Čaute, nepoznáte nejakú stránku, kde by som mohol porovnať ekonomiku SR a inych krajin ? NA euroekonom.sk som našiel SR, ale trebalo by mi nájsť na porovnanie aspoň 5 krajin ... napr Nemecko,Francuzsko,Česko,Rusko ....... najlepšie by bolo 2011, ak sa ina
MMF a Svetová banka každoročne zverejňujú rebríčky krajín podľa HDP. CIA factbook zverejňuje tiež vlastné odhady. A tam by mali byť takisto aj údaje o inflácií a nezamestnanosti. Viem, že existuje aj nejaká stránka ktorá sa venuje čisto vývoju inflácie, takže treba si to vyhľadať v googli (napr. ako inflation, inflation rate a pod.). Údaje o nezamestnanosti a inflácií a iných kritériách zverejňuje každoročne eurostat, čiže v dnešnej dobe, ak máš internet nemôžeš mať problém si takéto údaje vyhľadať A bolo by asi rozumné použiť rok 2010, resp. 2009, pretože rok 2011 sa ešte neskončil a môžu sa tam vyskytnúť určité výkyvy súvisiace napr. s turizmom. Je jasné, že Gréci a Cyprus na jednej strane a Rakúsko na strane druhej budú mať svoj pre ekonomiku dôležitý cestovný ruch premietnutý v iných kvartáloch roka
@tomas71 nezamestnanosť som si tiež nejak našiel ešte by mi trebalo HDP - hruby domaci produkt ...na krajiny Slovensko,Česko,Nemecko,Rakúsko,Egypt a Francúzsko ... ak si online dufam že mi pomožeš , ja som už zničeny .. fúú
@patofbc tam si to nájdi, podľa krajiny. Samozrejme daj si pozor, aby si to správne prečítal z tabuľky. Napr. Afganistan má HDP 15 mld. 608 mil. amerických dolárov. A HDP na obyvateľa cca. 515 amerických dolárov.
A neviem aké údaje o nezamestnanosti si našiel, tu sú detailné z EU;
na konci 7 strany je tabuľka a v nej políčko s názvom miera nezamestnanosti (unemployment rate) :
@tomas71 veľmi Ďakujem za pomoc ale myslel som že si offline prave som stym skončil nejak som to našiel všetko, ale bolo to dosť ťažke kedže som nevedel kde hladať ... a dufam že som spravne pochopil že mi máme HDP (ang. GDP) CCA za rok 2010 ... 60 MILIARD € ? .... a napr USA má cca 9,817 BILIONOV €? ..... len či som spravne pochopil tie sumy, dik
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale tesim sa na link , aj ja si to kuknem teda.
» www.imf.org/external/pubs/f...
HDP na obyvateľa :
» www.imf.org/external/pubs/f...
údaje o nezamestnanosti s odlišnými rokmi meraní (celý svet):
» www.cia.gov/library/publica...
A neviem aké údaje o nezamestnanosti si našiel, tu sú detailné z EU;
na konci 7 strany je tabuľka a v nej políčko s názvom miera nezamestnanosti (unemployment rate) :
» epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPU...
stamadiaľ som tie sumy vyčítal