nemôžem tvrdiť, či niečo (ne)existuje keď nedokážem podložiť toto tvrdenie nejakými vierohodnými faktami.
to, že zatiaľ nebola vedecky dokázaná existencia boha ešte neznamená, že neexistuje.
môžem tvrdiť, že podľa mňa boh neexistuje.
@relieforsaddist asi len vyvolať flejm. Tak by som odporúčal aby sme sa tu všetci mali radi, pekne si rozdávali komplimenty a neriešili, čoho sa anketa týka
@igorv ale nieeeeee rád sa hádam o bohu s učiteľom náboženstva a ccem mu ukázať nejaký príklad čo si o tomto ľudia myslia (na náboženstvo chodím z donútenia)
Cirkev a Boh su dve odlišne veci...aspon môj nazor
A určite Boh existuje viem z vlastnej životnej udalosti že satan a boh existuju a citim to každy deň
A to že kňazi zneuživaju deti su dristy tak ako všetko čo si iluminati puštaju do sveta
@patrikpierist na to, že máš 17 si dosť múdry (viac ako ja) to bol kompliment ale čo takto že boha nikto nikdy nevedel a tie flámy že sa niekomu zjavila panna maria su psycho žvásty napríklad prečo ľudia veria vo všetko čo je napísané v Biblii? Vidia v nej iba dobré veci ale to ako boli potopy a podobné veci nevidia. Môžme ich považovať za naivných?
@lukasalwaysflexin Ako je možné, že ľudia veria niečomu, čo nikdy nevideli sa nedá vysvetliť. Tak ako sa nedá vysvetliť BigBang. Stále tam budú nejaké medzery. Nepochopiteľné, nevysvetliteľné.
Čo sa týka zjavení, neviem ti na to odpovedať, nemám s tým skúsenosť, ale tak niečo na tom pravdy byť môže.
@igorv prepáč trochu som sa nechal uniesť ale ke´d sa o tomto rozputala takáto velká debata tak sa do moznosti v ankete neda napisat prave to čo si ludia myslia tak to dajú do komentov viem výpovedná hodnota mojej ankety je nulová ale zaujíma ma čo si o tom ludia myslia
k otázke, či existuje Boh mám momentálne taký postoj, že...svetové náboženstvá sú pravdepodobne len vymyslená vec, pretože každý si uznáva to svoje, či už kresťania trojjediného Boha (svätá trojica), alebo islam, či všelijaké odnoše....no ako si myslím, je to len vymyslená vec, ktorá má ale možno rovnaký základ...svetové náboženstvá sú vymyslené človekom, ale čo keď má každé náboženstvo iný názov pre nejakú energiu, ktorá je nad nami...nemusí to byť Ježiš, Alah, Budha alebo niečo iné...je to len energia, o ktorej si myslím, že má určité veci na starosti, ale čo to je a odkiaľ pochádza...to netuším...čiže každý možno uznáva to isté pod iným názvom...nejak tak môj názor
@igorv to áno.. a čo sa týka tých zlých vecí.. bibliu som celú nečítal tie zlé veci zavinil Boh alebo niektorý z jeho komplicov? alebo iba potrestal ludi za ich zle skutky? ved boh odpusta nie? preco trestal ak to tak bolo?? aaach prepac za diakritiku nejako zabudam na tie makcene a dlzne ked rychlo pisem
@larho dajme tomu, že tie náboženstvá sú vymyslené.. ale prečo ich ľudia vymysleli.. boli v tom peniaze? alebo chceli rozpútať nejakú davovú psychózu??
@lukasalwaysflexin Mám na mysli tú potopu. Boh nám dal slobodnú vôľu. No miloval nás natoľko, že chcel začať od začiatku, tak zabil všetkých okrem Noeho a jeho rodiny. Takže to bol skutok lásky
@lukasalwaysflexin Smerodajná je pre kresťanov Nová Zmluva. Nevravím, že v Starej zmluve sú zlé veci, nepravdivé, alebo vymyslené.
Pointa kresťanstva je, že JK zomrel za každý hriech. Môj, tvoj, Obamov.
