O dobrom svete sa nejak inak veľmi nezamýšľam, nikdy nebude podľa mojich predstáv, preto by sme sa mali zamerať na to, aby sme našli to málo dobra čo v ňom je a podporovali ho aby ho bolo viac
@luxie Možno keby si si predstavila dobrý svet, vedela by si, k čomu podporovanie dobra má smerovať a či smeruje dobre :letim: ale páči sa mi tvoj názor
svet, kde sú ludia tolerantní a hlavne kde neinicializujú násilie - teda nehrozia použitím násilia nikomu, kto si mierumilovne žije. napríklad kvôli tomu, že spáchal jeden z milióna "zločinov" bez obete (victimless crimes), ako napríklad to, akú rastlinu má vo vrecku, atď.
Ked som mala asi 14, mala som celkom prepracovanu predstavu idealneho sveta, kde mal najvacsiu moc idealny, velmi rozhladeny a nesebecky vladca a nie obycajni ludia, aj ked aj oni mali svoje slovo a vzdy sa vsetko vymyslelo tak, aby boli spokojni vsetci, nie len vacsina.
Problémy sa stali našou modlou, všade o nich rozprávame, všade o nich počúvame. Ale to na čo myslíme, o čom hovoríme, to si aj priťahujeme a umocňujeme to.
Preto hovorme radšej len o našich požehnaniach, o veciach, ktoré máme radi, za ktoré sme vďační, aby k nám mohli do života prúdiť stále viac a viac.
Lauriandria.... krajina/štát/tepzublika/kráľovstvo/opátstvo (páči sa mi ten názov) a všetko v jednom, kde budem vládnuť ja, synonymum toho bude utopia a budeme sídliť na území antarktídy!
hm..citujem jeden citát - mier prináša bohatstvo,bohatstvo prináša spupnosť,spupnosť prináša vojnu,vojna prináša chudobu,chudoba prináša pokoru,pokora prináša mier (a sme na začiatku)...
Mne by sa páčilo žiť vo svete, kde by o vzťahu medzi jedincami rozhodoval iba charakter. Kde by sa nevytvárali umelé priepasti medzi jedincami na základe nepodstatných hovadín...(pohlavia, rasy, veku, národnosti, orientácie, výzoru, zamestnania, hudobného vkusu, obľúbeného hokejového týmu..)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
O dobrom svete sa nejak inak veľmi nezamýšľam, nikdy nebude podľa mojich predstáv, preto by sme sa mali zamerať na to, aby sme našli to málo dobra čo v ňom je a podporovali ho aby ho bolo viac
...mile, nie?
Preto hovorme radšej len o našich požehnaniach, o veciach, ktoré máme radi, za ktoré sme vďační, aby k nám mohli do života prúdiť stále viac a viac.