veci ako zakaz telky,pc,von chodenie,je TOTALNE a UPLNE CHORE!ako mozete niekomu zakzat aby sa stretavalo s kamaratmi,s priatelmi?alebo zakaz mobilu...to je choré
Zaracha mi dali raz, a to som mala asi 12. Na týždeň. Ak som niečo niekedy vyviedla a bol prúser, letela jedna po hlave Ale rodičovská, nie nejaký masaker. Poplakala som si, ale naučila som sa, čo môžem a čo nie. Dieťa musí vedieť kto je "pán"... Slovné zákazy, a iné pokarhania malému decku nič nespravia a robí si stále svoje.. často to vídavať u tých čo sa hádžu o zem, vrieskajú a rodičia nedokážu im jednu streliť, aby si si získali autoritu..
Nikdy mi ináč nezakazovali tv, pc, ani kamarátov, ani za známky, zvyčajne ak som prišla aj o dve hodiny neskôr domov tak sa to riešilo vynadaním, ak som bola ešte aj drzá tak aj fackou Čo už
pokiaľ to bude potrebovať (tj. extrémna drzosť), jedno otcovské nezaškodí síce by som sa tomu najradšej vyhol, ale bez toho to občas nejde... a keď si navykne, že je pánom sveta a nikto mu nič neurobí, tak amen tma...
samozrejme že som proti nejakým zverstvám, "fullsize" bitkám či psychickému terroru (zákazy PC, mobilu, internetu = BLBOSŤ !!!), ale jedno zaucho za mesiac-dva-tri či rok na škodu určite nebude - práve naopak, malo by zbaviť dieťa pocitu nedotknuteľného...
a pjekne bych to povolila aj v škole..a trstenicú po prstoch ...ale ne..to zas fakt ne, ale proste decká robia zle, né len medzi sebú, ale aj učitelom a tak...proste preplesk a je to...nejsem učitelka, ale vyštudovala sem trochu podobný odbor a mnela sem decká na praxi a to sem praxovala v zuš-ke a tí detiská byli hrozné...
...ehm za znamky je podla mna kravina niekoho trestat, to je v tom samom cloveku ci sa chce dobre ucit, to sa jednoducho prinutit neda.
A inak ja by som vychovu deti prirovnala k vychove psov mozno to znie blblo, ale ja si myslim, ze vo vacsine to co funguje u psa, funguje aj u deti, samozrejme s patricnymi odmenami, ale princip je podla mna ten isty To znamenma ziadne fyzicke tresty, byt dosledny a ak dieta raz nesmie nieco robit, tak uz od zaciatku neexistuju ZIADNE vynimky. Ak spravi nieco zle, tak potrestat tak, aby samo zistilo ze v konecnom dosledku to pren nema ziadny uzitok, prave naopak. A preto sa tomu nabuduce radsej samo vyhne. A samozrejme to najdolezitejsie, tak ako u psov, tak aj u deti - odmeny! Velmi CHVALIT za vsetko pozitivne co dieta spravi, vraviet mu ake je sikovne a podporovat ho vo veciach ktore robi spravne.
Neviem, snad to neznie az tak divne myslim si ze pri malych detoch to moze fungovat
@15@lenuska175 Ked sa nenaucis na pisomku, tak urcite nie si sprosta... Jednoducho niekto sa uci kazdy den, trapi sa kvoli skole, az prehnane mu zalezi na znamkach, ale prichadza o mnozstvo krasnych veci o com zivot naozaj je. Treba sa aj zabavat a uzivat si momentalne chvile a prezivat ich naplno. Napriklad ja mam dojem, ze moj zivot bol vzdy v prvom rade o skole, o pisomkach, o znamkach...ale to by nemnal byt (lenze ja som ho inak ani zit nevedela a vlastne stale neviem).
Zhodou okolnosti vacsina mojich spoluziakov boli lajdaci a casto sa neucili, ale pritom to neznamena, ze nie su tak inteligentni, alebo sikovni. Ved teraz zvladaju v poho aj VS. To, ci clovek bude brat skolu viac, alebo menej zodpovedne podla mna zavisi hlavne na jeho povahe, ale ak je clovek sikovny tak to daleko dotiahne aj so zlymi znamkami na zakladke, na strednej... Ono je fakt, ze znamky koncorocnych vysvedceni zo strednej skoly sa vyzaduju v prihlaskach na VS, tam sa teda celkom aj oplati posnazit sa ale inak znamky casto krat nevypovedaju ani o inteligencii ani o skutocnych vedomostiach cloveka.
Alebo by som to zhrnula este inak mna vzdy rodicia naopak presviedcali ze znamky nie su dolezite, ze nech sa tolko neucim a mala som lepsie vysledky, nez spoluziaci, ktorych rodicia za zle znamky v skole trestali, kricali na nich, hnevali sa... (co vsak neznamena, ze by som od nich bola sikovnejsia, iba som sa viac ucila)
kvoli znamkam by som deti urcite nebil, ale zakazal by som im ist von, pc a telku a sam by som ho preskusal z nasledujucej latky aku by mal v skole, za drzost, fajcenie a alkohol za to by som ho zbil a poriadne a za nerobenie domacich prac by ho postihlo to iste co bolo spomenute hore
keď je decko bité za známky.. jeho prospech to aj tak nezlepší.. len sa začne báť chodiť domov.. a rastie v ňom odbor voči tomu kto ho bije.. je omnoho lepšie decku prehovoriť do duše.. len nebiť a nekričať.. je to zbytočné
Ja by som dieťa nezbila nikdy. Ani mňa nebili a nemyslím si, že by ma nejako nezvládali. Urobila som pár problémov, ale vždy sa to dá vyriešiť rozhovorom a nie tým, že decko zbijem a zakážem mu PC a pod., to nemá zmysel.