Pretože sme boli tak neschopní, že to ináč nešlo On obetoval svojho syna aby sme sa všetci, ktorí v toto uveria tešili s Bohom v Nebi (čo a ako to vyzerá je tiež otázkou samou o sebe o ktorej sa dá diskutovať do rána, ver mi, doslova do rána)
@lukasalwaysflexin ja to viem z vlastnej skusenosti... viem to zo života bratranca že ano Biblia je Božie slovo ktore meni ľudi...viem z vlastnej skusenosti ..takeho to nazoru by som nebol ak by sa mi niečo osobne nestalo s takouto nadprirodzenou situaciou..môžem domna "jebáť" že Biblia je hluposť ale viem že opak je pravdou..pozri to je môj nazor....mam tažke obdobie a jedine komu verim že ma vyslobodi je Ježiš Kristus
@tomiq254 nie tak celkom... robím túto diskusiu hlavne pre seba.. už dva roky mi vŕta v hlave otázka: ísť do kostola alebo nie. V kostole sa nič zlého nehovorí ani nič zlé neučia učia ľudí robiť dobre a to sa snažím aj ja bez kostola ak si náhodou videl moje predchádzajúce forko o životnom štýle tak si si mohol všimnúť že som písal: snažím sa zlepšovať svoju karmu tým že robím dobre viem nejde to moc k sebe ten hinduizmus a kresťanstvo niesom hinduista! som sám seboou a ešte k tomu kostolu.. trochu ma zaráža ako sa ľudia modlia k tým soškám každopádne táto anketa nieje na očiernenie boha alebo urazenie hlboko-veriacih ľudí
skús pozrieť ak som ťa urazil niečím tak sa vopred ospravedlňujem
@lukasalwaysflexin nechcem hovoriť, že v tom boli peniaze, lebo to netuším...no človek ako taký väčšinou potrebuje v niečo veriť, aby mal jeho život nejaký zmysel...ako sa hovorí, 100 ľudí 100 chutí, tým pádom 100 ľudí 100 názorov a každý si chce presadiť ten svoj...kvôli tomu sú tu rôzne náboženstvá, lebo každý si to svoje upraví podľa seba, čo sa mu páči viac alebo menej...tak tu máme toľko všelijakých odnoší...toľko, čo si o tom myslím...
@lukasalwaysflexin Ľudia v kostoloch sa nemodlia k soškám tie sú tam len na "okrasu" Ľudia v kostoloch sa modlia k Biblickým postavám (aj keď to mi trochu vrta hlavou, že prečo, keď NZ proste nám dala právo a možnosť sa "rozprávať" "priamo" s Bohom, skrze modlitbu). Smrť JK a viera v to nám dáva večný život, tak prečo žiadať PM a svätých o odpustenie hriechov a modlenie sa za mňa aby som sa dostal do Neba? to mi nejak uniká
@patrikpierist taaakže ja som takého názoru že modli sa len keď je zle ale nie no teraz normálne povedzme že biblia vznikla pred 1980 rokmi neviem jej prvé vydanie bola písaná v tuším v hlaholike? neviem ale dajme tomu že v hlaholike. Nikto kto prekladal bibliu z "hlaholiky" tej hlaholike nerozumel a ľudia veria do bodky tomu čo je v nej napísané... vlastne vtedy neboli ani interpunkčné znamienka a nakoniec si ľudia aj z biblie spravili biznis (sochy knižky, apod.) podľa mňa je to len obyčajné modlárstvo tieto cirkevné pomôcky a ak si pustíš to video čo som postol tak ti to odpovie a rovnakého názoru som aj ja a bolia ma rkuy toto bolo len v skratke čo si o tom myslím viac už nedokážem napísať boh by dokázal?
@lukasalwaysflexin
No to že sa snažíš oddeliť od Boha je tvoja vec aj Lucifer mal taký názor a ako skončil?
Čo sa týka toho videa ten chlap zapálil obraz Ježiša na pár sekúnd no on bude horieť na veky bude spútaný v reťaziach budú ho mučiť bude sa zvíjať v pekelných plameňoch bude nonstop škriepať zubami tá agónia čo ho čaká to si nevie ani len predstaviť a to bude prežívať tisícročia mialiardročia x-ležiacich osmičiek pre tento jeho kus debility. Vy si mylíte že tým že urazíte Boha uškodíte jemu? To je ako keby ste si pomaly podrezávali hrdlo nad horiacim kráterom sopky do ktorej spadnete keď sa podrežete.
