Doba pred ´89 a súčastnosť...zmenilo sa niečo z hľadiska slobody???
tak som rozmýšľal...teraz v poslednej dobe sa začalo potvrdzovať, to čo ľudia už dávno tušili...a to že sú odpočúvaní, sledovaní CIA (ŠTB???) etc...dokonca z EÚ vyšiel pred nedávnom jeden z ich chorých nápadov...
a možno je to aj tým, že sa rozšírili obzory, a ľudia, aj keď sú zatvorení v klietkach, majú pocit, že sú slobodní...pretože klietky sú väčšie, priestrannejšie.
minule som rozmýšľala, či to, čo napíšem v TSke niekomu, môže vidieť admin birdzu, alebo niekto podobný...alebo to, čo napíšem na fb niekomu do správy, tiež isto nebude tajné a týkajúce sa len nás dvoch...takisto, keď som si písala s kamarátom na skype a trikrát som použila slovo "terorizmus" lebo sme sa o tom rozprávali, tak mi automaticky vymazalo správu a poslalo nejaké upozornenie...
takže ono bude vlastne všetko, čo nepoviete niekomu priamo do tváre, istým spôsobom verejné. ale ľudí to netrápi, nemrzí, neuvedomujú si to...takže im je dobre keď sa kedysi monitorovalo to málo spôsobov, ktorými sa dalo komunikovať, bolo to zreteľnejšie a zdalo sa, že horšie...ale monitorovanie je možné, a myslím že aj jednoduchšie aj teraz...len si to neuvedomujeme tak silno, ako by sme si to možno uvedomovali, keby sme žili v tej dobe.
neviem, či sa to týka témy, čo si tu odpísal, ale toto mi pritom napadlo
iba to, ze v dnesnej dobe maju vacsie a omnoho lepsie prostriedky na sledovanie...
ale to sa moze z casti eliminovat, ked ludia prestanu pouzivat internet na komunikaciu, na nakupy a podobne..
radsej taketo veci prebrat osobne, aj ked mi je jasne, ze taky nakup hocijakych veci ide do systemu a ten si moze pozriet hocikto kto ma k tomu pristup..
len mna by asi piclo kebyze mam sledovat nejaku konverzaciu co i len jedneho uzivatela a hlavne na birdzi
inak si myslim, ze sukromie tu nema ani bezdomovec lebo ho sleduju kamery po meste
haluz, ze hovoria NIE aj ti, co ziju na priklad v zahranici, jazdia na nemeckych autach, chodia na dovolenky, citaju (viac menej nezavisle) noviny, nemusia si vystat frontu v tuzexe na nove rifle, a pasovat platne Beatles...
@tunidlo nad tým som sa pozastavil aj ja, ale skôr si myslím, že nepohodlných ľudí sa zbavia tak či tak. Už či ťa zabije hneď, alebo postupne nútenými prácami...každá doba má nejaké spôsoby, takže svojim spôsobom má pravdu.
@tunidlo čítal si ten odkaz??? tam bolo že sa budú nahlasovať "politickí nepriatelia EU integrácie"... tak ako za bývalého režimu triedni nepriatelia...a asi sa s nimi hrať pexeso nebudú...
tak v tejto spojitosti mi napadlo...že nie je až tak nepravdepodobné, aby boli vystavané koncentráky/gulagy pre týchto politických nepriateľov...veď ani o gulagoch a koncentračných táboroch ľudia nevedeli hneď...
Teraz sa Ťa spýtam...neexistuje žiadna možnosť, aby sa v Tichom oceáne na nejakom utajenom ostrove nachádzalo niečo podobné ako boli gulagy ???
Ono ani s tým špagetovým monštrom to nie je až také nemožné.
