chcela by som sa opytat všetkých ziakov na zakladnej +stredoskolakov, alebo hocikoho kto to vie, este existuje moznost vyberu na skole medzi etikou a nabozenstvom? potrebujem to spomenut v seminarke a nechcem tarat keby nieco...
Áno, my sme mali na výber. Ale pokiaľ viem, môj spolužiak je oficiálne prihlásený na etiku, ale občas sa objaví aj na náboženstve bez toho, aby mu niekto niečo povedal.
myslim, ze v topolcianskom okrese je tento vyber takmer vsade, minimalne teda na statnom gymnaziu a mojej zakladnej skole, a dalsich 2och tiez..toto viem na 100%
u nas na zakladnej to bolo od prveho po deviaty rocnik a na srednej do druheho rocnika- moznost etika nabozenstvo..
a pre mna je zaujimave ze naprikald v ceskej republika nemaju v niektorych skolach /neviem ci vsade/ ani etiku ani nabozenstvo... a je to max, spomenute na strednej skole v ramci spolecenskych ved
Keďže učím na ZŠ, viem, ako to chodí. Etika alebo náboženstvo je povinný predmet od prvého ročníka. Stačí, že na škole sa na etiku prihlási hoci jeden žiak, musia mu dať učiteľa. Mali sme taký prípad, keď bol žiak iného vierovyznania a dal sa v deviatom ročníku na etiku. Sedel s učiteľkou sám a preberali etickú výchovu. Jeho spolužiaci zatiaľ mali náboženstvo. Po polroku ho to omrzelo a prestúpil na náboženstvo. Nikto ťa nesmie nútiť zvoliť si niečo, čo nechceš. Zo zákona máš možnosť voľby.
ja chodim na strednu odbornu a je to povinny predmet len do 2. rocnika.je to lubovolne. ja som sa nahlasila na etiku, ale kedze pri prvej hodine som zistila, ze vsetci okrem par ludi (vratane mna) su na nabozentve, tak som ostala na nabozenstve na etiku som neodchadzala, aj ked som mala napisane vo vysvedceni Eticka vychova - absolvovala... zvlastne ze ma nikto nikdy nehladal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Záleží to asi aj od školy, ale na väčšine si myslím tá možnosť výberu ešte je
a pre mna je zaujimave ze naprikald v ceskej republika nemaju v niektorych skolach /neviem ci vsade/ ani etiku ani nabozenstvo... a je to max, spomenute na strednej skole v ramci spolecenskych ved