Môže ísť dieťa (13 rokov) k detskému psychológovi bez toho, aby o tom vedeli rodičia? Existuje také niečo, ak sa vylúči možnosť - školský psychológ (nie je)? Koľko to stojí a čo to všetko obnáša?
Snažila som sa to skrátiť kvôli limitovanému počtu znakov, každá rada a skúsenosť mi pomôže... Ja keď som chodila k psychologičke, potrebovala najprv podpísaný súhlas od rodičov, potrebujem vedieť, či existuje aj iná alternatíva...
Ja som chodila k psychológovi keď som mala 14 a jediné čo mi bolo treba bolo odporučenie od mojej detskej doktorky. Ona mu zavolala, dohodli sme termín a vlastne vďaka tomu odporučeniu som to mala zadarmo. Jediný rozdiel je v tom, že moji rodičia o tom vedeli ale myslím, že to nie je potrebné lebo nepodpisovali žiadne papiere o tom, že sú moji zákonní zástupcovia ani nič také. Vlastne na prvé stretnutie som išla s rodičmi a potom som už chodila sama takže podľa mňa to je možné
Hlavne by sa prípady nemali riešiť mimo rodiny, lebo to dieťa v tej rodine žije... ak je tam aj iný rodinný problém, dajú sa použiť aj iné prostriedky...
Myslim, ze 13 rocny clovek uz vie samostatne a dobre mysliet a nemusi vsetko riesit s rodinou. Psycholog lekar nie je, ale ako poradca..je mozne ze bude vediet poradit...Myslim, ze v kazdom okresnom meste posobi psycholog na urade prace socialnych veci a rodiny. Ten bude zdarma.
K psychologovi posobiacom na poliklinike potrebujes vymenny listok od vseobecneho lekara + zrejme si nieco zauctuje alebo to pojde cez poistovnu...neviem ...
a potom ti sukromni psychologovia, beru za 50 minut sedenia aj 50 eur....
V pripade 13 rocneho cloveka, ktory sa potrebuje pozhovarat by som poradila prvu moznost ....Nikto nebude vediet, ze tam siel a je to zdarma...Poradi samozrejme ako kazdy psycholog, pretoze vzdelanie na to ma, specializuje sa na tu problematiku a niekedy pomoze ak si cloveka vypocuje nejaka nezainteresovana osoba....Takisto ak ma mlady clovek zaujem, moze si u psychologa dat urobit IQ test...myslim ze do 18 rokov je zdarma...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
K psychologovi posobiacom na poliklinike potrebujes vymenny listok od vseobecneho lekara + zrejme si nieco zauctuje alebo to pojde cez poistovnu...neviem ...
a potom ti sukromni psychologovia, beru za 50 minut sedenia aj 50 eur....
V pripade 13 rocneho cloveka, ktory sa potrebuje pozhovarat by som poradila prvu moznost ....Nikto nebude vediet, ze tam siel a je to zdarma...Poradi samozrejme ako kazdy psycholog, pretoze vzdelanie na to ma, specializuje sa na tu problematiku a niekedy pomoze ak si cloveka vypocuje nejaka nezainteresovana osoba....Takisto ak ma mlady clovek zaujem, moze si u psychologa dat urobit IQ test...myslim ze do 18 rokov je zdarma...