Tak mi napadlo: Keby prišiel (dajme tomu ťažko narušený, alebo len dobrodružstvo hľadajúci)pacient do ordinácie s takouto otázkou, môže mu lekár vyhovieť? Tak ako si môže dať človek napr. vybrať mandle, stačí keď požiada, je to možné aj s inými končatinam
Normálny lekár by s niečim takýmto nesúhlasil ak by sa nejednalo o nejakú chorobu ktorá ma šíriaci charakter a podobne ale odporučil by ti ak by si potom tak vážne tužil cestu do Ázie kde by ti ich odstránili za menši poplatok a ako bonus k tomu by si si mohol vybrať či chceš zákrok absolvovať pri plnom vedomí predsa si len dobrodruh však ?????
Podľa mňa by to nemal byť problém, samozrejme by mu to poisťovňa nepreplatila, ale nechápem kto by o toto žiadal... ja pevne optimisticky verím, že takto mentálne narušení ľudia nie sú svojprávni. A vtedy je všetko v poriadku.
@alex458 Ani sa nemusis velmi nudit,takato otazka ta niekedy napadne uplne spontanne, pri normalnej cinnosti
@neutralnothing A myslis ze by to odmietli aj sukromni, keby bol clovek pekelne bohaty a slubil by im za to tucny sek do vrecka?
@smajlo18 By si sa divil, co vsetko lekar spravi pre pacienta s peniazmi. Mam osobnu skusenost, ked som bola mensia a lezala v nemocnici. Ako pekne sa starali o dievca co lezalo vedla mna, na obed dostavala same dobroty a kazdu chvilu sa jej pytali sestricky ci nieco nepotrebuje, zatial co mna si takmer nevsimali, jedla som rovnaky humus ako vsetci ostatni. Neskor som sa dozvedela ze otec toho dievcata je nejaky vplyvny podnikatel...
Lekar nesmie vykonat taky invazivny zakrok, pokial tym nezachrani napr zivot, nepredide otrave krvi alebo sireniu nekrozy atd.
Teoreticky na odporucanie psychiatria by to konzilium mohlo schvalit pri diagnostikovanej dysmorfii, ale na Slovensku ani o sedemsto rokov. @2 vidim, ze Birdz ma stale monopol na mudrost.
Boli pripady, kedy si ludia napr nechali vytvorit omrzlinu alebo silno infikovanu ranu, aby po zamietnuti zakroku nan, ziskali narok'. Nelegalne to robievaju niektori body mod umelci, ale nanajvys kastracie, nohu by zrejme na svoje triko nikto neamputoval.
@8 tolko som chcela vlastne, ze takito ziadatelia o amputaciu to nerobia z nejakej sebanenavisti alebo tuzby po bolesti, ale ich povodne tela silno nekoresponduju a ich sebaobrazom a chirurgicky zakrok im ma pomoct stotoznit sa so svojim telom.
nie je to legalne v civilizacii nikde, odstranenie koncatiny je vazne ohrozenie zivota takcitak. nechces vediet co vsetko robia ludia s chorobou pri ktorej nejaku koncatinu nepovazuju za cast svojho tela
Končatina nieje zub ktorý si dáš nahradiť a ani nezistíš že ti chýba (možno len v tom že ťa ten nahradený zub už nebude bolieť).. nemôžu ti odjebať nohu len tak bo chceš zažiť niečo nové.
@janehonda tak to uz ja neviem... nepredstavujem si, ze maju lekari doma v pivniciach tajne operacne miestnosti, kde ludom amputuju koncatiny..
ale na zone reality raz davali, ze typek si takto sam odsekol ruku, hovoril, ze ju omylom strcil do nejakej sekacky (lekarom sa to nepacilo, lebo nemal poskodene okolite tkanivo) ci coho a ked tam isli pozriet policajti, tak nasli sekacik na maso a ruku v chladnicke
existuje aka psychicka porucha, raz taky jeden chlapik bol v Dr. Philovi co si dal odrezat nohu.. myslim si ze to neni nelegalne ak si to clovek sam zaplati
logicky ziaden doktor ti len tak neufikne nohu... a ja sa dnes pozastavujem nad tym ake picoviny tu niekto vymysla... skus sa na to spytat mafiana ten ti aj dve odjebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
napadá ma, ako sa ľudia musia nudiť, aby mali takéto otázky
ale budem dobrá aspoň jeden deň v roku a poviem ti pravdu: nie, nie je to možné, nevyhovie ti aspoň pokiaľ nie je tiež narušení :letim:
@neutralnothing A myslis ze by to odmietli aj sukromni, keby bol clovek pekelne bohaty a slubil by im za to tucny sek do vrecka?
@smajlo18 By si sa divil, co vsetko lekar spravi pre pacienta s peniazmi. Mam osobnu skusenost, ked som bola mensia a lezala v nemocnici. Ako pekne sa starali o dievca co lezalo vedla mna, na obed dostavala same dobroty a kazdu chvilu sa jej pytali sestricky ci nieco nepotrebuje, zatial co mna si takmer nevsimali, jedla som rovnaky humus ako vsetci ostatni. Neskor som sa dozvedela ze otec toho dievcata je nejaky vplyvny podnikatel...
Teoreticky na odporucanie psychiatria by to konzilium mohlo schvalit pri diagnostikovanej dysmorfii, ale na Slovensku ani o sedemsto rokov.
@2 vidim, ze Birdz ma stale monopol na mudrost.
Boli pripady, kedy si ludia napr nechali vytvorit omrzlinu alebo silno infikovanu ranu, aby po zamietnuti zakroku nan, ziskali narok'. Nelegalne to robievaju niektori body mod umelci, ale nanajvys kastracie, nohu by zrejme na svoje triko nikto neamputoval.
ale na zone reality raz davali, ze typek si takto sam odsekol ruku, hovoril, ze ju omylom strcil do nejakej sekacky (lekarom sa to nepacilo, lebo nemal poskodene okolite tkanivo) ci coho a ked tam isli pozriet policajti, tak nasli sekacik na maso a ruku v chladnicke