Zdravím, chcem sa spýtať či niekto z vás nevie poradiť nejaku dobrú fantasy knihu? Najlepšie niečo na štýl Eragona/Hraničiarovho Učňa ale neopovrhnem ani s inými knihami.
Meno Vetra vyzerá sľubne, nad Zaklínačom som rozmýšlal, ale som toho názoru, že si chvíľu počakám, kým si to prečítam. (Neviem prečo, jednoducho asi nemám chuť.)
Šup ďalšie! Všetky si zapíšem na základe vaších názorov
@majo325 Fablehaven mi odporučila aj priateľka, asi začnem s ním.
Zlatý kompas bol aj sfilmovaný? Ak je to tá blbosť, čo chodila v TV, tak to u mňa nemá šancu.
Percyho som si pokazil, lebo som si prečítal rovno poslednú knihu (Dostal som ju na narodeniny myslím) a neláka ma čítať ostatné, keď už poznám koniec série.
Pána prsteňov určite budem čítať, nad Hobbitom ešte rozmýšlam.
@erinko32155 Zlatý kompas bol sfilmovaný,ale uplne zle... Kniha je fakt supr,je to trilogia,a druhá časť je podľa mna top, to by ťa bavilo.
A čo sa týka Hobita, ten sa mi páčil viac ako Pán prsteňov.
A Fablehaven je super voľba Je to trochu detsky napísané, ale to by nemalo vadiť, lahko sa to číta.
@erinko32155 čo sa týka filmu Zlatý kompas, film bola totálna pičovina...asi ako podpásovka pre fanúšikov Eragona, ten film...proste vôbec sa to nedržalo knihy
@purenarcissism Pri Eragonovi ma naozaj prekvapilo, ako bol spravený film. Vo filme nebolo z knihy takmer nič. (Možno tak mená) ak je to tak aj so zlatým kompasom, tak to hádam bude fajn
myslím že to tu dosť zapadlo v young adult tak pre istotu ešte raz - Temná veža a Malazká kniha padlých a ďalej Hliadky od ljukanenka, už spomínané meno vetra, dresden files...
@delica ale houby lamer, však keď je tá možnosť a nechce sa ti s tým trápiť tak je blbosť nevyužiť to. Len ma to príjemne prekvapilo, lebo som ani neevidoval že to niekto vôbec chcel preložiť.
Ozaj inak, nenapadlo mi najprv, ale chcem vlastne spropagovat
Chronicles of Thomas Covenant su mega cool fantasy seria, ktorej predikament je, ze hlavny hrdina ma lepru A je to jedna zo Sapkowskeho oblubenych serii Odporucam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Šup ďalšie! Všetky si zapíšem na základe vaších názorov
Alebo Fablehaven (má to päť dielov)
Zlatý kompas bol aj sfilmovaný? Ak je to tá blbosť, čo chodila v TV, tak to u mňa nemá šancu.
Percyho som si pokazil, lebo som si prečítal rovno poslednú knihu (Dostal som ju na narodeniny myslím) a neláka ma čítať ostatné, keď už poznám koniec série.
Pána prsteňov určite budem čítať, nad Hobbitom ešte rozmýšlam.
Meno vetra bolo spomenuté, al emusím ho prízvukovať, lebo je to skvelá vec
Fablehaven je totálna topka, dlho som nečítala nieoč tak milé,a le je to trochu detskejšie, keďže hlavné postavy sú skôr deti ako tínedžeri
Hra o tróny je tiež fajn, ale trochu viac dotspelejšia
trilógia Zlatý kompas (Temné hmoty) je geniálna, podľa mňa má veľa podtém, ktoré pochopíš až na druhé prečítanie
Dcéra čarodejníc ma bavila, lebo mala nečakné zvraty
trilógia Výnimočná, Ohnivá a Iskrivá, dosť podceňovaná ale podľa mňa krásny nový vytvorený svet kde si každý príde na svoje
to mi tak v rýchlosti napadlo
A čo sa týka Hobita, ten sa mi páčil viac ako Pán prsteňov.
A Fablehaven je super voľba Je to trochu detsky napísané, ale to by nemalo vadiť, lahko sa to číta.
Práve rozmýšlam nad Menom Vetra a Fablehaven, uvidíme.
Hru o Tróny mi poradilo dosť veľa ľudí, myslím, že kamarát ju má, požičiam, uvidím či zaujme.
Zlatý Kompas... Neviem no, ten film ma fakt odradil. Vôbec ma nenadchol.
Dcéra čarodejníc a tá trilógia... nikdy som nepočul o tom, pozrem.
Okey. Začnem s Fablehavenom, dúfam, že je to naozaj taká "topka" ako vravíte.
ešte mi napadla Prísaha (Príbehy o vimke) a trilógia Bartimaeus
A Dresden files sú vynikajúce urban fantasy.
@delica za skvelý výber To pokračovanie si čítala?
Chronicles of Thomas Covenant su mega cool fantasy seria, ktorej predikament je, ze hlavny hrdina ma lepru A je to jedna zo Sapkowskeho oblubenych serii Odporucam.
Okrem toho to mohlo byt aj lepsie napisane (ako remeselne myslim), napr. Zaklinac alebo GoT je ovela lepsie zvladnuty, toto je take zlate naivne.