Filozof, ktorý považoval lásku za najdôležitejšiu v živote?
nevyznám sa do toho,ale mám pocit že niektorí rozmýšľajú až priveľmi filozoficky aby považovali takú "jednoduchú" vec za dôležitú.ale predsa dúfam v kladné odpovede keďže musím napísať esej. a pre mňa je najdôležitejšia láska, nechcem si protirečiť
Veľa filozofov považovalo práve dobro za najvyšší morálny princíp, a to napríklad týpkovia z klasického obdobia gréckej filozofie. Čo sa týka tej lásky, o tom ti povedať neviem asi dokopy nič, ale ak začneš už len nad týmto filozofovať, tak sa dá zamýšľať nad tým, ako práve láska plodí dobro, a tak je tým najdôležitejším v živote. ("Nie je choroba milovať, ale nemilovať." Sokrates)
Ale nie som si istá tým, o čom presne máš tú esej písať, takže je dosť možné, že tu len trepem do blba. Máš filozofovať nad tým, že či láska je to najdôležitejšie v živote? Alebo pre akých filozofov bola tým najdôležitejším v živote? Alebo či pre teba je? Alebo...?
@stanislava13 práveže si sa celkom trafila máme napísať esej čo považujeme za najdôležitejšie v živote, (3-5 strán)..ale v podstate ak tam chceme vyjadriť svoj názor, vždy musí byť podložený názorom nejakého filozofaa.
Láska donúti robiť človeka aj to, čo predtým nerobil a cítiť, čo nikdy predtým nepoznal. Láska donúti robiť aj šialené veci, vyvoláva pocity závistí, nenávisti, arogancie, nadradenosti či agresie. Je to individuálne. Nečítam filozofickú literatúru, takže s nejakými predstaviteľmi ti neporadím.
@nicollett To prečo máte vlastný názor podložiť názorom niekoho iného? Profesori sú niekedy takí vtipálci. Tak nejako konkrétne ti pomôcť neviem, ale tak ak by som to písala ja, tak momentálne sa najviac s týkam práve s tou klasickou filozofiou. Takže by som si vybrala pár nejakých tých hlavných predstaviteľov, naštudovala by som si ich filozofiu, aby som chápala, o čo im vlastne go , no a potom by som si povyberala nejaké ich citáty, myšlienky. Na základe znalosti a pochopenia ich filozofie by som potom vlastne nejako interpretovala tie ich citáty, viac-menej by som svoju filozofiu prispôsobila ich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
na to nemusi byť ani filozofická kapacita, aby to povedala...
Ale nie som si istá tým, o čom presne máš tú esej písať, takže je dosť možné, že tu len trepem do blba. Máš filozofovať nad tým, že či láska je to najdôležitejšie v živote? Alebo pre akých filozofov bola tým najdôležitejším v živote? Alebo či pre teba je? Alebo...?