poznam...milujem..milujem..milujem ho je proste skvely...citala som havrana...aj vrazdy v ulici morgoe..a mam od neho zbierku basni studna co tisi smad
jj Poe je geniálny mala som z knižnice prednedávnom celú jeho zbierku a musím uznať že sa mi až na nejaké verše, ktoré som nepochopila, že sa mi veľmi páčil
minule som citala suborne dielo, ale nestihla som docitat pribehy A.G.Pyma. Havran je skvely, ale len v anglictine. Zaujimava je Jama a kyvadlo a smiala som sa na Rozhovore s mumiou (alebo nejak tak sa to volalo)
Poe to je klasika, no jeho basniam v slovenčine nepridem moc na chuť nemaju taky cveng ako v anglictine: Then the bird said: Nevermore..... Rád čítam jeho a Lovecraftove poviedky.
@grietusha myslim ze havran ma ale i celkom solidny preklad.. myslim ze slovensky /mozno cesky.. ale skor si myslim ze slovensky/ ostatne som v preklade necital
ani by som nepovedal kolko ludi ho pozna..ja ze dnesna spolocnost je samy alkoholik a nevzdelany clovek ktoreho kultura spociva len vo vikendovych chatach a som rad ze som sa mylil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
veľmi veľmi véééľmi zlý život mal. ale za to génius, uznávam. snáď aj preto.
ostatné básne poznám len vo veľmi zlom slovenskom preklade.
a poviedky mám prečítané takmer všetky.
blázon bláznivý.
@dconan mal by som mat