Ked mate problem idete k doktorke alebo si sami niekde na internete zistujete ako si pomoct. Ked uz ste u doktora, pytate sa detaily ohladne choroby, liekov a tak? Alebo si nechate nieco predpisat bez toho aby ste vedeli co vam presne je?
Mate enjake zle
Nechodím doktorom Bol som u obvodnej s mononukleózou a ona povedala že to je len chrípka, tak ma nechala 2 týždne doma lebo moja matka ju presviedčala že to len hrám... Za 2 týždne som šiel do nemocnice...
Mňa stále bolí hlava a najskôr mi hovorili, že to mám z rádioaktívneho dažďa. Diagnóza za všetky drobné. Nakoniec sa zistilo , že mám vysoký tlak a že z toho prichádzam o zrak. Ja už nedôverujem nikomu.
Pochodila som veľa doktorov s bolesťou chrbta po páde a dokonca na neurológii som sa sťažovala na veľké bolesti a tam mi lekárka napísala, že to nie je nič vážne a všetko je v poriadku. Na ortopédii mi povedali, že to bude len stuhnuté svalstvo. Nakoniec som sa dostala na vlastnú žiadosť na CT a zistili mi herniu disku t.j. prasknuté dve platničky. Dá sa po takejto skúsenosti ešte vôbec slovenským doktorom veriť? Ja si myslím, že to hovorí za všetko
nie, nedôverujem lebo je to cele cielena propaganda smerovana na ludsku bolest a utrpenie. Celý lekarensky a farmaceuticky koncern je stavany nie na liečenie ale potlačanie choroby, symptómov...smerujuci jedine cielene na vytaženie financii z ruk chorého. Ale ak by to bolo len to bolo by to fajn ale horšia stranka je zamerne vyvolanie iných pridružených chorob podanim lieku na zneškodnenie počiatočnej choroby. - zamerne spominam cielene - nespada to len pod nevinne vedlajšie učinky ... V určitom bode vyspelosti ludskej civilizácie - vo vtedajších časoch sa to odvratilo od počiatočného chcenia vyliečiť... Myslite si že su to proste konšpirácie, neoverne fakty, blufovanie.... ale je to tak. Faktov je kopa, ina vec je vedome ich zastieranie a "odstranovanie" vládou atd... Najvac ma na tom doraža rozpoltenosť dnešného liečenia - boli ta noha ?-chod tam, mas horučku - daj si to a chod k tomu.... Na ludský organizmus by sa malo nazerat komplexne - su tam krasne súvislosti ktoré sa podielaju na vzniku každého oslabenia každej choroby... ale načo to tak prepojiť všakže ? - to by znamenalo vyššie percenta na optimalizaciu stavu daného človeka - a "to samozrejme nechceme" lebo " chorý človek nam neprinaša peniaze... cele fake !...
kamarátku stále bolievalo pod bruchom
bola x krát za lekárkou ktorá to vždy brala ako tráviace problémy tak jej predpisovala lieky na vyprázdnenie rôzne čaje a iné kraviny
nakoniec išli same od seba na gyndu tam jej doktor spravil ultrazvuk a zistili jej že má na vaječníku nádor o veľkosti grepu
a aby to nevyzeralo od témy - doktori do toho krasne spadaju - určita čast a ani nevedia ake následky to ma....ina čast je podplatena napriek tomu ze vedia ze tým škodia...iný proti tomu bojovali ale velmi rýchlo bola ich praca v plnej miere zdiskreditovaná tak radšej mlčia...
nemám rada doktorom.
okrem povinného gastra som u žiadneho nebola dosť dlho.
liečim sa sama prírodou.
a myslím, že efektívnejšie, ako nejakými chemickými sračkami od doktorov, ktoré majú milión ďalších a často aj horších nepriaznivých účinkov, ako samotná choroba.
a moja úplne "naj" skúsenosť, z ktorej sa doteraz smejem:
prvýkrát hospitalizovaná v nemocnici.
absolútne som netušila, čo so mnou je, čo bude, čo sa deje a prečo.
doktori si ma asi týždeň vôbec nevšímali.
