Nic ma na nom nefascinuje, bol som tam, nudna krajina, historia fajn, pyramidy fajn, ale inak je to nuda a uz tam nepojdem maximalne sa tak potapat k utesom ked sa naskytne prilezitost, ale na klasicku dovolenku urco nie.
Egypt je pre mňa niečo, čo potrebujem vidieť. Jedna z najstarších kultúr, keď mi sme sa tu zvíjali okolo ohňov ako barbari. Keď kresťania ešte ani nevedeli, že sú, tam už existovala veda, umenie. Tá kultúra existovala dlhšie ako naša /kresťanská/ civilizácia.
Navyše chcem vidieť Afiku, kde kedysi začal štart Homo spiens do celého sveta a chcem sa poklononiť svojej pramatke. Ale to budem ešte trochu ďaleko od nej, keďže do centa Afriky sa bojím ísť.
Odchádzam tam 15. apríla na 14 dni, plavba po Níle, tri dni Káhira, Alexandria. 5 dní v Hurgade. Na Azete potom urobim fotoalbum.
No ja milujem Egypt. Prvy krat som tam bola asi ked som mala desat rokov. V Hurghade, ale chodili sme na rozne vylety...do kahiry, Luxoru a Karnaku...uzasne miesta. Dokonca som tam bola prvy a dufam aj posledny krat v ponorke ale to odbacam od temy. Ta krajina vo mne zanechala neuveritelny dojem. Je to najma tym, ze je to uplne odlisna kultura, ludia, zvyky, prostredie, klima, dokonca kontinent...nezabudnutelny zazitok
Juuuj Egypt...Moja srdcovka. Úžasná krajina, dlho predtým ako som tam bola ma niečím očarila. A keď som sa tam dostala tak som mala pocit ze som v raji. Ludia su tam mili, chlapi vobec nie su taky uchylni pokial sa na nich usmievate a milo k nim spravate...
Iked za hranicou mesta je strasna chudoba, maju sa cim pysit, tie mestá a pamiatky rôzne, no niečo úžasné. a tie ich hieroglify, stavby neuveritelnych rozmerov... to clovek musi vydiet, to sa opisat neda...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
za 2: egypt v staroveku je uplne ppč!
za3: vraj som v minulom zivote bola pôrodna baba v egypte
za4.za mnou idu vsetky macky(zrejme pachnem po rybach alebo mam tdake egyptske cARO !)
za 5:cely egypt ma akusi tajomnu atmosferu
Nic ma na nom nefascinuje, bol som tam, nudna krajina, historia fajn, pyramidy fajn, ale inak je to nuda a uz tam nepojdem maximalne sa tak potapat k utesom ked sa naskytne prilezitost, ale na klasicku dovolenku urco nie.
Navyše chcem vidieť Afiku, kde kedysi začal štart Homo spiens do celého sveta a chcem sa poklononiť svojej pramatke. Ale to budem ešte trochu ďaleko od nej, keďže do centa Afriky sa bojím ísť.
Odchádzam tam 15. apríla na 14 dni, plavba po Níle, tri dni Káhira, Alexandria. 5 dní v Hurgade. Na Azete potom urobim fotoalbum.
ale tak tie pamiatky maju niečo do seba
Iked za hranicou mesta je strasna chudoba, maju sa cim pysit, tie mestá a pamiatky rôzne, no niečo úžasné. a tie ich hieroglify, stavby neuveritelnych rozmerov... to clovek musi vydiet, to sa opisat neda...