@mato29 mikrovlny su svina ...daj do mikrovonky mys a uvidis ...nejde o to teplo ....ale o nicenie buniek ...mikrovlny funguju tak ze vec zohrievaju z vnutra ...doslova ti vybuchnu bukny ....a je jedno ci ide o mrtve alebo zive tkanivo ...takze maso v mikrovonke v podstate dost "trpi"
...Molekuly vody takto do seba narážajú a dochádza k ich vzájomnému treniu. Dipóly pri rýchlo sa meniacom striedavom elektrickom poli nestíhajú sledovať tieto zmeny, pri natáčaní musia prekonávať určitý odpor, čo je spojené so stratou energie (tzv. dielektrické straty). Táto stratová energia sa premieňa na teplo...
Je to pravda...dochádza tam k úplne molekulovej prestavbe napr. molekúl vody,čím sa potrava znehodnocuje - počula som aj názory,že potrava sa stáva zároveň karcinogénnou.
ale cital som prirucku k mikrovlnke a tam pisalo tiez...ze nema ziadny negativny ucinok na zohrievanie jedal..ja to bezne pouzivam na zohrievanie /nie kazdy den skor 4,5 krat za mesiac/ ale vobec nemam pocit zeby to nieco znehodnocovalo
@nobile ...to je fakt, ale na druhej strane...pozri sa na úmrtnosť Američanov ,kt. žijú výlučne z polotovarov, a potravy pripravovanej z mikrovlnky...
@zajko30 Ako viem,že je ťažké sa tomu vyhnúť, ale všetko je to o zvyku...preto si už radšej prípadne jedlo zohrievam na sporáku Maximum bolo,ked si kamarát varil kávu v mikrovlnke
@kaku o mobiloch to pravda je tam to vysielanie byť musí... Ale napríklad staršia GSM 900 má raz tak veľký výkon jak 1800... a potom tie vyššie majú výkon tuším ešte o trocha nižší... A najväčšie svinstvo sú bluetooth slúchadlá máš žiarenie aj pri gulách (mobil vo vačku) a aj na hlave (samotné slúchadlá)... a to musí mať výkon jak prasa, tuším okolo 2x väčší jak mobil využívajúci sieť GSM900...
"k úplne molekulovej prestavbe"? ci šije? keď si dáš zohriať vodu nad plameňom, dosiahne bod varu, a začne sa vyparovať, dochádza k "úplnej molekulovej prestavbe", z vody sa stáva para.
keď ju dáš do mrazničky a ochladí s na bod mrazu, dochádza k "úplnej molekulovej prestavbe", z vody sa stáva ľad.
k tejto "úplnej molekulovej prestavbe" dochádza dôsledkom zmeny energetického stavu hmoty, ktorej sa patrične prispôsobí štruktúra danej hmoty.
mikrovlnka (a teda mikrovlnné žiarenie) je len iným spôsobom dodania energie danej hmote.
to čo myslíš a predstavuješ si ty (prestavba samotnej štruktúry atómov, pravdepodobne, alebo niečo iné podobne scifi) by vo výsledku znamenalo, že môžeš vodu zmeniť na olovo, alebo čo. alebo (ak myslíš "atómy uvoľňujú väžby, viažu sa na iné, a vytvárajú iné molekuly"), tak to by znamenalo že ...by si z nej vybrala niečo čo by bolo z úplne inej hmoty než keď si to tam dala (čojaviem, kura z plastu). obidve tieto možnosti tú blbosť, inak by si to už dávno niekto z tých miliónov ľudí čo používajú mikrovlnky všimli.
a čo sa týka nejakej "radiácie", že máš to jedlo "ožiarené" a tak je "rádioaktívne":
"Mikrovlny neobsahujú dostatok energie na to, aby dokázali zmeniť ionizáciu látok, preto ich zaraďujeme medzi neionizujúce žiarenie. "
čo znamená že sa ním hmota "nakaziť" nedá, čiže ak niečo ožiariš, nestáva sa to žiaričom.