Kresťanská podoba Boha a ani akákoľvek iná v svetových náboženstvách na 100% neexistuje - je to ľudský výmysel... iná sila/fyzikálna zákonitosť, ktorej je jedno, či nejaké ľudstvo existuje a čo koná/záležitosť kvantovej fyziky, ktorá vysvetľuje všetko/stav, ktorý nedokážeme nikdy pochopiť lebo máme obmedzený mozog - to možno áno.
Veď predstava Boha opísaného v náboženských knihách je smiešna a detinská - buďme objektívni.
@igorv ano. až na tých farárov čo tam talčia toho vtáka do detí. máloktorý farár je taký a farári sú skutočne dobrí ĺudia to možem povedať z vlastnej skúsenosti pár ich poznám
A nedá mi nespomenúť, že biblia je dosť zvrátená. Predstavte si, že by taký boh existoval. Taký, ktorý by vás poslal do pekla aj keď ste celý život boli excelentným človekom, pomáhali chudobným, žili čestne a spravodlivo. Len ste ignorovali Boha....
“The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”
― Richard Dawkins, The God Delusion
@lukasalwaysflexin
Matúš 7
Nesúďte, aby ste neboli súdení. 2 Lebo akým súdom súdite, takým budete súdení. Akou mierou meriate, takou sa nameria vám. 3 A prečo vidíš triesku v oku svojho brata a brvno vo vlastnom oku nezbadáš? 4 Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: Dovoľ, vyberiem ti triesku z oka! — a pozri, v oku máš brvno? 5 Pokrytec, vyber najprv brvno z vlastného oka a potom uvidíš, ako vybrať triesku z oka svojho brata. 6 Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nepošliapali nohami, neobrátili sa a neroztrhali vás!
Verím, že exituje Boh. Som o tom na 100% presvedčený. Ale nepredstavujem si ho ako bytosť, podľa mňa sa Boh nedá predstaviť. Boh je podľa mňa existencia, inteligencia, príroda, vedomie sveta a vesmíru. Nedokážem si predstaviť tak dokonalé a harmonické fungovanie vecí vo svete a vo vesmíre bez spoločného menovateľa. Už aj vedci zistili, že všetko vo vesmíre je prepojené, že neexistuje nič také ako samostatné ja, zistili, že vedomie vytvára všetko, čo vidíme okolo nás a bez vedomia sa všetko rozplynie.
Takého človeka ako si opísal by do pekla nikdy neposlal. Ak je ateista ktorý neverí a žije podľa svojho svedomia taký sa do neba dostane len inou cestou.
@tomiq254 keď som bol menší a veril som v boha a skoro každý deň som bol v kostole tak som si vonku zlomil nohu.. prečo to boh vlastne dopustil? (nikde som nenapísal že neverím v boha ale vyvracajú mi existenciu boha najnovšie vedecké poznatky)
Škoda reči tým pádom končím lebo som si uvedomil toto
Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nepošliapali nohami, neobrátili sa a neroztrhali vás!
Len si kopajte kým môžete lebo zajtra už nemusíte.
Ak si myslíš že toto všetko sa podarilo náhodou, ďakujem pekne.
A to ešte nie je všetko čo existuje zatiaľ sme limitovaný len našou vlastnou technológiou.
@tomiq254 hneď v prvých 20 sekundách videa som počul blbosť a to takú: boh nikoho nenúti. aaaaaaaaaaaa. v kostole mi len tlačia do hlavy aby som veril v boha. a ak v neho nebudem veriť tak skončím v pekle veď aj v prikázaniach je že musím uctievať iba jeho (jediného kresťanského boha) a mimochodom ten Lucifer nieje to náhodou Bohov kolega?
A napíšem to ešte takto keď sa všeobecne hovorí že Vesmír je taký veľký že nie je možné aby bol niekde v ňom ďalší život.
Ja všeobecne hovorím že Vesmír je taký/tak usporiadaný (od najmenšej časti po najväčšiu) že verím že Vesmír nevznikol náhodou.
