ja som zarytý ateista, kamoš zarytý veriaci ... no a často sa stáva, že príde jedna z tých rozporuplných otázok. kvoli tomu som sa naučil bez pripomienok tolerovať
ak zneju rozumne a maju podla mna nejaku vypovednu hodnotu tak ano.. ak su to extremne subjektivne zvasty, tak ich bohuzial nedokazem tolerovat.. ak su to veci, do ktorych nevidim, tak ma moc nezaujimaju...
síce ma niekedy vedia ľudia svojim tvrdohlavým prístupom rozčúliť, keď nechcú pochopiť, že ja ich názor fakt beriem, ale tak čo už. na druhej strane mám rada tie také zdravé kultivované výmeny názorov a typická veta pre mňa je "ja ti tvoj názor neberiem, ale pozri sa na to aj z mojej strany..." inak akceptujem aj pre mňa hlúpy názor, pokiaľ sa ma človek nesnaží o ňom presvedčiť... ale pokiaľ sa snaží, tak si z neho urobím trošku žart. ale v dobrom. nech sa nesnaží ľudí presviedčať zbytočne a dávať im rozumy a tlačiť kaleráby do hlavy... nemá to predsa význam a pri mne už vôbec nie "ty si protirečíš" - "ja? kde si protirečím?" - "tu tvrdíš toto a potom tam hento" - "ale veď to je to isté" - "ty si hlúpa" - "neurážaj ma, ja ťa tiež neurážam" - "hej a to že si nás všetkých nazvala bandou debilov?" - "noa?" ...... možno si niekto takéto rozhovory pamätá...
Niekedy citam od niektorych ludi aj v tomto fore totalne chujoviny a mohol by som im zacat odovodnovat ich nepravdu, moje tvrdenia by som mohol podlozit faktami a rozumne im to vysveltit... Ale proste tolerujem co pisu, a nepustam sa do hadok, pretoze niektorych ludi mozno odhadnut, nakolko su otvoreny pe nove nazory alebo ci si budu nadalej nasugerovavat svoju nepravdu aj ked jej sami budu prestavat verit
Ano dokazem ale len za podmienky, ze sa nejedna o nieco vazne cim zijem, co sa mas silne dotyka, o com som silne presvedceny a je pre mna velmi dolezite. Vtedy tie chute mam a aj som taky vacsinou, ze moc si to nedam. Ale nech je akokolvek, vzdy sa snazim pochopit a dat druhej strane neobmedzeny cas presvedcit ma. Ked sa podari tak sa nebudem branit nazor zmenit ak by bol ten moj iny a nespravny.
áno viem prijať názor aj iných aj ma to poteší keď niekto poradí a pokritizuje ale zase ten názor po vypovedaní musí mať niečo do seba a hlavne musí byť k danej téme a ak je lepší tak prijmem ho ale ak dotyčný hovorí bludy alebo od veci tak takéto názory nemienim zase tolerovať.
Myslím,že viem tolerovať aj iné názory,s ktorými aj nesúhlasím... ale proste nevidím dôvod prečo by som ich netolerovala,každý má právo mať vlastný názor nech je už akýkoľvek,je to jeho vec, mne to môže byť tak šuma fuk.
Názory druhých tolerujem len keď majú dobré argumenty (a to väčšinou nemajú). A potom ešte, keď sa do niečoho nevyznám, tak dokážem uznať, že niekto iný má lepší názor...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Cest vynimkam.