Tááákže, prečítala som Fifty shades of Grey a bola som z toho unesená. Teraz čítam Fifty shades darker a moje nadšenie je preč. Jednoducho sa mi to už zdá nudné. Podľa mňa neexistuje človek, ktorý je 24 hodín denne, 7 dní v týždni nadržaný...
maximálne negatívny, stačilo mi prečítať prvú časť, čítala som to v angličtine a bolo to strašné a to si neviem predstaviť aký je asi slovenský preklad potom...
ako už len to, že to vzniklo ako fan fiction twilightu o dačom hovorí.
hlavná hrdinka je typická Mary Sue (už len to pripleštené meno), autorka knihy zjavne nemá dostatočný sexuálny život a musí si to vybíjať niekde inde - a tak stvorí "dokonalú" Anastáziu ktorá je samozrejme zechsy len si to neuvedomuje a potom stretne Kristiánka Greya ktorý má dobrú traumu z detstva, nechá sa ním stalkovať a keď uvidí tú jeho izbičku zariadenú podľa tých najfetišistických požiadaviek nezdrhá ako normálna žena (ospravedľňujem sa prípadným fanúšikom a fanúšičkám BDSM) ale povie si len "oh aké výstredné".
najviac wtf momenty pre mňa boli (obsahuje spoilery ak by si chcel niekto tento skvost prečítať):
- anča si požičia kristánovu kefku na zuby a ide sa z toho poslintať ako keby dostala diamantový zásnubný prsteň
- kristánko neustále kŕmi anču ako hus (ktorou hlavná hrdinka je)
- keď chce niekto sexovať keď má ženská menzes prosím nech sa páči ale aby jej on ten tampón vytiahol a bolo to tam podrobne opísané...vrchol romantiky.
Ako fakt, tá kniha je zlá celá a to som sa tešil kedy ju vydajú, v domnienkach, že z debilne napísaného twillightu vzíde aspoň nejaké to bdsm požužňaníčko. Chyba chyba chybaaaa. Logika-šak načo, veď každá mladá žena sa určite chce nechať znásilňovať nejakým neznámy weirdo týpkom, každý kto má v obľube bdsm musí mať zjavne traumu z detstva a samozrejme keď už sa šuká v tomto štýle vždy treba posúvať počas toho hranice tlačiť na partnera a potom ho rovno trebárs aj kopnúť do hlavy pri odchode a on sa k vám samozrejme rád vráti... Tá čo to písal má zjavne traumu by som povedal... Kto to dočítal má moje uznanie a vyhráva krabičku xanaxu a pol litra tvrdého...
ako sme sa včera s @ladyofcarnage bavili... ale o twilighte... samozrejme že keď ludia čo vživote nič neprečítali, zrazu prečítajú knihu, aj keď uplne hrozny brak, tak sú z toho unesení...
ale vždy mi je lúto, že toto privilegium unesenia sa újde vždy podobných chujovinám...
neviem... furt mi to príde ako uplne normalna červená knižnica akorát že bez pejprbeku a polonahých chuanov na prebale...
a tá cena ma dojala..19e... mimochdom mierne tučnejšie dievča čos i ju kupovalo, malo v nákupe aj flašu vína, 3 milky a pár konzerv pre mačky
Tak dostaneš xanaxový roztok 200ml. Doleješ rumom a máš 0,7, ešte to aj písať bude ani banánové daikiri so sirupom proti kašľu. Kramár tomu robí reklamu v teleshopingu- ultraprodukt, buď si istý! Dáš si a zabudneš, že si sa niekedy čítať naučil.
nečítala som ani jednu knihu z tejto sady a ani nemám v pláne
už len to, že zrazu každá mladšia baba je unesená z BDSM pričom si dovolím tvrdiť, že 98% z nich ani len netuší o čom vlastne to BDSM je mi hovorí o tom, že nemá význam túto knihu čítať... možno len tak z recesie zo zvedavosti, ale to je všetko....
a odpoveď na tvoju otázku?... nie, človek čo je 24/7 nadržaný podľa mňa neexistuje... ale človek, ktorý má svoj život 24/7 zasvätený BDSM existuje a aj existovať bude...