až do momentu, kedy im zavolal vtedajší minister zdravotníctva a ich bývalý kolega, že sa o mňa majú poriadne starať.
odrazu ma obletovali všetci cez sestričky, všetkých doktorov až po primára a prednostu.
sú to ignorantské indivídua pokiaľ nemajú zaplatené, alebo podnet od niekoho vyššie postaveného.
potom nech sa necuduju, ze viac schopnych doktorov ide prec. Lebo ako vsetkych hadzete za jedneho, tak neviem jaky hlupak by chcel s tymto pracovat. Ono su aj zli aj dobri, u nas bude tych zlych viac, pripadne ignorantskych, kedze zdravotnictvo a mentalita ludu je v stave v akom je. @11 existuje aj taky pohlad, ktory vo svajci je napr funkcny.
Zas odvrhovat cele zdravotnictvo je tiez chore na hlavu.... Hocijaky uraz budes mat, havariu atd. tak bez toho by si mala nasledky velke alebo rovno chcipnes. Takisto vseliake agresivne bakterialne choroby atd. To, ze je tam vela bullshitu a vo vela pripadoch su omnoho lepsie pristupy hej ale cele to odsudzovat....
mne sa nepaci to ze doktori sa stazuju ze ludia si sami stanovuju diagnozy, liecia sa podla seba, neveria doktorom...
okej ja nevravim ze su vsetci zli, ale vela z nich skutocne posobi dost nekompetentne a nikto sa nemoze cudovat, ze sa im radsej vyhybame ak mame zlu skusenost.
Pochodila som uz milion doktorov a vecsina ma moc nepotesila. Mam fajn zubarku a gastroenterologicku ale to je vsetko. Obvodna sa ma radsej miesto na zdravotny stav pyta na to kde studujem ako sa ma brat mama, macka, susedin potkan....
to co by som na doktoroch ocenila je keby sa skutocne zaujimali a keby mi aj niekedy povedali bez toho aby som sa 10 krat opytala, zeco mi to vlastne je
moja obvodná je fakt dobrá. s nou zle skusenosti nemám.
blbú skusenosť mám z nemocnice kde sa ku mne spravali ako k nesvojprávnej alebo ja neviem. navyše ked som si prečítala kartu ktorú raz nechali v izbe zistila som že prekrucaju to čo im poviem a že ma sleduju proste tie ich "priznaky" tyu : "málo komunikuje".... "leží na posteli a sleduje televiziu".... akože a čo mám v nemocnici robiť žúr ? takže odvtedy sa snažím vždy zistiť čo sa o mne piše v akychkolvek zaznamoch lebo takéto drísty nie su v poriadku
nie som často chorá a nemám ani nijaké vážnejšie zdravotné problémy našťastie, ale verím im.. nestalo sa mi, že by mi povedali niečo, čo by bolo že TOTÁLNE mimo
@bress ako ano samozrejme nechcem to cele odsudzovať lebo to by bolo moc ale ked sa človek dostane k určitým info ktore až vyrazia dych ...je potom tažšie a tažšie verit tomu....
Mam u doktorov karty aj k nim chodim na navstevy obcas ale vacsinou vyuzivam alternativnu medicinu cize bylinky alebo prirodne lieky,tabletky. No napr. zubarovy doverujem zuby by som asi sam neopravil.
jako takto, stále si myslím, že je milion krat rozumnejsie radsej zajst za doktromako si sam urcit diagnozu na zaklade ifnormacii z internetu. no doubt there.
a ked sa nieco deje co ma znepokojuje naozaj idem k lekarovi. lebo nevidim ine lepsie riesenie.
ono, mojej obvodnej a krcnej uz naozaj neverim, pretoze sa stalo parraz ze si priamo protirecili a vybrala som troje antibiotik prakticky zbytocne a choroba ostala. a nemam take skusenosti s dotycnymi jedina.
alep ozitivum mojej obvodnej je ze ma posle na kvantum vysentreni k odbonym lekarom ked sa mi nieco deje a tym uz doverujem, pretoze ti zatial nepreukazali ze by som mala dovod im nedoverovat... neurolog, gynekologicka, ortoped, chirurg, alergolog, ocna, kardiologicka - ak som tam mala nejaky problem, vzdy ho vyriesili. takzte asi tak.
