Ahojte mám pred maturitou a počula som veľa o Ginku, lieku, ktorý má vraj "dopomôcť" k učeniu resp. k sústredeniu sa.. Aké máte s ním skúsenosti? Viem, že organizmus je rôzny niekomu ublíži, niekomu môže pomôcť alebo máte lepší návrh?
Nemyslím si, že ginko niekomu ublíži
Skôr niekomu pomôže a niekomu nie. Skús si kúpiť ginko čaj alebo ginko tabletky uvidíš sama, snúbenec tiež začal brať teraz, tak uvidíme
ak chces nieco na energiu a sustredenie tak guaranu semiacka treba to dat do maziaru a podrvit na prach a potom z toho urobit caj (staci 10 min vyluhovat) nevyhoda je ze mas potom taku divnu naaladu cely den az kym sa nevyspis.
ja sa riadim tým, že ak vyslovene nepotrebuješ podobné prípravky a lieky, tak by si ich brať nemal. A tu ide čisto len o to aby si mala lepšie schopnosti ako si prirodzene schopná. ale to je len môj osobný názor
ginko ti pomoze lepšie sa učiť. Čaj urcite, neviem ci aj tabletky, ale pozor pri velkých dávkach, nie je dobré si robiť niekolko čajov za deň, 2-3čaje max. A po čase keď ho prestaneš, keď si si ho pila vo vačšom množstve tak može nastať krátkodobá nekontrolovatelná depresia, ktoru ani nijako neovplyvníš.
Maturita nieje taká dôležitá na VŠ ťa zoberú, prípadne spravíš prijmačky tie budú dôležité a dokazovať si nemusíš niečo čo neni prirodzené treba sa do toho pozrieť naučiť sa to, keď potrebuješ Ginko na maturitu tak budeš potrebovať neviem čo za drogy na VŠ skúškach a nebodaj štátniciach, na toto pristupuj skôr neskôr ako skôr Maturita je ez peez, na VŠ máš maturitu každého pol roka
mňa osobne ginko len uspávala a prd som sa naučila, teraz používam lecithin a je to lepšie, pamätám si viac ale bohužiaľ to nemá trvalý účinok, potrebovala by som niečo silnejšie, dlhodobejšie keďže mám veľmi zlú pamäť,,
@4@5@6 Bože môj nech vám nejebe, to je ako kázať tu o škodlivosti šumivých vitaminových tabliet.
Ginko je rastlina ktorá ti fakt tak možno trošičku prekrví mozog, inak nič, neurobí to s tebou vážne vôbec NIČ rozhodne nie negatívne a bohužiaľ ani pozitívne.
Odskúšané na sebe, jedla som to v odporúčaných dávkach, potom v desaťnásobných dávkach a nikdy to so mnou nič neurobilo. A ani to z podstaty veci nič urobiť nemôže, navrhujem najprv si niečo prečítať a potom tu kázať o škodlivosti bylinkového čaju. Džízs.
@staphylococcus áno máš pravdu je to liek rastlinného pôvodu.. v podstate by to nemalo urobiť nič, ale niektorý organizmus môže byť trošku náchylnejší a môže to porobiť aj šarapatu ja som osobne doteraz nemala problémy so žiadnymi či boli rastlinného pôvodu, cez analgetiká a ATB ak sa budeme riadiť podľa "návodu" a dodržiavať tú normálnu dávku, tak podľa môjho názoru normálnemu človekovi by to uškodiť nemalo
@lele2 bože môj, jasné, asi všetko môže mať vedľajšie účinky, aj cukru keď zješ veľa môže to byť napiču...o takých umelých sladidlách ani nehovorím. Proste bežné veci čo ješ ani si to neuvedomuješ ťa môžu dojebať. Preto by som nerobila katastrofu z bylinkového čaju
@staphylococcus tak saozrejme ginko nie je až také účinné, tu ide však skôr o princíp. Možno nie je niečo so mnou v poriadku. ale bridí sa mi byť pod vplyvom čohokoľvek a keď sú to takéto "posilňováky a zlepšováky" tak mám pociť ako by som podvádala pri písomke. Proste že dosahuješ niečo čo máš dosiahnuť vlastnou silou, ale nedosahuješ to vlastnou silou a skôr či neskôr sa ti to pravdepodobne vráti. Toť vsjo. A ešte mi vadí že dnes ginko a zajtra aderall, alebo LSD.
Ginko nema ziadne účinky, je to placebo nefektivne.
K drogám účinným - eca stack, vinpocetine, huperzine a, pirabene atď.
