Ahoj!
Už dlhú dobu neviem nájsť poriadnu knihu a narážam len na priemer. Hľadám nie čo na spôsob Rothfussa alebo Abercrombieho (moje srdcovky), to znamená forma>obsah. Knihu, ktorá zaujme už len štýlom písania. Goodreader mi pomôcť nedokáže tak dúfam že
@sasuke Vďaka za tip, určite sa na to pozriem @nenaz GoT mám prečítané, vlastne väčšinu komerčných kníh mám asi za sebou ale aj tak ďakujem @endlessdark no nešlo ani tak o vtip ale skôr dúfaml že to viac udrie ľuďom do očí a viac ich to otvorí (či už zo zlosti alebo zo zvedavosti ...
Na základe toho Abercombieho by som asi odporúčal trilógiu od R. Scott Bakkera - v češtine První přichází tma, Válečný prorok, Tisícerá myšlenka. Nečítam som ani Abercombieho, ani Bakkera, ale bude to zrejme príbuzné. Alebo Lži Lockeho Lamory od Scotta Lyncha sú vraj dobré.
Nečítala som ani jedného autora, kt. spomínaš, ale v poslednom čase som si prečítala niečo o tvorbe spisovateľky: Diana Gabaldon. Podľa jej kníh sa začal natáčať seriál (niečo ako GoT, kde jedna kniha je jedna séria, alebo tak dáko) a táto spisovateľka napísala cca 8 kníh, v anglištine je ten seriál Outlander, v češtine vyšlo zatiaľ nejakých 6 alebo 7 kníh, prvá z nich je Cizinka a k ostatným sa už uršite dopátraš, ak ťa to zaujme
Z fantasy knih co som precital ti mozem odporucit:
Steven Erikson - Malazska kniha padlych
Robert Jordan - Koleso casu
R A Salvatore - Temny elf
Garth Nix - Stare kralovstvo
Sapkowski - Zaklinac
Frank Herbert - Duna
Momentalne mam rozcitaneho Terryho Goodkinda a jeho Mec pravdy dalej planujem precitat niekedy v dohladnej dobe:
M. Weis, T. Hickman - Dragonlance; Brana smrti
Dan Simmons - Hyperion
Robin Hobb - Farseer; Snedy muz
Glen Cook - Cierna legia
Brandon Sanderson - Mistborn
@antifunebracka Haha, to teda hej xD Ale mne sa pacili vsetky tri - skoda, ze typek umrel, vraj to planoval ako sedemdielnu sagu alebo co No ale tie prirovnania, co vytahoval na kazdej strane, respekt. ^^
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Dalsie leto som citala Game of Thrones a na Rothfussa som skoro zabudla.
Neviem, ci to splna tvoje poziadavky na formu, ale za pokus to mozno stoji.
@nenaz GoT mám prečítané, vlastne väčšinu komerčných kníh mám asi za sebou ale aj tak ďakujem
@endlessdark no nešlo ani tak o vtip ale skôr dúfaml že to viac udrie ľuďom do očí a viac ich to otvorí (či už zo zlosti alebo zo zvedavosti ...
*určite
(píšem už po tme a "č" a "š" sú moc blízko pri sebe )
Steven Erikson - Malazska kniha padlych
Robert Jordan - Koleso casu
R A Salvatore - Temny elf
Garth Nix - Stare kralovstvo
Sapkowski - Zaklinac
Frank Herbert - Duna
Momentalne mam rozcitaneho Terryho Goodkinda a jeho Mec pravdy dalej planujem precitat niekedy v dohladnej dobe:
M. Weis, T. Hickman - Dragonlance; Brana smrti
Dan Simmons - Hyperion
Robin Hobb - Farseer; Snedy muz
Glen Cook - Cierna legia
Brandon Sanderson - Mistborn
Dufam ze sa mi to do konca buduceho roka podari
niečo "trochu" staršie - 1970
Devět princu amberu (Nine Princes in Amber) - Roger Zelazny