(biblia a inšpirácia celého moderného sci-fi, od Aliena, cez Warhammer 40 000, až po Star Wars = dielo bolo inšpiráciou hádam pre všetko)
a fantasy by som skúsil nejakú zbierku poviedok, nech nájdeš ten štýl čo hľadáš... dobrou voľbou mi príde zbierka: Rytieri Cti, ktorá je zbierkou zo sveta Wahammeru (fantasy verzia) a náješ tam kúsky všetkého z toho masívneho univerza a už si budeš vedieť sama vybrať či niečo temnejšieho, alebo veselšieho PS: možno je tam aj upír, ale už som si neni istý
@verka13 Zo slovenských autorov napr. Juraj Červenák, ktorý píše fantasy a historické romány. Samozrejme Sapkowského Zaklínač rozhodne stojí za to ak si ho ešte nečítala. Tiež jeho Husitská trilógia je celkom dobrá, aj keď sa viac blíži historickému románu ako fantasy
Od Jima Butchera začali vychádzať práve preložené do češtiny Dresden Files, ktoré sú neskutočne skvelé, ale neviem ako sú na tom v preklade.
A pokiaľ ti nevadí hŕba textu, tak Hra o Tróny je možno teraz vkuse omieľaná no tiež veľmi dobrá knižná séria ktorá momentálne nemá obdoby.
A Zemeplocha, aj keď napríklad mňa až tak veľmi neťahala a radšej mám z humristického žánru Moorovky ako napr Osud horší než Draci.
Dan Brown - Všetký knihy (ale ozaj)
Stephen King - To (tu knihu už asi žiadna neprekoná)
William Paul Young - Chatrč (super kniha a to som ateista)
Henri Charrière - Motýľ (ešte teraz mi behá mráz po chrbte, keď si predstavím že také niečo sa naozaj stalo)
S Pánom prsteňov súhlasím, dodávam aj Hobita. Potom Eragon a celý Odkaz dračích jazdcov... Potom Výnimočná, Ohnivá, Iskrivá - všetko od jednej autorky, Kristin Cashore. A v neposlednom rade fantasy z domácich končín - od dvoch slovenských autoriek, volá sa Pieseň Osudu » www.knihanaj.sk/?product=piesen...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
(biblia a inšpirácia celého moderného sci-fi, od Aliena, cez Warhammer 40 000, až po Star Wars = dielo bolo inšpiráciou hádam pre všetko)
a fantasy by som skúsil nejakú zbierku poviedok, nech nájdeš ten štýl čo hľadáš... dobrou voľbou mi príde zbierka: Rytieri Cti, ktorá je zbierkou zo sveta Wahammeru (fantasy verzia) a náješ tam kúsky všetkého z toho masívneho univerza a už si budeš vedieť sama vybrať či niečo temnejšieho, alebo veselšieho PS: možno je tam aj upír, ale už som si neni istý
krstný otec - Mario Puzo
Od Jima Butchera začali vychádzať práve preložené do češtiny Dresden Files, ktoré sú neskutočne skvelé, ale neviem ako sú na tom v preklade.
A pokiaľ ti nevadí hŕba textu, tak Hra o Tróny je možno teraz vkuse omieľaná no tiež veľmi dobrá knižná séria ktorá momentálne nemá obdoby.
A Zemeplocha, aj keď napríklad mňa až tak veľmi neťahala a radšej mám z humristického žánru Moorovky ako napr Osud horší než Draci.
Stephen King - To (tu knihu už asi žiadna neprekoná)
William Paul Young - Chatrč (super kniha a to som ateista)
Henri Charrière - Motýľ (ešte teraz mi behá mráz po chrbte, keď si predstavím že také niečo sa naozaj stalo)
» www.knihanaj.sk/?product=piesen...