@lukasalwaysflexin
Ty vieš o vede prd pozri si how the universe works napr. veľký tresk pozri si čo by sa stalo ak by všetko dokonale nezapadlo do seba ale toto je náááááhoda.
Ohľadne Boha ak si pozorne prečítate jeho knihu niekoľko krát, a budete to porovnávať s tým čo robili ľudia, čo robili jeho nasledovníci s tým čo sa deje, nebude vám to dávať zmysle a budete chcieť hľadať odpovede ktoré v tej knihe jednoducho nie sú.
Budete sa ho chcieť spýtať nech vám dá odpoveď, ale ani tá nepríde
Najväčšia nelogickosť je to ako skončí tento svet podľa Biblie.
Dobrý ľudia sa môžu snažiť ako len chcú ale keď sa pozrieme na knihu Daniel a Zjavenia nič dobré nás v budúcností nečaká a vždy trpia tí dobrý.
To znova nedáva zmysel.
Prečo? Keď sa snažia činiť dobro musia trpieť poprípade byť zabitý?
Načo sú tu potom tí ľudia? Aby zomreli?
A čo tí ktorý sa rozhodnú spáchať samovraždu lebo už nemôžu zniesť to ako využívajú a ničia ich dobrotu?
Čo to je za choré uvažovanie.
A ešte jeden citát ktorý najlepšie vystihuje našu momentálnu situáciu:
"Ak hľadáte nekonečno aké pre to použijete nástroje?
Iba svoje zmyslové orgány, že? Takže skrz svoje zmysly hľadáte nekonečno.
To je rovnaké ako sa chcieť dostať na Mesiac vo voze ťahanom koňmi.
To je ta nepríjemná situácia kde sa ľudstvo práve nachádza.
(A toto je naozaj dobrá myšlienka)
S obmedzeným vnímaním sa pokúšame pochopiť niečo, čo nás presahuje.
Presne tu poslednu vetu môžete aplikovať na Boha, ale aj na pochopenie Vesmíru atď Čiernych dier atď
Myslím si, že porovnávať cirkev a Boha..je trošku nezmyselné
Ja verím v Boha...nie v cirkev cirkev sú machinácie a možno podvody bohužiaľ, aj tam sa chce niekto priživiť...česť výnimkám...
Verím, že Boh je tu, vždy tu bol aj bude...
absolútne zle položená otázka nikto nemôže povedať áno, existuje/ nie, neexistuje - môžeme len vyjadriť, v čo veríme ... a taktiež je rozdiel Boh/ cirkev - čo to v skutočnosti je/ cirkev - ako ju prezentujú niektorí ľudia ..
@michael760 presne, takisto, že podstata hmotného sveta je nehmotná, lebo ak sa ponoríte do podstaty hmoty, nič tam nenájdete, nič, neexistuje tam ani priestor, ani čas. Atómy sú jednou z najzáhadnejších vecí na svete. Ak sa na atóm pozeráte existuje, ak sa na neho nepozeráte je dokonale rozprestrený vo forme vlny pravdepodobnosti výskytu. Kde sa určitý atóm nachádza sa dá povedať, len keď sa na neho pozriete, ak sa nepozeráte, žiadnymi výpočtami nezistíte, kde sa presne nachádza. Podstata hmotného sveta je nehmotná a vedci pravdepodobne nikdy neodhalia najmenšiu časticu, keďže už teraz vieme, že je to pred nami skryté a že svet je len akýsi hologram. Nenadarmo sa hovorí v Biblii, na počiatku bolo slovo a to slovo bolo u Boha a to slovo bolo Boh. Ono bolo na počiatku u Boha. Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič z toho, čo povstalo. Podstatou hmotného sveta je teda akási myšlienka, slovo, inteligencia, vedomie, ktoré je hmotne a zmyslami nepolapiteľné, je tu niečo, čo nás presahuje.
záleží na tom, čo si predstavuješ ako Boha - aj keď, načo sa vôbec pýtam, vyššie vyplynulo, že asi kresťanského
nemá zmysel špekulovať, či Boh ako (vše)vedomá bytosť existuje, máš písomnè pramene (evanjeliá), sprostredkovateľov (kňazov) aj rozum... čo je pravda nikto nevie, je na tebe, v čo veríš.
