nevravím, že nič neviem z nemčiny,na festivaloch (nejakým zázrakom mám tam na nemcoch štastie) a v nemecky hovoriacich krajinách som sa doteraz nikdy "nestratila" len tam si ani zďaleka nie som tak istá ako v angličtine
Prijimacky z prveho jazyka boli smiesne lahke, no samotny jazyk nie je az tak lahky. Druhy zalezi od toho co si vyberies, ak si vyberies nemcinu, musim ju ovladat obstojne a uz by si sa mala iba ucit odborne vyrazy. Ak si ale vyberies taliancinu alebo spanielcinu, malo by to byt podstatne lahsie. Co sa tyka informatiky, prvy rocnik je iba excel v zimnom a access v letnom semestri. Programovanie je v az druhom rocniku a to je c++ ak si dobre pamatam.
Rozdiel medzi HI v BA a KE je dost zasadny, dufam, ze to vies.. V Bratislave je na EUBE hospodarska informatika brana viacej z ekonomickeho hladiska.
V Kosiciach je na HI ekonomika skôr len taky doplnok. Dôraz je na IT stranku veci, hlavne z kybernetickeho pohladu a v podstate cela ta skola je o algoritmickom mysleni.
myslim,ze ked maturujes z M a INF mas na lepsiu skolu ako je EUBA no...je to elektrickova skola :/...ale ked to chces,jazyky tam neprebiehaju bohvieako,tkaze sa neboj.
@memories1 a ty odkiaľ vieš že to je električková škola? chodíš na ňu? či si klasicky "počula z rozprávania" ? ,... či si nebodaj už vyštudovaná a nemôžeš sa zamestnať???
@memories1 a inak maš okrem toho aj nejaku rozdvojenú identitu? raz píšeš v mužskom rode, raz v ženskom, nevieš sa rozhodnúť? a zvláštne že ešte v októbri si tvrdil/a 19 ale máš dorobený Bc. na EUBE a teraz už študuješ druhú VŠ.
@memories1 och bože, pozerala som si všetky tvoje fora a diskusie aby som sa uistila, takže naozaj nemam naladu sa s tebou naťahovať, ujasni si čo budeš tvrdiť a toho sa drž...
@memories1 ked si raz debil tak ti ani najlepšia skola nepomôže sa zamestnať ... lebo si proste debil .. asi tak... ked nevieš svoje poznatky využiť v praxi tak ti je nahovno aj tá najlepšia VŠ... a navyše ked si si tu školu neprešiel tak nepíš.. všetko je o človeku, ako sa dokáže predať na trhu ... som zvedavá čo bude z teba o 5 rokov z tvojej "neelektričkovej" školy...
@viikush ahoj som druhacka na hospodarskej informatike na FHI...
v prvom rocniku bola len teoreticka informatika, vacsina somariny z maturity z inf. v druhom rocniku, je to dost o logike, skola to naozaj lahka neni. programovanie je vysoke naroky a tazko zvladnutelne, ucili sme sa programovat v jazyku C potom jazyk C++. mali sme databazove systemy, praca s ORACLE... jednoznacne to elektrickova skola neni. tahaky nestacia, castokrat si donesu viac dozoru na skusku pomaly ako je tam studentov. a poviem ti pravdu raz som mala tahak a vyhodili ma zo skusky... tazke tahaky velmi nie, sliedia vsetci jak supy... ak by si mala viac otazok kludne pis spravu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
V Kosiciach je na HI ekonomika skôr len taky doplnok. Dôraz je na IT stranku veci, hlavne z kybernetickeho pohladu a v podstate cela ta skola je o algoritmickom mysleni.
vlastna skusenost,lahka je to skola,na skusky sa ani netreba vela ucit...a tahaky ti stacia...(niezeby som hlupa bola)ale bolo to free
v prvom rocniku bola len teoreticka informatika, vacsina somariny z maturity z inf. v druhom rocniku, je to dost o logike, skola to naozaj lahka neni. programovanie je vysoke naroky a tazko zvladnutelne, ucili sme sa programovat v jazyku C potom jazyk C++. mali sme databazove systemy, praca s ORACLE... jednoznacne to elektrickova skola neni. tahaky nestacia, castokrat si donesu viac dozoru na skusku pomaly ako je tam studentov. a poviem ti pravdu raz som mala tahak a vyhodili ma zo skusky... tazke tahaky velmi nie, sliedia vsetci jak supy... ak by si mala viac otazok kludne pis spravu.