nikdy som asi so ziadnym doktorom problem nemala,ale nie ze neverim,ale radsej si pomozem sama. neznasam antibiotika a vsetky lieky na bolest a pod. snazim sa vacsinou liecit sama.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
az to nie je fakt nevyhnutne tak k nim ani nepachnem
neviem sa dočkať keď už budem môcť chodiť k takým, ktorí prácu robia preto že chcú pomáhať
kamarátku stále bolievalo pod bruchom
bola x krát za lekárkou ktorá to vždy brala ako tráviace problémy tak jej predpisovala lieky na vyprázdnenie rôzne čaje a iné kraviny
nakoniec išli same od seba na gyndu tam jej doktor spravil ultrazvuk a zistili jej že má na vaječníku nádor o veľkosti grepu
ale vo vacsine pripadov modernej medicine neverim
okrem povinného gastra som u žiadneho nebola dosť dlho.
liečim sa sama prírodou.
a myslím, že efektívnejšie, ako nejakými chemickými sračkami od doktorov, ktoré majú milión ďalších a často aj horších nepriaznivých účinkov, ako samotná choroba.
nie ďakujem, cítim sa skvelo. :happy:
Vždy dobre poradí.
prvýkrát hospitalizovaná v nemocnici.
absolútne som netušila, čo so mnou je, čo bude, čo sa deje a prečo.
doktori si ma asi týždeň vôbec nevšímali.
až do momentu, kedy im zavolal vtedajší minister zdravotníctva a ich bývalý kolega, že sa o mňa majú poriadne starať.
odrazu ma obletovali všetci cez sestričky, všetkých doktorov až po primára a prednostu.
sú to ignorantské indivídua pokiaľ nemajú zaplatené, alebo podnet od niekoho vyššie postaveného.
@11 existuje aj taky pohlad, ktory vo svajci je napr funkcny.
Zas odvrhovat cele zdravotnictvo je tiez chore na hlavu.... Hocijaky uraz budes mat, havariu atd. tak bez toho by si mala nasledky velke alebo rovno chcipnes. Takisto vseliake agresivne bakterialne choroby atd. To, ze je tam vela bullshitu a vo vela pripadoch su omnoho lepsie pristupy hej ale cele to odsudzovat....
okej ja nevravim ze su vsetci zli, ale vela z nich skutocne posobi dost nekompetentne a nikto sa nemoze cudovat, ze sa im radsej vyhybame ak mame zlu skusenost.
Pochodila som uz milion doktorov a vecsina ma moc nepotesila. Mam fajn zubarku a gastroenterologicku ale to je vsetko. Obvodna sa ma radsej miesto na zdravotny stav pyta na to kde studujem ako sa ma brat mama, macka, susedin potkan....
blbú skusenosť mám z nemocnice kde sa ku mne spravali ako k nesvojprávnej alebo ja neviem. navyše ked som si prečítala kartu ktorú raz nechali v izbe zistila som že prekrucaju to čo im poviem a že ma sleduju proste tie ich "priznaky" tyu : "málo komunikuje".... "leží na posteli a sleduje televiziu".... akože a čo mám v nemocnici robiť žúr ? takže odvtedy sa snažím vždy zistiť čo sa o mne piše v akychkolvek zaznamoch lebo takéto drísty nie su v poriadku
a ked sa nieco deje co ma znepokojuje naozaj idem k lekarovi. lebo nevidim ine lepsie riesenie.
ono, mojej obvodnej a krcnej uz naozaj neverim, pretoze sa stalo parraz ze si priamo protirecili a vybrala som troje antibiotik prakticky zbytocne a choroba ostala. a nemam take skusenosti s dotycnymi jedina.
alep ozitivum mojej obvodnej je ze ma posle na kvantum vysentreni k odbonym lekarom ked sa mi nieco deje a tym uz doverujem, pretoze ti zatial nepreukazali ze by som mala dovod im nedoverovat... neurolog, gynekologicka, ortoped, chirurg, alergolog, ocna, kardiologicka - ak som tam mala nejaky problem, vzdy ho vyriesili. takzte asi tak.