som toho názoru, že najúprimnejšie v Boha veria nie tí, ktorí boli k tomu vedení (či dokonca nútení), ale tí, ktorí si cestu našli sami a majú s ním "osobný vzťah". mňa rodičia vychovávali ako katolíčku, mám sviatosť krstu aj svätého prijímania a 8 rokov som v škole chodila na náboženstvo, ale odjakživa premýšľam skepticky, racionálne a kriticky, preto sa za veriaceho človeka nepovažujem, verím v Boha iba ako prvotného "hýbateľa", (prírodnú) silu, nie bytosť... Bibliu ale ako filozofické dielo, etický kódex, či súbor zákonov (pravidiel) a morálnych zásad rešpektujem
„Nebuďte teda ustarostení a nehovorte: "Čo budeme jesť?" alebo: "Čo budeme piť?" alebo: "Čo si oblečieme?"! Veď po tomto všetkom sa zháňajú pohania. Váš nebeský Otec predsa vie, že toto všetko potrebujete. Hľadajte teda najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko dostanete navyše.“
.... Hľadajte teda najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko dostanete navyše.“
kazdy clovek co zije a vidi ako veci funguju musi pochopit ze krestanstvo je predchodcom politiky a biblia je predchodcom predvolebnych kampani s nekonecnymi slubmi.... ak by existoval boh existoval by aj diabol/satan a veril by som v satana, lebo satan je ,,ten dobry a spravodlivy´´ .......
@lukasalwaysflexin@40 ak sa modlíš, tak nevidím nič zlé na tom ak pritom držíš v ruke napr. kríž. To isté v kostole kde sú všetci veriaci, nevidím nič zlé byť na mieste kde je to posvätené, teda sme tým vyjadrili svoju prosbu, aby tam prebýval Boh s nami. Lebo neuctievame si napr. kríž ako ľudský výtvor, ale uctievame ho v Pravde a Duchu. Teda uctievame toho, ktorý na ňom zomrel, aby sme my mohli mať večný život...
@55 k tomu, aby si žil dobrý život potrebuješ byť pre všetkých ľudí krásny, majetný, najsilnejší...?
Kto verí Bohu, tomu všetko slúži na dobré. :letim:
Toľko moc obrázkov na zareagovanie z Judášovej party ma napadlo, ale chcem sa dožiť obeda, takže radšej toto:Je polemizujúce, či Boh vytvoril ľudí, alebo ľudia jeho. Každý by mal žiť tak, aby neubližoval nikomu inému a v mieri a toto všetky náboženstvá neuznávajú. Vytvárať vojny len kvôli tomu, aby sa bili pre niečo čo ani neexistuje nie je práve niečo, na čo by bol ich Pánbožko hrdý. Každý má svoj názor a nech si ho aj nechá a nepchá ho do xichtu niekomu inému v domnienke, že musí byť správny.
@wayne a načo by som sa zapájal do stokrát opakovanej diskusie v ktorej stokrát tí čo sa potrebujú zamyslieť odmietajú vôbec poriadne prečítať nad čím by sa mali zamyslieť?
Zlá anketa, ale široká téma. Môj názor je, že kresťanský Boh ako ho poznáte z nášho náboženstva, neexistuje. Od malička ma vychovávali ku viere, ale sám som sa začal o túto tému zaujímať viac a dospel som k môjmu stanovisku. Moja babka je sklamaná, že nie som svedomitý kresťan, ale prečo chce, aby som veril na také absurdnosti? Obáva sa o mňa? Ale veď žiadny strach, všetci rovnako zomrieme po určitej dobe. Prečo hľadáte Boha, ako vášho vykupiteľa, potrebujete to? Inde som sa k tejto téme vyjadril presnejšie, preto poviem aj dačo nové. Vezmite si, že táto myšlienka začala len kvôli tomu, že si od staroveku snažia ľudia vyložiť zmysel života, smrť a vesmír. Pridali veciam nadprirodzené vlastnosti, mnohé ich vtedajšie domnienky sa časom vyvrátili, proste ľudstvo je takpovediac stále rozumnejšie a dostávame sa k faktom. Je mi úprimne ľúto ľudí, ktorí sú fanatickí kresťania alebo iného vierovyznania. Lebo žijú v nádeji, že existujú zázraky a že sa smrti nemusia báť, lebo budú žiť naveky. Je to všetko krásne, ale toto je fantázia a nie realita.