Samozrejme väčšie množstvá kofeínu a nikotínu
Ale pokiaľ chces zvládnuť maturitu drogami, čo budeš robiť na vysokej škole?
Čo ja odporúčam je psychohygiena (zdravá strava bohatá na zdravé tuky, prestávky pri učení, pravidelne šport, spánok 8 hodín denne.)
Žiadne látky k učeniu nepotrebuješ
Koncentráciu a trpezlivosť si musíš vybudovať resp vytrénovať sama, spomenuté látky vyššie ťa len nabudia, lepšie prekrvia mozog atď.
Ale nečakaj, že nejaká látka ti do hlavy natrepe kvantum informácii.
Takže sed na riti, nehľadaj na nete zbytočnosti, ktoré ťa krátia o čas za ktorý sa môžeš naučiť koncentrovať a niečo naučiť sa.
@marjy77 jj, jasné.
Bože čo som to čítala
Vieš aký účinok na tvoj mozog má cukor? Mala by si prestať jesť aj ten.
Kopec byliniek má kopec rôznych akože-stimulačných účinkov. Prestaňte dramatizovať ľudia.
@Chirurg pirabene som skusal a je to o tom istom ako ginko. Trosku to zlepsuje prietok krvi medzi mozgovymi hemisferami ale ziadny zazrak to nie je. A hlavne ked to beries 2 - 3 ti den za sebou tak to uz nielenze nefunguje ale naopak ta to uspava. A dalsi problem je zvysene sexualne libido a agresivita.
Ľudia pokoj ja som sa len informovala na 70% si to TERAZ nedám a áno možno to niekomu príde ako stresovanie a tak ďalej ale chcela som vedieť len vaše osobné skúsenosti. Nerobte z toho drámu a ani ma nezhadzujte nie každý všetko zvláda bravúrne a nie každý je "podľa časopisu".. Až to budem potrebovať vyskúšam to či to bude teraz alebo o rok bolo to zo zvedavosti podľa mňa úplne normálna téma nevidím na tom nič hrozné. Myslím si že na tomto fóre sú oveľa slušne povedané netradičnejšie témy ako tá moja. Ešte raz ďakujem pekný večer
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Skôr niekomu pomôže a niekomu nie. Skús si kúpiť ginko čaj alebo ginko tabletky uvidíš sama, snúbenec tiež začal brať teraz, tak uvidíme
alebo potom pu erh tuocha je dobry
Maturita nieje taká dôležitá na VŠ ťa zoberú, prípadne spravíš prijmačky tie budú dôležité a dokazovať si nemusíš niečo čo neni prirodzené treba sa do toho pozrieť naučiť sa to, keď potrebuješ Ginko na maturitu tak budeš potrebovať neviem čo za drogy na VŠ skúškach a nebodaj štátniciach, na toto pristupuj skôr neskôr ako skôr Maturita je ez peez, na VŠ máš maturitu každého pol roka
Ginko je rastlina ktorá ti fakt tak možno trošičku prekrví mozog, inak nič, neurobí to s tebou vážne vôbec NIČ rozhodne nie negatívne a bohužiaľ ani pozitívne.
Odskúšané na sebe, jedla som to v odporúčaných dávkach, potom v desaťnásobných dávkach a nikdy to so mnou nič neurobilo. A ani to z podstaty veci nič urobiť nemôže, navrhujem najprv si niečo prečítať a potom tu kázať o škodlivosti bylinkového čaju. Džízs.
K drogám účinným - eca stack, vinpocetine, huperzine a, pirabene atď.
Samozrejme väčšie množstvá kofeínu a nikotínu
Ale pokiaľ chces zvládnuť maturitu drogami, čo budeš robiť na vysokej škole?
Čo ja odporúčam je psychohygiena (zdravá strava bohatá na zdravé tuky, prestávky pri učení, pravidelne šport, spánok 8 hodín denne.)
Žiadne látky k učeniu nepotrebuješ
Koncentráciu a trpezlivosť si musíš vybudovať resp vytrénovať sama, spomenuté látky vyššie ťa len nabudia, lepšie prekrvia mozog atď.
Ale nečakaj, že nejaká látka ti do hlavy natrepe kvantum informácii.
Takže sed na riti, nehľadaj na nete zbytočnosti, ktoré ťa krátia o čas za ktorý sa môžeš naučiť koncentrovať a niečo naučiť sa.
Bože čo som to čítala
Vieš aký účinok na tvoj mozog má cukor? Mala by si prestať jesť aj ten.
Kopec byliniek má kopec rôznych akože-stimulačných účinkov. Prestaňte dramatizovať ľudia.
načo ja na tie internety este chodim