nečítam, ale obdivujem Evitu, ako to postavila od nuly, začala svojimi knihami a teraz sa v tom už tak vyzná, že jej komercia ide a vie tie knihy skvele predať.
je to primitívne čítanie, v našej spoločnosti bohužiaľ odsúdené na úspech...ja proti Evite nič nemám, občas si prečítam jej glosy, ale tieto ,,knihy´´ v mäkkom obale, a tragickými vzťahovými pletkami žien v strednom veku, to podľa mňa ani nie sú knihy...
Je to taká zmena oproti Tolkienovi, a čítanie Evitiných kníh beriem ako istý socializačno-vzdelávací projekt. Proste mňa úplne zaujíma, ako tam tie postavy reagujú na rôzne situácie, lebo viem, že ja by som reagovala úplne inak.
niektorí ľudia čítajú tie knihy aby si mozog oddýchol. tak isto, ako pozerajú superstar, mojsejovú alebo modré z neba. ja toto nedokážem, keď je niečo veľmi zlé tak fakt ani zo srandy
neviem, ako to niekto môže porovnábať s Mojsejovou a Superstar...
Všetko alebo nič je kniha, ktorú som zhltla za dve hodiny a dokážem ju čítať znova a znova. Pretože je to konečne niečo, čo nemá očakávaný happyend a je tam znázornený život naozaj taký, aký je. Nie ružový ako od Rosamunde Pilčer
A nie sú to len "knihy v mäkkom obale, a tragickými vzťahovými pletkami žien v strednom veku", ak si niekto prečítal napríklad knižku Emma vydanú Evitapress, nemôže toto vypustiť z úst, resp. prstov. Tá kniha je citlová, neskutočne smutná a hlboká.
Ale na druhej strane - Evita ma sklamala tým, že cez Evitapress vypustila "Pavučinové pančušky" od Adamovej či ako sa volá, lebo to je naozaj... vidiecky štýl písania či ako to nazvať a od nej nedokážem prečítať ani desať strán bez toho, aby som sa nerozčúlila
ja milujem toto vydavatelstvo. tie knihy (alebo aspon vacsina) su krasne, zenske a (dufam, ze vsetky) pravdive.
ked bolo to vydavatelstvo na zaciatku, ked mala knihy len evita a do tohto vydavatalstva sa radila este jedna od t.keresztenyiovej, vtedy som to milovala najviac, no teraz je tych knih milion a zda sa mi, ze su aj horsej kvality..
a najoblubenejsia je asi od andrey coddington-mal to byt pekny zivot. to je este jedna z tych prvych a kvalitnejsich
Evitine knihy veľmi nemusím, čítala som tú prvú (neviem už ako sa volala) a nebolo to zlé, ale fakt dosť primitívne (ako už bolo spomenuté vyššie)...ale celkovo vydavateľstvo Evitapress nemá zlé knihy, mne sa najviac páčila kniha Ema od Soni Rebrovej a taktiež Odsúdený od Vladislavy Hoffmannovej...ale tie nie sú od Evity, tak neviem či to patrí k otázke, ale tak...
@mauinka Súhlasim,všetko alebo nič 1 a 2 som čítala ako prvé knižky z tohto vydavateľstva a zhltla som ich za jednu cestu do Prahy je to taká oddychovka.
Kniha Ema bola dosť silná,pri žiadnej knihe som neplakala ako pri tejto osud malej Emky ma dostal a dlho som nad tým premýšľala.
@soolvieza Mal to byť pekný život bola tiež dobrá,tú som čítala v horúčkach s angínou a jeho smrť mi prišla stráášne dojemná
Netvrdím,že tieto knihy nejako výrazne zmenia svet,je to taká oddychovka ktorú som si obľúbila.Iba toľko k tomu.
Čítala som ich viac, napr. : Všetko alebo Nič, Všetko alebo Nič: príbeh pokračuje, Stalo sa mi všetko, Bez dcéry som neodišla, Príliš osobná známosť a Mal to byť pekný život.
nedal by som jej šancu ani keby som mal šancu jej dať šancu. jej knihy som ešte ani len zvonku nevidel. nad inými titulmi som ohrnul nosom, nieto ešte nad evitou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
S ňou asi raz chcem robiť interview
Možno keby sa opustila od toho vidieckého štýlu písania, zaujala by tak širší okruh populácie. Aj to je podľa mňa nemožné...
Jej knihy mi prídu strašne prvoplánové...
Čiže celkové hodnotenie : NUDA,NUDA,NUDA !!!
Je to taká zmena oproti Tolkienovi, a čítanie Evitiných kníh beriem ako istý socializačno-vzdelávací projekt. Proste mňa úplne zaujíma, ako tam tie postavy reagujú na rôzne situácie, lebo viem, že ja by som reagovala úplne inak.
Všetko alebo nič je kniha, ktorú som zhltla za dve hodiny a dokážem ju čítať znova a znova. Pretože je to konečne niečo, čo nemá očakávaný happyend a je tam znázornený život naozaj taký, aký je. Nie ružový ako od Rosamunde Pilčer
A nie sú to len "knihy v mäkkom obale, a tragickými vzťahovými pletkami žien v strednom veku", ak si niekto prečítal napríklad knižku Emma vydanú Evitapress, nemôže toto vypustiť z úst, resp. prstov. Tá kniha je citlová, neskutočne smutná a hlboká.
Ale na druhej strane - Evita ma sklamala tým, že cez Evitapress vypustila "Pavučinové pančušky" od Adamovej či ako sa volá, lebo to je naozaj... vidiecky štýl písania či ako to nazvať a od nej nedokážem prečítať ani desať strán bez toho, aby som sa nerozčúlila
Evitapress je skrátka fajn.
mne sa nepáčia, je to ako čítať tie femi hlúposti od tej expredavačky v artfore. rady, ako byť dokonalou ženou,muži sú svine, blablabla... dookola.
ked bolo to vydavatelstvo na zaciatku, ked mala knihy len evita a do tohto vydavatalstva sa radila este jedna od t.keresztenyiovej, vtedy som to milovala najviac, no teraz je tych knih milion a zda sa mi, ze su aj horsej kvality..
a najoblubenejsia je asi od andrey coddington-mal to byt pekny zivot. to je este jedna z tych prvych a kvalitnejsich
Kniha Ema bola dosť silná,pri žiadnej knihe som neplakala ako pri tejto osud malej Emky ma dostal a dlho som nad tým premýšľala.
@soolvieza Mal to byť pekný život bola tiež dobrá,tú som čítala v horúčkach s angínou a jeho smrť mi prišla stráášne dojemná
Netvrdím,že tieto knihy nejako výrazne zmenia svet,je to taká oddychovka ktorú som si obľúbila.Iba toľko k tomu.
Milujem knihy z tohto vydavateľstva!