Áno Boh existuje ti čo neveria nech neveria a ti čo veria nech veria. Je napísané "Ja som Pán Boh tvoj nebudeš mať iných bohov okrem mňa aby si sa im klaňal" Boh je trojjedinná osoba Boh otec . Boh syn a Duch sväty. Nech sa stane vôľa božia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
to, že zatiaľ nebola vedecky dokázaná existencia boha ešte neznamená, že neexistuje.
môžem tvrdiť, že podľa mňa boh neexistuje.
a možnosti fakt skvelé, 100 bodov za anketu. wow.
A určite Boh existuje viem z vlastnej životnej udalosti že satan a boh existuju a citim to každy deň
A to že kňazi zneuživaju deti su dristy tak ako všetko čo si iluminati puštaju do sveta
Igor, pekne si to napísal
Čo sa týka zjavení, neviem ti na to odpovedať, nemám s tým skúsenosť, ale tak niečo na tom pravdy byť môže.
Potopa sveta bol reštart.
Samozrejme, že v Biblii sú aj zlé veci
Predstav si, že aj názory kresťanov z jedného kostola/zboru sú diametrálne odlišné a aj preto sú rôzne smery a aj teológie na konkrétne veci
Nebudem ti tu písať niečo, z čoho je aj mne tak trochu do smiechu, že wtf
Pointa kresťanstva je, že JK zomrel za každý hriech. Môj, tvoj, Obamov.
Pretože sme boli tak neschopní, že to ináč nešlo On obetoval svojho syna aby sme sa všetci, ktorí v toto uveria tešili s Bohom v Nebi (čo a ako to vyzerá je tiež otázkou samou o sebe o ktorej sa dá diskutovať do rána, ver mi, doslova do rána)
No to že sa snažíš oddeliť od Boha je tvoja vec aj Lucifer mal taký názor a ako skončil?
Čo sa týka toho videa ten chlap zapálil obraz Ježiša na pár sekúnd no on bude horieť na veky bude spútaný v reťaziach budú ho mučiť bude sa zvíjať v pekelných plameňoch bude nonstop škriepať zubami tá agónia čo ho čaká to si nevie ani len predstaviť a to bude prežívať tisícročia mialiardročia x-ležiacich osmičiek pre tento jeho kus debility. Vy si mylíte že tým že urazíte Boha uškodíte jemu? To je ako keby ste si pomaly podrezávali hrdlo nad horiacim kráterom sopky do ktorej spadnete keď sa podrežete.
Veď predstava Boha opísaného v náboženských knihách je smiešna a detinská - buďme objektívni.
@igorv pohľadám
Týpek v piesni sa dotýka viacerých tém, a toľko času nemáme vôbec, s niečím súhlasím, niečo mi príde prehnané (väčšina).
Starý zákon bol písaný v hebrejčine, nový väčšinou v gréčtine sa mi vidí. Pýtaj sa típka menom zajkousko
“The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”
― Richard Dawkins, The God Delusion
Matúš 7
Nesúďte, aby ste neboli súdení. 2 Lebo akým súdom súdite, takým budete súdení. Akou mierou meriate, takou sa nameria vám. 3 A prečo vidíš triesku v oku svojho brata a brvno vo vlastnom oku nezbadáš? 4 Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: Dovoľ, vyberiem ti triesku z oka! — a pozri, v oku máš brvno? 5 Pokrytec, vyber najprv brvno z vlastného oka a potom uvidíš, ako vybrať triesku z oka svojho brata. 6 Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nepošliapali nohami, neobrátili sa a neroztrhali vás!
Takého človeka ako si opísal by do pekla nikdy neposlal. Ak je ateista ktorý neverí a žije podľa svojho svedomia taký sa do neba dostane len inou cestou.
Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nepošliapali nohami, neobrátili sa a neroztrhali vás!
Len si kopajte kým môžete lebo zajtra už nemusíte.
Len toľko k tomu:
Ak si myslíš že toto všetko sa podarilo náhodou, ďakujem pekne.
