kristus "Vlazny Budu Vypluty.
logika je to čo ludia chápu ako logický fakt či jedinec alebo spoločenstvo.
Inak v @40 si trocha odporuješ... ale samozrejme, ak je Boh podľa teba nejaká neznáma, vyššia, nehmotná "vec" (sila? energia? ......? ) možno máš pravdu a Boh existuje...
Z toho im vznikol Boh.
spravodlivosť je utopia a tá bohužial len v našej predstavivosti