Zaujíma ma koľko z nás mladých ľudí užíva lieky vyslovene každý deň. Nemyslím trz. lieky ktoré užívate ak ste PN ale iba tie ktoré užívate dlhodobo. Napíšte množstvo liekov a proti čomu ich užívate. Samozrejme nech sa vyjadria iba tí ktorý chcú.
každý večer 1 tbl na prevenciu proti migrénam - nezaberajú, takže cca každý druhý deň si aj tak musím dať tú sviňu sumatriptan aby som si nerozjebala hlavu o najbližší múr z bolesti hlavy
inak som mala obdobie, asi dva roky do zadu, čo som brala 6 tbl denne, po dobu roka a pol.. som rada, že je to preč
Teraz beriem mesiac revalid (proti vypadávaniu vlasov) . Ináč nič, nemám rada lieky ani tie proti bolesti si nedávam len vtedy keď sa to už vážne nedá vydržať.
počas sezóny by som mala 1x na alergiu, ale kedže na to vždy zabudnem, tak sa na to vždy vykašlem a nikdy som nemala nejaké prejavy, len teraz som začala a neviem, či je to ňou a dávam si 1x vitamín C so zinkom, na to nezabúdam
Keď som bola menšia, brala som lieky na alergiu, ale našťastie sa to vyriešilo, takže momentálne lieky len keď sa mi podarí niečo chytiť... Našťastie...
Ale pozerám že sme celkom chorobná generácia... toľko liekov čo tu niektorí denne beriete... doteraz som si myslela že sa to týka skôr tých starších ľudí 0_o
železo beriem/brala som to ono ja stále zabúdam na lieky. dokonca i keď som chorá tak vždy nevyberiem polovicu plata ešte. nedoberám to samozrejme, ale tak... ja vždy zabudnem. aj na to železo som zabudla. ešte tam mám polovicu a mala by som ho brať, ale keď... ja neviem, na očiach to mám a proste
@tobje ale tak keby sa mi malo niečo začať robiť, tak by to už bolo snáď skôr... lebo keď si vezmeš, že alergie sa u mňa prejavili v 9 rokoch, potom som pár rokov chodila na alergológiu, brala lieky, potom nejako odišla alergologička a ja som tam prestala chodiť, čiže niekoľko (to by som sa mohla pozrieť aj do karty koľko) rokov som nechodila vôbec vôbec a nič neužívala (keď vezmeme do úvahy, že by som pri sebe mala mať VŽDY pohotovostný balíček, tak TO bol vtedy risk) a nič sa mi nezhoršilo
@lawey Sumatriptan pomáha, ale ja beriem 2x väčšiu dávku ako sa bežne predpisuje.. a on by sa mal brať tak 3 tbl do roka, také balenia sa bežne predávajú, ja jem tak 12 tbl za 1-2 mesiace a určite len na predpis u neurologičky, to ti obvodná nesmie predpísať
@ladyfox ahá jasné.. preboha chúďa ale ty čo musíš prežívať :/ ja som mala teraz za 3 týždne 3 migrény (a predtým asi 2 roky do zadu!) a fakt mi to začína inak prekážať... a ibalginy, kktiny to je nanič...
@lawey ibalgin a podobné typy analgetík migréne nepomáhajú, lebo migréna to je o cievach v mozgu, sťahujú sa a to bolí. už keď od obvodnej lekárky dostupný liek, tak algifen a veľké dávky, to aj uvoľňuje cievy..
je to hrozné, keď si zažila migrény tak vieš o čom hovorím, ale ja to beriem tak, že každý máme niečo svoje.. :/ ja som úžasná tak musím takto trpieť
@ladyfox ale ja trpím už keď mám 3 priebehu troch týždňov.... a nie to ako ty ja ťa obdivujem že vôbec dokážeš normálne existovať... algifen? spýtam sa doktora či bduem mojim dealerom
Dlhodobo len stimuloton.....momentalne aj lagozy...a brala som aj agapurim ale ten mi uz vysadila....takze tteraz toho neni vela...este vitamin e! A diflucan
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
95 komentov
obcas si dam ascorutin
malokedy zinok
inak som mala obdobie, asi dva roky do zadu, čo som brala 6 tbl denne, po dobu roka a pol.. som rada, že je to preč
ale inak magnézium... hlavne v lete... prekliate kŕče
a este karnitin 2 tabletky vacsinou
1x na laergiu
3x na imunitu
1x na dýchanie
1x na dutiny
1x na žalúdok
1x sprej Ventolin
plus mix vitamínov
na obed:
3x na imunitu
1x na dutiny
plus probiotiká, doberám
večer:
3x na imunitu
1x na dýchanie
1x na dutiny
1x Amsnex (sprej)
1x Ventolin sprej
občas liek na spanie, občas Dithiaden závisí, či je dobrý alebo zlý deň
v dohladnej dobe očakávam prísun nových liekov
1x denne medocriptine na stitnu zlazu...
ja iba antikoncepciu, 2 tabletky na pleť a večer tabletku zinku s horčíkom na vlasy nechty
1x antikonc. tab.
a pravidelne/nepravidelne vapnik a betakaroten
Ale pozerám že sme celkom chorobná generácia... toľko liekov čo tu niektorí denne beriete... doteraz som si myslela že sa to týka skôr tých starších ľudí 0_o
@vladqog
nie, ja som len chorá
Ako aj ten Zodac by som mala brať každý deň ale v poslednej dobe jebem na to.
okrem toho od utorka budem do konca života brať každý deň injekcie. teším sa.
1x týždenne na imunitu
Ináč čaje, čaje, čaje, rôzne iné prírodné "lieky"
Protein
Iron
Calcium
Zinc
Carbos
Pikachuuu
džízs... to si chorá "len" teraz, alebo nejak dlhodobo? to je hrozný zoznam, skoro jak moja babka
sa uzdrav asap
dlhodobo,len im konečne napadlo začať ma liečiť
preboha taká dobroprajná zase nie som...
a čo ti je? teda, ak to neni nejaká vážna a tajná diagnóza.....
:/ nevedieť je najhoršie... by som mala pocit, že ma len tak bezducho napchávajú liekmi...
tiež mám takto známu, ktorú si už od jej detstva len tak lekári prehadzujú, a nikto jej nevie dať presnú diagnózu a vyliečiť...
je to hrozné, keď si zažila migrény tak vieš o čom hovorím, ale ja to beriem tak, že každý máme niečo svoje.. :/ ja som úžasná tak musím takto trpieť
Pikaa :3
(Som vedel, že si nemáš začínať s Misdreavus >_
nuž čo. doba je zlá.
A u doktora som nebola cca 5 rokov, takze ziadne.
1x Innéov (na zdravú pleť)