A to ešte nie je všetko čo existuje zatiaľ sme limitovaný len našou vlastnou technológiou.
Ja všeobecne hovorím že Vesmír je taký/tak usporiadaný (od najmenšej časti po najväčšiu) že verím že Vesmír nevznikol náhodou.
Ty vieš o vede prd pozri si how the universe works napr. veľký tresk pozri si čo by sa stalo ak by všetko dokonale nezapadlo do seba ale toto je náááááhoda.
po tom sa ti možno otvoria oči
» www.youtube.com/watch?feature=p...
Ohľadne Boha ak si pozorne prečítate jeho knihu niekoľko krát, a budete to porovnávať s tým čo robili ľudia, čo robili jeho nasledovníci s tým čo sa deje, nebude vám to dávať zmysle a budete chcieť hľadať odpovede ktoré v tej knihe jednoducho nie sú.
Budete sa ho chcieť spýtať nech vám dá odpoveď, ale ani tá nepríde
Najväčšia nelogickosť je to ako skončí tento svet podľa Biblie.
Dobrý ľudia sa môžu snažiť ako len chcú ale keď sa pozrieme na knihu Daniel a Zjavenia nič dobré nás v budúcností nečaká a vždy trpia tí dobrý.
To znova nedáva zmysel.
Prečo? Keď sa snažia činiť dobro musia trpieť poprípade byť zabitý?
Načo sú tu potom tí ľudia? Aby zomreli?
A čo tí ktorý sa rozhodnú spáchať samovraždu lebo už nemôžu zniesť to ako využívajú a ničia ich dobrotu?
Čo to je za choré uvažovanie.
"Ak hľadáte nekonečno aké pre to použijete nástroje?
Iba svoje zmyslové orgány, že? Takže skrz svoje zmysly hľadáte nekonečno.
To je rovnaké ako sa chcieť dostať na Mesiac vo voze ťahanom koňmi.
To je ta nepríjemná situácia kde sa ľudstvo práve nachádza.
(A toto je naozaj dobrá myšlienka)
S obmedzeným vnímaním sa pokúšame pochopiť niečo, čo nás presahuje.
Presne tu poslednu vetu môžete aplikovať na Boha, ale aj na pochopenie Vesmíru atď Čiernych dier atď
Ja verím v Boha...nie v cirkev cirkev sú machinácie a možno podvody bohužiaľ, aj tam sa chce niekto priživiť...česť výnimkám...
Verím, že Boh je tu, vždy tu bol aj bude...
ale za mňa - ja v Boha verím
nemá zmysel špekulovať, či Boh ako (vše)vedomá bytosť existuje, máš písomnè pramene (evanjeliá), sprostredkovateľov (kňazov) aj rozum... čo je pravda nikto nevie, je na tebe, v čo veríš.
som toho názoru, že najúprimnejšie v Boha veria nie tí, ktorí boli k tomu vedení (či dokonca nútení), ale tí, ktorí si cestu našli sami a majú s ním "osobný vzťah". mňa rodičia vychovávali ako katolíčku, mám sviatosť krstu aj svätého prijímania a 8 rokov som v škole chodila na náboženstvo, ale odjakživa premýšľam skepticky, racionálne a kriticky, preto sa za veriaceho človeka nepovažujem, verím v Boha iba ako prvotného "hýbateľa", (prírodnú) silu, nie bytosť... Bibliu ale ako filozofické dielo, etický kódex, či súbor zákonov (pravidiel) a morálnych zásad rešpektujem
toto som skopčil:
Mt 6,31-33
„Nebuďte teda ustarostení a nehovorte: "Čo budeme jesť?" alebo: "Čo budeme piť?" alebo: "Čo si oblečieme?"! Veď po tomto všetkom sa zháňajú pohania. Váš nebeský Otec predsa vie, že toto všetko potrebujete. Hľadajte teda najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko dostanete navyše.“
.... Hľadajte teda najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko dostanete navyše.“
@55 k tomu, aby si žil dobrý život potrebuješ byť pre všetkých ľudí krásny, majetný, najsilnejší...?
Kto verí Bohu, tomu všetko slúži na dobré. :letim:
nie ten ktorého myslíš ty
@wayne
spokojný?