Inak držím palce s udržiavaním hladiny humoru, lebo zahlasovať v ankete za dôveru vládnej verzii ohľadom tunelovania VSS a následne založiť diskusiu s poslednou košpiračnou koninou o gulagoch pre politických nepriateľov, to je veľmi vysoký štandard vtipu
@fluptak neviem do akej miery mas rozvinutu schopnost nezaujato vnimat realitu, ale urcite si si vsimol ze napriek moznosti sledovania a odpocuvania hovorov, mailov a fb sprav, tak stale ludia mozu kritizovat svoju vladu, EU aj USA. Napriklad aj ty teraz a urcite nie prvy a ani posledny krat. Teraz ta tu maximalne vysmeju, ale neboj sa do gulagu v tichom oceane ta neodvlecu, to by si im za tie naklady nestal. Co myslis, co by sa ti stalo ak by si toto otvorene robil pred 89?
sloboda už dávno neexistuje. či už pred 89. alebo po. a na revolúciu je zobudeních len veľmi málo ľudí. plus ešte aj tú vám nakoniec zničia. takže sa sám snažím žiť si svoj život ďaleko od systému a nepodporovať ho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
a možno je to aj tým, že sa rozšírili obzory, a ľudia, aj keď sú zatvorení v klietkach, majú pocit, že sú slobodní...pretože klietky sú väčšie, priestrannejšie.
minule som rozmýšľala, či to, čo napíšem v TSke niekomu, môže vidieť admin birdzu, alebo niekto podobný...alebo to, čo napíšem na fb niekomu do správy, tiež isto nebude tajné a týkajúce sa len nás dvoch...takisto, keď som si písala s kamarátom na skype a trikrát som použila slovo "terorizmus" lebo sme sa o tom rozprávali, tak mi automaticky vymazalo správu a poslalo nejaké upozornenie...
takže ono bude vlastne všetko, čo nepoviete niekomu priamo do tváre, istým spôsobom verejné. ale ľudí to netrápi, nemrzí, neuvedomujú si to...takže im je dobre keď sa kedysi monitorovalo to málo spôsobov, ktorými sa dalo komunikovať, bolo to zreteľnejšie a zdalo sa, že horšie...ale monitorovanie je možné, a myslím že aj jednoduchšie aj teraz...len si to neuvedomujeme tak silno, ako by sme si to možno uvedomovali, keby sme žili v tej dobe.
neviem, či sa to týka témy, čo si tu odpísal, ale toto mi pritom napadlo
iba to, ze v dnesnej dobe maju vacsie a omnoho lepsie prostriedky na sledovanie...
ale to sa moze z casti eliminovat, ked ludia prestanu pouzivat internet na komunikaciu, na nakupy a podobne..
radsej taketo veci prebrat osobne, aj ked mi je jasne, ze taky nakup hocijakych veci ide do systemu a ten si moze pozriet hocikto kto ma k tomu pristup..
len mna by asi piclo kebyze mam sledovat nejaku konverzaciu co i len jedneho uzivatela a hlavne na birdzi
inak si myslim, ze sukromie tu nema ani bezdomovec lebo ho sleduju kamery po meste
Toto mi prosím ťa rozviň, ako si to predstavuješ
tak v tejto spojitosti mi napadlo...že nie je až tak nepravdepodobné, aby boli vystavané koncentráky/gulagy pre týchto politických nepriateľov...veď ani o gulagoch a koncentračných táboroch ľudia nevedeli hneď...
Teraz sa Ťa spýtam...neexistuje žiadna možnosť, aby sa v Tichom oceáne na nejakom utajenom ostrove nachádzalo niečo podobné ako boli gulagy ???
Ono ani s tým špagetovým monštrom to nie je až také nemožné.
Inak držím palce s udržiavaním hladiny humoru, lebo zahlasovať v ankete za dôveru vládnej verzii ohľadom tunelovania VSS a následne založiť diskusiu s poslednou košpiračnou koninou o gulagoch pre politických nepriateľov, to je veľmi vysoký štandard vtipu
Jasné, samozrejme, nevedel som
a kedy "sloboda ako taka" existovala?