V mikrovlnnej rúre nedochádza len k všeobecne proklamovanému ohrevu jedla prostredníctvom rozkmitávania molekúl vody v ňom obsiahnutom, ale dochádza tam aj k zmene chemickej štruktúry veľkého množstva ostatných molekúl. Bolo dokonca dokázané, že v potravinách prihrievaných mikrovlnným žiarením sa vytvárajú dioxíny, ktoré patria medzi jedny z najtoxickejších látok pre ľudský organizmus a k tomu ešte s veľmi pomalou dobou ich odbúravania z tela. Pri pokusoch sa rovnako zistilo, že po konzumácii jedla z mikrovlnky sa chemické zloženie krvi daného človeka na prechodnú dobu čiastočne zmenilo a svojou štruktúrou pripomínalo zloženie krvi predrakovinových stavov. Pri občasnom použití takto, v mikrovlnke pripravenom jedle, má ľudský organizmus schopnosť sa dostať na pôvodnú úroveň, no pri pravidelnom konzumovaní takto upravených jedál je vysoko pravdepodobné, že raz telo už nedokáže napraviť škody týmto napáchané a výsledok môže byť práve rozvoj rakovinového ochorenia. Mnoho ľudí, ktorí si myslia, že sa správne stravujú, nepijú, nefajčia, športujú a teda že nemôžu dostať rakovinu, ak ju nanešťastie dostanú, sa potom čudujú, že ako je to možné. Oni si totiž neuvedomujú, že práve dlhodoby príjem toxínov z mikrovlnkovej stravy môže u nich po čase vyvolať rakovinové ochorenie. Výrobcovia mikrovlnných rúr samozrejme takéto niečo nepripúšťajú a je to aj pochopiteľné, keďže sú na ich výrobe a predaji životne závislí. Títo výrobcovia zneužívajú ten fakt, že príčinná súvislosť medzi škodlivosťou mikrovlnných rúr a ochorením na rakovinu môže predstavovať aj odstup niekoľkých rokov, číže príliš dlhú dobu na to, aby sa dalo jednoznačne dokázať, že táto príčinná súvislosť tam existuje. So mnou sa tu hádať nemusíš
dioxíny mikrovlnka nevytvára, zaprvé už v potravinách dávno sú, ako dôsledok odpadu/smogu z priemyselnej výroby, a zadruhé sa do potravín uvoľňujú ďalšie ak sa zohrievajú v plastových obaloch/s použitím plastových nádob. do dôb mikrovlniek sa nič také nemuselo riešiť lebo sa jedlo pochodpiteľne v plastových nádobách ohrievať nedalo. ale to zasa nie je problém mikrovlnky, ale plastov. get your facts straight, girl. to o čom hovoríš je skrátka alchymistická premena, ktorá neexistuje
@blueberry " Dioxiny vznikají nedokonalým spalováním chlorovaných organických látek popřípadě při spalování jakýchkoli organických látek v přítomnosti chloridových iontů. Dioxiny dále vznikají při spékání (sintrování) železných rud, bělení papíru a jako vedlejší produkt výroby chlorovaných herbicidů. Významnými zdroji dioxinů mohou být rovněž spalovny komunálního odpadu. Dioxiny vznikají i při přírodních procesech jako jsou erupce sopek a lesní požáry. Likvidace dioxinů je velice obtížná. Je možné jejich spalování za velmi vysoké teploty (nad 1200 °C), ale i pak dochází k tzv. syntéze de-novo. " //zdroj Wiki .... povedz mi, ktory z tychto prikladnych procesov prebieha pri ohreve jedla v mikrovlnke? vznikaju spalovanim za urcitych podmienok ...navyse, myslis ze v strave ako takej ktoru jes nemas dioxiny? tie sa nachadzaju mnohokrat v potrave este davno pred tym ako ju das zohriat do mikry ......mikrovlnna rura je uplne jendoduchy obvod , generator vysokofrekvencneho elektromagnetickeho ziarenia .... kedze sa jedna o vysoku frekvenciu, je tym padom jasne ze to neprenika potravou hlbsie, ako 1-2 cm .....dokazom toho je aj to, ze pokial si zohrievate privarok alebo nieco huste, musite si to zamiesat , aby sa to zohrialo rovnomerne....lebo inak krumple a omacku na okraji budete mat vriacu a vnutri studenu ako mrtveho ruka ......tieto vysokofrekvencne vly posobia na molekuly vody..opakujem VODY.