na depresie pomaha motivacia...cize hocico co ta uspokoji nejako...a cim viac motivacii alebo cim dlhodobejsich motivacii clovek ma,tym ma menej dovodu na depresiu...ja som maval depresie ako vysledok nenaplnenych potrieb, ono to co som chcel naplnit ani naplnene uz nemam, ale vymenilsom motivatory za euforickejsie veci ktore mi nahradzaju tieto potreby, tym som sa depresii zbavil ... co znamena len tolko zepotreby naplnene nemam ( tie dolezite ), iba som si nasiel klucku ako obist tento stav...
cize klucom su motivacne veci ktore na teba budu ci uz kratkodobo alevo dlhodobo posobit euforicky alebo prijemne + vytvorit im rozumnu sekvenciu nech maju aj zmysel a je v tom zvyk...mozog ti potom zacne vnimam svet trochu inak aj ...
aspon na mna tento princip funguje ako tak...depresiu som nemal uz vyse roka aj nieco
@genenica ja určite niesom tá správna osoba na toto ale ďakujem za ponuku si prvá po roku aj pól od ktorej som čítal dačo takéto a docela sa smejem docela moc @melancholik nieje problém ľahko vyhrať problém je nepočúvnuť myseľ a jej debilné hodnoty
u mňa pomáha únik z tohto sveta pomocou seriálov alebo kníh
cvičenie ale k tomu sa málokedy premôžem
lebo ja osobne sa vtedy neviem donútiť k ničomu
ale pobyt vonku na čerstvom vzduchu, robenie niečo čo ma baví ako pečenie alebo tvorenie niečoho
vždy sa z toho nejako vyhrabem
sex som neskúšala, neviem posúdiť
@relieforsaddist samozrejme že som to myslela z hĺbky svojho srdca a teraz keď si ma odmietol sa mi rozštiepilo na milión kúskov a neviem kto ho poskladá
Dať si predpisať antidepresiva, zistiť aké su na ch**, víťazoslavne ich odvrhnuť a prekonať depku ! Alebo si najsť dobreho kamoša ako sa ti tu skoro podarilo
@13 to som ešte nezažil @genenica ešte väčšia depka ? stačí komunikovať s niekym vkľude mi môžeš napísať keď budeš depkovať bez toho aby si sa bála že to chytím od teba pretože to čo máš už nedostaneš @smajlo20 dúfam źe tvoje sexuálne schopnosti ju neuvedú do ešte väčšej depresie
@relieforsaddist jeden z príznakov depresie je aj strata záujmu o sex,netvrdím že to musí mať každy možno pri miernej depresii nie ale pri stredne tažkej je človek rád že dokáže rano vstat,obliect sa a ist roboty/skoly a sex ho moc nezaujima
@hetfield ja som žil pár mesiacov s ľudmi čo mali manio depresiu a iné kraviny a viem o čom hovoríš proste to je môj posledný status v zdravotnej karte, samozrejme že človek sa len musí naučiť ovládať určité pocity a dá sa to a vravím ti že proste aj takéhoto človeka dokažeš priviesť na iné myšlienky ,možná len dočasne ale ide to
ešte viac depresie. a potom proste raz svitne ráno, kedy si povieš, že už nemáš v sebe ani kvapku tekutiny, ktorá by sa mohla premeniť na slzy a proste ideš ďalej.
dlho nebola ^^ a všetky stavy opúšťania sa, sebakrízy, depersonalizácie , apatie , self hatu, panick attacky etc. etc. mohli vyústiť buď v ňu alebo v transformáciu...
treba si povedať stop. A chytať sa každej halúzky a každého placeba a vychádzať z konfortnej zony a odmeňovať sa....a potom človek dokáže seba pochváliť aj bez toho aby sa odmenil....a aj lúbiť sa bez toho aby sa chválil....ale ja sa chválim furt, keď si to zaslúžim lebo je to podľa mňa super chváliť .)
hah to je otazka za milion... zo svojich skusenosti ti poviem (a ver ze su poriadne bohate) ze pomaha len unik z reality (serialy, knihy, hry, alkohol...), fyzicka aktivita (pretoze vtedy sa tii vyprazdni mysel napr. ja chodievam obcas behavat a zlepsuje to cely den), zmena myslenia (u niekoho vsak nemozna napr. u mna) pripadne ti moze pomoct niekomu sa vyrozpravat. popravde ja uz som si na nu celkom zvykol kedze je sucastou mojho kazdodenneho zivota
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
cize klucom su motivacne veci ktore na teba budu ci uz kratkodobo alevo dlhodobo posobit euforicky alebo prijemne + vytvorit im rozumnu sekvenciu nech maju aj zmysel a je v tom zvyk...mozog ti potom zacne vnimam svet trochu inak aj ...
aspon na mna tento princip funguje ako tak...depresiu som nemal uz vyse roka aj nieco
@melancholik nieje problém ľahko vyhrať problém je nepočúvnuť myseľ a jej debilné hodnoty
cvičenie ale k tomu sa málokedy premôžem
lebo ja osobne sa vtedy neviem donútiť k ničomu
ale pobyt vonku na čerstvom vzduchu, robenie niečo čo ma baví ako pečenie alebo tvorenie niečoho
vždy sa z toho nejako vyhrabem
sex som neskúšala, neviem posúdiť
ALE NE
mne nepomáha nič DD
@genenica ešte väčšia depka ? stačí komunikovať s niekym vkľude mi môžeš napísať keď budeš depkovať bez toho aby si sa bála že to chytím od teba pretože to čo máš už nedostaneš
@smajlo20 dúfam źe tvoje sexuálne schopnosti ju neuvedú do ešte väčšej depresie
..teda nepomáhajú moc.. :/
treba si povedať stop. A chytať sa každej halúzky a každého placeba a vychádzať z konfortnej zony a odmeňovať sa....a potom človek dokáže seba pochváliť aj bez toho aby sa odmenil....a aj lúbiť sa bez toho aby sa chválil....ale ja sa chválim furt, keď si to zaslúžim lebo je to podľa mňa super chváliť .)