k tým známkam...podľa mňa je zbytočné trestať deti za známky.Ako tu už bolo spomenuté,bitkou sa nič nepomôže.Ani krikom. A nútiť deti,že:choď sa učiť...podľa mňa tiež nezmysel,lebo ak sa chce,tak sa bude učiť i bez toho a sa nechce..tak bude sedieť síce nad knihou,ale so slúchadlami v ušiach,alebo minimálne duchom neprítomné.
Ale horší ako bitka je podľa mňa krik. Nech si každý hovorí čo chce,ak raz budem mať dieťa,nikdy,NIKDY doňho nebudem drbať kvôli maličkostiam. Lebo normálnym rozhovorom sa dá všetko vyriešiť lepšie ako krikom...
A tresty ako zákaz internetu,mobilu...sú trápne. NIKTO nechce byť odrezaný od sveta,či už je to dospelý alebo decko...
aj hej ale aj nie lebo co fyzicke tresty nepomajau psycchike skor jej skodia a velmi psychicke podla toho ake terba dieta nejako vychovat ale nie trestanim cela by som bo necem mat dieta zdeptane oc pred vstetkymi vsteko taji a stava sa z nej zaryty introvert ktory nenavidi byt doma...
jasne dnešní mladí rodičia sú dosť na hovno dcéry sa im kurvia od 14 synovia pijú a fetujú už v 13...proste zlyhala výchova...ak decko robí niečo zlé malo by dostať facku aby sa spamätalo...
len keby sme si na to spomenuli pri vlastných deťoch...
@azizi v niečom máš pravdu...ja tiež často porovnávam deti s naším psom....
za známky by som dieťa netrestala,ale za drzosť,fajčenie,alkohol...to by videlo...neviem,či fyzicky,alebo by som šla na to psychologicky...to každý uvidí sám...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
samozrejme že som proti nejakým zverstvám, "fullsize" bitkám či psychickému terroru (zákazy PC, mobilu, internetu = BLBOSŤ !!!), ale jedno zaucho za mesiac-dva-tri či rok na škodu určite nebude - práve naopak, malo by zbaviť dieťa pocitu nedotknuteľného...
A inak ja by som vychovu deti prirovnala k vychove psov mozno to znie blblo, ale ja si myslim, ze vo vacsine to co funguje u psa, funguje aj u deti, samozrejme s patricnymi odmenami, ale princip je podla mna ten isty To znamenma ziadne fyzicke tresty, byt dosledny a ak dieta raz nesmie nieco robit, tak uz od zaciatku neexistuju ZIADNE vynimky. Ak spravi nieco zle, tak potrestat tak, aby samo zistilo ze v konecnom dosledku to pren nema ziadny uzitok, prave naopak. A preto sa tomu nabuduce radsej samo vyhne. A samozrejme to najdolezitejsie, tak ako u psov, tak aj u deti - odmeny! Velmi CHVALIT za vsetko pozitivne co dieta spravi, vraviet mu ake je sikovne a podporovat ho vo veciach ktore robi spravne.
Neviem, snad to neznie az tak divne myslim si ze pri malych detoch to moze fungovat
nepotrebuješ bada spencera stačí toto:
Ale väčšinou je to tak že:
Pondelok..
"Máš zákaz chodenia na počítač do nedele!!!"
Utorok:
"Môžem ísť na Pc?"
"Jasné,miláčik"
Proste zabudne
@azizi Podľa mňa to nie je moc pravda,že "to je v tom samom cloveku ci sa chce dobre ucit, to sa jednoducho prinutit neda."
Lenže keď som sprostá a nenaučím sa na písomku,je to moja vina že za to dostanem zlú známku,nie?
Zhodou okolnosti vacsina mojich spoluziakov boli lajdaci a casto sa neucili, ale pritom to neznamena, ze nie su tak inteligentni, alebo sikovni. Ved teraz zvladaju v poho aj VS. To, ci clovek bude brat skolu viac, alebo menej zodpovedne podla mna zavisi hlavne na jeho povahe, ale ak je clovek sikovny tak to daleko dotiahne aj so zlymi znamkami na zakladke, na strednej... Ono je fakt, ze znamky koncorocnych vysvedceni zo strednej skoly sa vyzaduju v prihlaskach na VS, tam sa teda celkom aj oplati posnazit sa ale inak znamky casto krat nevypovedaju ani o inteligencii ani o skutocnych vedomostiach cloveka.
A tresty ako zákaz internetu,mobilu...sú trápne. NIKTO nechce byť odrezaný od sveta,či už je to dospelý alebo decko...
@azizi v niečom máš pravdu...ja tiež často porovnávam deti s naším psom....
za známky by som dieťa netrestala,ale za drzosť,fajčenie,alkohol...to by videlo...neviem,či fyzicky,alebo by som šla na to psychologicky...to každý uvidí sám...
Tak ako nemajú dôvod dávať tresty moji rodičia mne