(.pokial nie je ziadna voda, mikrovlny nemaju na co posobit, tym padom ani k spalovaniu nemoze dojst ...) .... tieto molekuly sa rozkmitaju vo velkom rozsahu a velkej rychlosti, co sposobuje trenie v prirodzenom molekularnom prostredi..toto trenie sposobuje teplo........a toto teplo sa odovzdava postupne smerom dovnutra jedla....pri rozumnom pouzivani mikrovlnky ju clovek sem tam aj otvori a premiesa, aby okraj jedla zbytocne neprevaril, ak mu ide skutcne len o ohrev ....a v ohreve pokracuje......so vznikom dioxinov by som suhlasil v pripade mikrovlnkoveho popcornu..tam dochadza prehrievaniu a casto k spalovaniu odporovej vrstvy spodnej casti sacka,ktora emituje teplo a rozohrieva tuk v ktorom su ulozene zrniecka....tento proces je dost jendoducho neustrazitelny a clovek nevi eodhadnut kedy vypnut mikrovlnku este skor ako sa zacne ta spodna vrstva prepalovat a zaroven su hotove vsetky zrniecka (mat polovicu nevypukanu je troska na prd...... ) ...ale teraz si to vezmime z opacneho konca....uprava na panvici....smazenie..vyprazanie....restovanie...to je nedokonale spalovanie ....neviem ci tam tie chloridove ionty su vyslovene povinne pre vznik tychto dioxinov, ale myslim ze uprava n panvici je omnoho vacsim zdrojom tychto latok....nuz...tot moj nazor...pokial niekto chce moj nazor vyvratit alebo doplnit, prosim uvedte KONKRETNY proces, ako tie dioxiny posobenim ziarenia vznikaju..aka chemicka latka za aky cas a za akych podmienok takto reaguje v pripade mikrovlnky...treba konkretne poznatky , inak je to len spekulacia....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
a k mikrovlnke sa vyjadrit neviem
...Molekuly vody takto do seba narážajú a dochádza k ich vzájomnému treniu. Dipóly pri rýchlo sa meniacom striedavom elektrickom poli nestíhajú sledovať tieto zmeny, pri natáčaní musia prekonávať určitý odpor, čo je spojené so stratou energie (tzv. dielektrické straty). Táto stratová energia sa premieňa na teplo...
Zdroj:
Wiki
to bude vedieť iba miškár a Pán Boh........
@blueberry ...Ludia su ako svabi, hocico nas nepolozi
Hore/dole par kil karcinogenneho jedla rocne
Who cares ?
Vo varici vitaminy uvaris... Nie je to jedno ako skoncia ?
Ešte aj puding si robím v mikrovlnke A ešte stále žijem
@zajko30 Ako viem,že je ťažké sa tomu vyhnúť, ale všetko je to o zvyku...preto si už radšej prípadne jedlo zohrievam na sporáku Maximum bolo,ked si kamarát varil kávu v mikrovlnke
...Takze sa snad teraz nepoondime
@blueberry ...Sak v pohode su prasatka americke
Obcas nejaka mrtvica ci infarkt, ale to urcite nema na svedomi mikrovlnka
Keby nezrali jak prasce, bolo by to o inom
Kamos co bol v minessote, mi rozpraval jak sa tam stravovali
Dievcatko si nalozilo 6 burgrov na kopu a cestou do auta ich spratala postupne
Nasadli do auta a obisli to tak, ze si este objednali nejake to menu na cestu domov ...Jemu z toho pohladu zle bolo, az ho presla chut jest
a ešte máš 14 rôčikov, si pod zákonom a za decko sa mi do basy ani najmenej nežiada........filip
"k úplne molekulovej prestavbe"? ci šije? keď si dáš zohriať vodu nad plameňom, dosiahne bod varu, a začne sa vyparovať, dochádza k "úplnej molekulovej prestavbe", z vody sa stáva para.
keď ju dáš do mrazničky a ochladí s na bod mrazu, dochádza k "úplnej molekulovej prestavbe", z vody sa stáva ľad.
k tejto "úplnej molekulovej prestavbe" dochádza dôsledkom zmeny energetického stavu hmoty, ktorej sa patrične prispôsobí štruktúra danej hmoty.
mikrovlnka (a teda mikrovlnné žiarenie) je len iným spôsobom dodania energie danej hmote.
