@klaudiqaaa na GKM a nikdy to nebudem ľutovať,... mám známych aj na parku mládeže aj na opatovskej a vkuse nadávajú aké individuá na tie šľkoly chodia a podobne... bola som tam aj pozrieť a aj sama som mala dosť
vyber si sukromne gymnazium kde sa plati skolne - nic nemusis robit a aj tak zmaturujes s priemerom 1,0 skus sukromne gymnazium solivarska v presove ja som tam chodil a bolo to ok.
na opatovskej ťa tiež nechaju zmaturovať na čiste 1 a nemusiš nič vedieť, veď moj brat tam chodil, vobec sa neučil a mal maximalne sem tam trojky... zmauroval na čiste 1... škola ma dobre vysledky a nemusia sa o nič starať... vychadzaju ztamaď sami jednotkari a keďže to su gymnazisti s priemerom cca 1,3 tak budu prijati na dobre VŠ...
stedna skola je len povinnost.a matura je len papier ktory ti je v podstate nanic.dolezita je vyska.ja som si vyberal skolu podla toho kde budem mat pokoj a kde sa nebudem musiet ucit to co ma nebavi.sukromna skola ma tu vyhodu ze ked si za to zaplatis tak je uplne iny pristup.zo strednej si pamatam ako som spal na hodinach a chodil po baroch a diskotekach proste super studentske casy...teraz som na vyske a makam a nevadi mi to lebo som mal kopec volna pocas strednej...
@aguri500 veď na to, aby si študoval na vyške, potrebuješ nejake zaklady zo strednej, alebo sa uplne mylim? lebo z tvojich prispevkov to vyznieva tak, že si sa na strednej neučil nič a potom si išiel na vyšku ...
chodim na medicinu.ucil som sa to co ma bavilo resp. som potreboval - biolu a chemiu ale zeby som to nejako vyuzil na vyske tak to vobec.na vyske som sa ucil nieco uplne ine to co je fakt dolezite...nemyslim si ze som nieco stratil tym ze som flakal strednu skusky robim na Acka pripadne Bcka... stredna ti dokopy nic neda... az na vyske sa naozaj nieco naucis.
ako by bolo to vzdela co mozes nadobudnut na strednej nejaka vyhra...jedine co som potreboval bola matura... chodim na medicinu a zatial sa i dari... a nechyba mi nic zo strednej.
Si si istý, že ti nechýba všeobecný rozhľad? Vieš aspoň základy o literatúre, filozofií, ekonomike, histórií, geológií, jazykov, matematike, fyzike,...?
nieco sa na teba nalepi aj ked nechces z fyziky mam skusku ,na knihy nemam cas ale poznam najznamesie diela...filozofia ma nezaujima dejny ma bavia geografia tiez ujde kedze som uz precestoval par krajin rozpravam plynule anglicky ,ekonomika mi tiez nieje cudzia kedze popri skole pracujem ... ta skola mi vyhovovala ja preto ze vtedy som este pretekal a to si tiez vyzadovalo svoj cas...
Ja tak trochu aj preferujem prístup aký má @aguri500 , podľa mňa by sa mal študent v prvom rade najviac zamerať na štúdium predmetov, ktoré ho bavia a má na ne predpoklady, talent atd. , tak by sa žiaci zbavili stresu, nechuti zo školy a dosahovali by lepšie výsledky z toho čomu sa chcú venovať a o čo sa zaujímajú, určite by sa aj zvýšila kvalita ich štúdia.
Samozrejme, že všeobecný prehľad je veľmi dôležitý, možno najdôležitejší, no popravde, osobne zo školy žiaden všeobecný prehľad nemám, okrem písania, čítania a počítania som sa tam nenaučil naozaj skoro nič, skôr som sa len zdokonalil vo veciach, ktoré ma zaujímajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
aj ja som tam chcela ísť
aky postoj?
Skutočne otrasný prístup.
Myslím, že ak je pravda, to, čo píšeš, tak by bolo na tú školu vhodné podať podnet na inšpekciu.
určite maš oveľa lepšich gymnazii v KE
stedna skola je len povinnost.a matura je len papier ktory ti je v podstate nanic.dolezita je vyska.ja som si vyberal skolu podla toho kde budem mat pokoj a kde sa nebudem musiet ucit to co ma nebavi.sukromna skola ma tu vyhodu ze ked si za to zaplatis tak je uplne iny pristup.zo strednej si pamatam ako som spal na hodinach a chodil po baroch a diskotekach proste super studentske casy...teraz som na vyske a makam a nevadi mi to lebo som mal kopec volna pocas strednej...
Keď si zaplatíš, tak nedostaneš žiadne vzdelanie? To sa oplatí : )
Možno ak by si dával na strednej pozor, tak by si sa nemusel teraz toľko namáhať. Ale je to vec priorít.
chodim na medicinu.ucil som sa to co ma bavilo resp. som potreboval - biolu a chemiu ale zeby som to nejako vyuzil na vyske tak to vobec.na vyske som sa ucil nieco uplne ine to co je fakt dolezite...nemyslim si ze som nieco stratil tym ze som flakal strednu skusky robim na Acka pripadne Bcka... stredna ti dokopy nic neda... az na vyske sa naozaj nieco naucis.
ako by bolo to vzdela co mozes nadobudnut na strednej nejaka vyhra...jedine co som potreboval bola matura... chodim na medicinu a zatial sa i dari... a nechyba mi nic zo strednej.
Si si istý, že ti nechýba všeobecný rozhľad? Vieš aspoň základy o literatúre, filozofií, ekonomike, histórií, geológií, jazykov, matematike, fyzike,...?
Ak si myslíš, že vieš, tak odkiaľ?
nieco sa na teba nalepi aj ked nechces z fyziky mam skusku ,na knihy nemam cas ale poznam najznamesie diela...filozofia ma nezaujima dejny ma bavia geografia tiez ujde kedze som uz precestoval par krajin rozpravam plynule anglicky ,ekonomika mi tiez nieje cudzia kedze popri skole pracujem ... ta skola mi vyhovovala ja preto ze vtedy som este pretekal a to si tiez vyzadovalo svoj cas...
Samozrejme, že všeobecný prehľad je veľmi dôležitý, možno najdôležitejší, no popravde, osobne zo školy žiaden všeobecný prehľad nemám, okrem písania, čítania a počítania som sa tam nenaučil naozaj skoro nič, skôr som sa len zdokonalil vo veciach, ktoré ma zaujímajú.
Všetok všeobecný prehľad som získal sám.
Btw. na obe si prijatá ?
Ako ovplyvní táto diskusia tvoje rozhodnutie ?