toto nie je depresia
vieš čo ti je? si lenivá sa učiť, tak sa neučíš, potom sa bojíš, že to nespravíš a tvoje svedomie ťa trestá...
pomáha začať sa učiť
@badgrl ak budeš dlhodobo ponocovať a zúfať nad učením, jednak sa ti nálada bude len zhoršovať a jednak sa ani nič nenaučíš...má to zmysel? aj keď už možno nie dneska, ale zajtra sa počas dňa snaž urobiť čo najviac činností, ktoré ťa potom ľahko uspia...a učenie...no...je to až také zúfalé a zlé?
neviem ci to co mas je depresia, ale pokial ano tak navstiv psychiatra a nech ti nasadi medikamentnu liecbu, mal som depresivne stavy neprial by som to nikomu chcel som to autom napalit do zdi, som rad ze som sa z toho dostal a ze som neskoncil obeseny na strome....ked mas vazne depresie tak vyhladal odbornu pomoc to nieje hanba, hovorim ti to slusne ako clovek
@badgrl radšej nabudúce povedz/napíš že máš "depku" a nie "depresiu"... depka znie tak miernejšie. A veľa ľudí berie depku ako bežnú vec (že proste depky chytajú čas od času každého) ale depresia už je fakt závažná vec a s tou ti už len tak niekto na nete neporadí.
Nic take sa v mojom slovniku nenachadza. Tym nechcem povedat, ze raz za acs nie som smutny, ale take stavy o akych tu pise velka cast birdzakov nemavam.
No a ked som smutny (vlastne aj ked nie som), tak hram na gitare, ukulele, alebo pocuvam muziku. Pripadne slopem pivo...
prosim ta, nenazyvaj to tak.
mne je trapne svoje stavy ked som bola v cvokarni nazvat depresiou, a ty sa tym kludne ohanas v kazdej vete akoby o nic neslo.
@pinkhero to nie je slovickarenie, to ako keby si chripku nazyvala rakovinou. To o com tu vacsina ludi (zvycajne deturencov, ktorych jedina povinnost je ist vecer spat a rano do skoly) pise okolo depresie ani nechodilo.
@aventine@carpathian ludia hlboko sa ospravedlnujem ak som sa vas nejak dotkla , možno som nemala depresiu, ale bolo mi zle tak som zrovna nerozmyslala nad tym aky termin pouzijem ! @midnight uz nikdy to slovo nepouzijem , slubujem !
džízs ľudia, keď človek použije slovo depresia v drvivej väčšine ide len o smútok a dotyčný si nič nenahovára lebo nevychádza zo zásady z lekárskej terminológie.
Tiež som bol na antidepti a tiež mi to tak bolo blbé nazývať čo i len sám pred sebou svoje stavy a predsa ma neirituje keď tým človek označí nejakú smutnú chvíľu... Len málo ľudí sa týmto pomenovaním snaží zveličiť svoj problém tak hádam sa cez to dá dáko preniesť bez pichania do hnidy...
(wtf? slovo hnida naozaj existuje? Vraj vajíčko vši.)
depresia je najrozšírenejšia nemoc. Občas mám pocit, že ňou trpí každý druhý adolescent. Dal by som lieky proti depresii vydávať bez predpisu lebo inak sa vyzabíjajú ešte pred dokončením strednej školy.
Aktivita je najlepší liek proti depresii. Nemyslím len šport, ale celkovo niečomu sa venovať, plánovať, vybavovať, komunikovať a stretávať sa s ľuďmi, hlavne nesedieť celé dni doma zatvorený s vlastnými myšlienkami a s predstavami imaginárneho sveta.
V niektorých štátoch na liečbu depresie používajú medicínsku marihuanu. Ale na slovensku ti dajú iba lieky ... Chemické návykové lieky, z ktorých sa nafúkneš ako balón, keď si na ne zvykneš. Ja keď sa takto opúšťam tak mi pomáha The Sims a nákupy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
kdo z B. (ne)má depresiu, nech se prihlásí :p
vieš čo ti je? si lenivá sa učiť, tak sa neučíš, potom sa bojíš, že to nespravíš a tvoje svedomie ťa trestá...
pomáha začať sa učiť
No a ked som smutny (vlastne aj ked nie som), tak hram na gitare, ukulele, alebo pocuvam muziku. Pripadne slopem pivo...
mne je trapne svoje stavy ked som bola v cvokarni nazvat depresiou, a ty sa tym kludne ohanas v kazdej vete akoby o nic neslo.
Moja babka mala manicku depresiu, liecila sa ustavne aj ambulantne a brala antidepresiva. Takze zrejme toto robia ludia co maju depresiu.
nevedome pouzila zly termin oh gog zozerte ju
ostatným dik za pochopenie
Tiež som bol na antidepti a tiež mi to tak bolo blbé nazývať čo i len sám pred sebou svoje stavy a predsa ma neirituje keď tým človek označí nejakú smutnú chvíľu... Len málo ľudí sa týmto pomenovaním snaží zveličiť svoj problém tak hádam sa cez to dá dáko preniesť bez pichania do hnidy...
(wtf? slovo hnida naozaj existuje? Vraj vajíčko vši.)