Mám dilemu, neviem či kúpiť fotoaparát alebo videokameru, neskutočnú dilemu pretože sa už dlhšie chcem venovať natáčaniu ( možno by pribudol aj vloger haha ) ale nejde o vlogy ale o celkové natáčanie, natáčanie športov, natáčanie vlastných reláciíí ( vlastne asi aj tých vlogov ) avšak príde mi to ako zbytočná investícia kedže neviem či by sa to dalo využiť aj inák ako len na točenie, (čo ma MOŽNO môže časom prejsť) kedže kvalita fotiek z videokamier je asi na kvalite mobilov.
Zato rozmýšlam aj nad fotoaparátom, ktorý by sa dal využiť vždy a všade avšak s absenciou natáčania kvalitného videa, teda pýtam sa, keby ste vy mali takúto dilemu ako by ste sa rozhodli? Prípadne ak je tu dáky odborník, ktorý by mi pomohol šup do toho
p.s internetové superego rozumy tu nepotrebujem dík.
@saker urcite radsej fotak. aj lacnejsie zvyknu mat dostacujucu kvalitu na to, co potrebujes a hlavne, ak ti rozumiem, su to zabery na stative, takze sa na kameru mozes vybodnut. fotit s kamerou je horsie ako nefotit, pretoze ta atmosfera fotiek je uplne ina, aj uplne inak venujes pozornost prostrediu, nehovoriac o samotnej digi kvalite.
@delegatka no... akoze ten aj nieco stoji ale tak urcite je super Ja mam "len" Canon Eos 1000d a som uplne spokojny, aj ked sa s nim nedaju tocit videa, ale mam ho na fotenie, no
ja by som ti odporucala digitalnu zrkadlovku, mozes fotit plus natacat, treba si vybrat ale dobru zrkadlovku, njlepsie od canonu alebo nikonu, a hlavne taku co ma funkciu natacania.
ja som si nedavno chcela kupit 50D a ta ma napriklad aj video, je to poloprofesionalna zrkadlovka, celkom slusna,video v recenziach je hodnotene ako poloprofesionalne co je dost dobre na fotak, jedina nevyhoda su ale tie financie, takze ak nie si zatial este pevne rozhodnuty kup nieco co ti bude vyhovovaj aj financne aj kvalitou, na zaciatok to nemusi byt namakane delo
a ak by si sa teda podujal kupovat z druhej ruky alebo by si chcel nejake informacie ohladom fotakov (toho co vsetko dokazu) staci navstivit stranku ephoto.sk
tam sa da kadeco naucit napriklad aj pri kupe z druhej ruky na co si treba davat pozor..
vela stastia pri vyberani a pohladj si aj videa tocene zrkadlovkou
ja mám takú čisto teoretickú otázku pre tých čo sa vyznajú... ako je možné, že kamera ktorá dokáže točiť full-hd video, nedokáže urobiť full-hd fotku? veď to je vlastne to isté ako full-hd video o dĺžke jedného obrázku (frame), nie?
Ja používam Nikon coolpix P100 aj na fotenie aj na kamerovanie vo full HD ... myslím si že foťák , ktorý vie kamerovať by bol pre teba najlepšie riešenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Zato rozmýšlam aj nad fotoaparátom, ktorý by sa dal využiť vždy a všade avšak s absenciou natáčania kvalitného videa, teda pýtam sa, keby ste vy mali takúto dilemu ako by ste sa rozhodli? Prípadne ak je tu dáky odborník, ktorý by mi pomohol šup do toho
p.s internetové superego rozumy tu nepotrebujem dík.
pp. s. peňáze neserem
ale osobne by som isiel do fotaku, nez do kamery..
ja som si nedavno chcela kupit 50D a ta ma napriklad aj video, je to poloprofesionalna zrkadlovka, celkom slusna,video v recenziach je hodnotene ako poloprofesionalne co je dost dobre na fotak, jedina nevyhoda su ale tie financie, takze ak nie si zatial este pevne rozhodnuty kup nieco co ti bude vyhovovaj aj financne aj kvalitou, na zaciatok to nemusi byt namakane delo
» www.ephoto.sk/uzivatelska-sek...
a ak by si sa teda podujal kupovat z druhej ruky alebo by si chcel nejake informacie ohladom fotakov (toho co vsetko dokazu) staci navstivit stranku ephoto.sk
tam sa da kadeco naucit napriklad aj pri kupe z druhej ruky na co si treba davat pozor..
vela stastia pri vyberani a pohladj si aj videa tocene zrkadlovkou
foťák je praktickejší podla mna a dá sa ním aj celkom kvalitne natáčať...
neviem ti ale pomoct lebo ani ja by som sa nevedela rozhodnuť...