Taka normalna knižka, čitala som ju po fr, ako je spracovana po slovensky neviem, len sa mi zda, ze sa tam pouzivaju sem tam nadavku... v tom "mojom" vydani sa mi pacilo, ako autorka pisala nazov piesne ktoru pocuvaju, take zasvecenie do pribehu
Čitam 50shades darker po slovensky... sice som z toho neni "unesena" ale vcelku fajn, sice dosť vzostupov rovnako ako padov v zaujimavosti pribehu, no... aj ked asi tu budem za zlu, vcelku dobra knizka pred spanim
@badblood dobre že si mi pripomenula, zabudla som dodať, že teraz bude pri napríklad pesničke Sex on Fire a pod. na ytb každy druhý koment "omg 50 shades brought me here".
@hotaru hej som si pustal chopina a tam taky koment uz bol grrrrr... nech si idu zomriet vsetky tie pseudoBDSM entity co sa hraju ake su strasne do toho po precitani tej knihy...
k teme citat ju ani nemam v plane. Na co? realna komunita BDSM ju odsudzuje afaik takze je to len fantasmagoria zenske co precitala o gay upiroch knizoccku
@lawey úplne súhlasím s názorom a konečne si pekne sformulovala to, prečo sú takéto knihy také úspešné (aj keď twilight by som až taký brak nenazvala, len veľmi jednoduchú knihu pre tínedžerov)
a k téme. knihu som nečítala a preto ju nejdem kritizovať ako to robí veľa ludí tu, len preto, že je to v "móde" a pritom neprečítali ani vetu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
fifty shades darker som este necital zatial.
@vladqog nepáliť, recyklovať.
ako už len to, že to vzniklo ako fan fiction twilightu o dačom hovorí.
hlavná hrdinka je typická Mary Sue (už len to pripleštené meno), autorka knihy zjavne nemá dostatočný sexuálny život a musí si to vybíjať niekde inde - a tak stvorí "dokonalú" Anastáziu ktorá je samozrejme zechsy len si to neuvedomuje a potom stretne Kristiánka Greya ktorý má dobrú traumu z detstva, nechá sa ním stalkovať a keď uvidí tú jeho izbičku zariadenú podľa tých najfetišistických požiadaviek nezdrhá ako normálna žena (ospravedľňujem sa prípadným fanúšikom a fanúšičkám BDSM) ale povie si len "oh aké výstredné".
najviac wtf momenty pre mňa boli (obsahuje spoilery ak by si chcel niekto tento skvost prečítať):
- anča si požičia kristánovu kefku na zuby a ide sa z toho poslintať ako keby dostala diamantový zásnubný prsteň
- kristánko neustále kŕmi anču ako hus (ktorou hlavná hrdinka je)
- keď chce niekto sexovať keď má ženská menzes prosím nech sa páči ale aby jej on ten tampón vytiahol a bolo to tam podrobne opísané...vrchol romantiky.
grcám.
ale vždy mi je lúto, že toto privilegium unesenia sa újde vždy podobných chujovinám...
neviem... furt mi to príde ako uplne normalna červená knižnica akorát že bez pejprbeku a polonahých chuanov na prebale...
a tá cena ma dojala..19e... mimochdom mierne tučnejšie dievča čos i ju kupovalo, malo v nákupe aj flašu vína, 3 milky a pár konzerv pre mačky
ale ofkors citat to zacnem neskor, takze si pamataj !
@n0win0u mojko, poziciam ti?!
nechcem ta poznat uz !
vlastne je to skôr smutné.
tak teda neviem, čo na tom všetci vidia
už len to, že zrazu každá mladšia baba je unesená z BDSM pričom si dovolím tvrdiť, že 98% z nich ani len netuší o čom vlastne to BDSM je mi hovorí o tom, že nemá význam túto knihu čítať... možno len tak z recesie zo zvedavosti, ale to je všetko....
a odpoveď na tvoju otázku?... nie, človek čo je 24/7 nadržaný podľa mňa neexistuje... ale človek, ktorý má svoj život 24/7 zasvätený BDSM existuje a aj existovať bude...
Čitam 50shades darker po slovensky... sice som z toho neni "unesena" ale vcelku fajn, sice dosť vzostupov rovnako ako padov v zaujimavosti pribehu, no... aj ked asi tu budem za zlu, vcelku dobra knizka pred spanim
ermagerd.
k teme citat ju ani nemam v plane. Na co? realna komunita BDSM ju odsudzuje afaik takze je to len fantasmagoria zenske co precitala o gay upiroch knizoccku
Chudak Chopin
Ach trapas medzi knihami.
a k téme. knihu som nečítala a preto ju nejdem kritizovať ako to robí veľa ludí tu, len preto, že je to v "móde" a pritom neprečítali ani vetu