to čo myslíš a predstavuješ si ty (prestavba samotnej štruktúry atómov, pravdepodobne, alebo niečo iné podobne scifi) by vo výsledku znamenalo, že môžeš vodu zmeniť na olovo, alebo čo. alebo (ak myslíš "atómy uvoľňujú väžby, viažu sa na iné, a vytvárajú iné molekuly"), tak to by znamenalo že ...by si z nej vybrala niečo čo by bolo z úplne inej hmoty než keď si to tam dala (čojaviem, kura z plastu). obidve tieto možnosti tú blbosť, inak by si to už dávno niekto z tých miliónov ľudí čo používajú mikrovlnky všimli.
a čo sa týka nejakej "radiácie", že máš to jedlo "ožiarené" a tak je "rádioaktívne":
"Mikrovlny neobsahujú dostatok energie na to, aby dokázali zmeniť ionizáciu látok, preto ich zaraďujeme medzi neionizujúce žiarenie. "
čo znamená že sa ním hmota "nakaziť" nedá, čiže ak niečo ožiariš, nestáva sa to žiaričom.
V mikrovlnnej rúre nedochádza len k všeobecne proklamovanému ohrevu jedla prostredníctvom rozkmitávania molekúl vody v ňom obsiahnutom, ale dochádza tam aj k zmene chemickej štruktúry veľkého množstva ostatných molekúl. Bolo dokonca dokázané, že v potravinách prihrievaných mikrovlnným žiarením sa vytvárajú dioxíny, ktoré patria medzi jedny z najtoxickejších látok pre ľudský organizmus a k tomu ešte s veľmi pomalou dobou ich odbúravania z tela. Pri pokusoch sa rovnako zistilo, že po konzumácii jedla z mikrovlnky sa chemické zloženie krvi daného človeka na prechodnú dobu čiastočne zmenilo a svojou štruktúrou pripomínalo zloženie krvi predrakovinových stavov. Pri občasnom použití takto, v mikrovlnke pripravenom jedle, má ľudský organizmus schopnosť sa dostať na pôvodnú úroveň, no pri pravidelnom konzumovaní takto upravených jedál je vysoko pravdepodobné, že raz telo už nedokáže napraviť škody týmto napáchané a výsledok môže byť práve rozvoj rakovinového ochorenia. Mnoho ľudí, ktorí si myslia, že sa správne stravujú, nepijú, nefajčia, športujú a teda že nemôžu dostať rakovinu, ak ju nanešťastie dostanú, sa potom čudujú, že ako je to možné. Oni si totiž neuvedomujú, že práve dlhodoby príjem toxínov z mikrovlnkovej stravy môže u nich po čase vyvolať rakovinové ochorenie. Výrobcovia mikrovlnných rúr samozrejme takéto niečo nepripúšťajú a je to aj pochopiteľné, keďže sú na ich výrobe a predaji životne závislí. Títo výrobcovia zneužívajú ten fakt, že príčinná súvislosť medzi škodlivosťou mikrovlnných rúr a ochorením na rakovinu môže predstavovať aj odstup niekoľkých rokov, číže príliš dlhú dobu na to, aby sa dalo jednoznačne dokázať, že táto príčinná súvislosť tam existuje. So mnou sa tu hádať nemusíš
"Voda vo fľaškách vo vašom aute je veľmi nebezpečná a to nie je všetko... Sheryl Crow povedala, že práve to zapríčinilo jej rakovinu prsníka.
Zistilo sa, že je to najbežnejšia príčina vysokej úrovne dioxínu v tkanive rakoviny prsníka."
( » www.tipptopp.sk/clanok/1598)...
"Povedal, že by sme nemali ohrievať potraviny v mikrovlnných rúrach s použitím plastových nádob....
Toto platí zvlášť pre potraviny obsahujúce tuk.
Povedal, že kombinácia tuku, vysokej teploty a plastu uvolňuje dioxíny do potraviny."
( » iskriacemore.blogspot.com/2011/07/doporuc... )
dioxíny mikrovlnka nevytvára, zaprvé už v potravinách dávno sú, ako dôsledok odpadu/smogu z priemyselnej výroby, a zadruhé sa do potravín uvoľňujú ďalšie ak sa zohrievajú v plastových obaloch/s použitím plastových nádob. do dôb mikrovlniek sa nič také nemuselo riešiť lebo sa jedlo pochodpiteľne v plastových nádobách ohrievať nedalo. ale to zasa nie je problém mikrovlnky, ale plastov. get your facts straight, girl. to o čom hovoríš je skrátka alchymistická premena, ktorá neexistuje
@antifunebracka no vidíš, už vieš......
filip