Otázka pre baby: Nevadí vám že si braním HAK zasahujete do organizmu a že to môže mať množstvo negatívnych účinkov? (napr. tromboembolická choroba, infarkt myokardu, vysoký krvný tlak, diabetes, pečeňové ochorenia a zmeny lipid
do organizmu si zasahujem aj keď žerem celaskon vysoký krvný tlak súvisí asi aj s tým že pri sexe sa namáhaš o__O pečeňové ochorenia by mohli teoreticky spôsobovať aj normálne lieky ale v praxi sa to často nestáva takže moja odpoved je - ne
No, napríklad ja to neberiem, ale zároveň ani nikoho odhovárať nebudem. Príde mi to, že už aj tak mám dosť problémov, a to mi vlastne nič nie je. Aj keby HAK choroby priamo nespôsobovala, tak niektoré môže zhoršiť. A keďže mám podozrenie, že na ne mám nábeh, nebudem to zatiaľ riskovať.
Na každého pôsobí inak. Ja som bola zdravá so 100% nádherným krvným obrazom... HAK mi z neho spravilo "trosku"... a liečila som sa rok... z mojej strany stačí
Nebrala by som, skor z dovodu, ze neviem co by to spravilo v kombinacii s..nazvime to mojim zivotnym stylom. A nechce sa mi rozpravat s matkou, este by to dospelo do stadia dones mi ho ukazat...ale ekbyze ma len tak jedneho dna zobere ze a ideme ti to rpedpisat tak ok
ano, vadilo by mit, preto HAk neberiem a ani nikdy nechcem! nebudem pchat do seba umele hormony, ked nemusim, na to si svoje telo a zdravie az prilis vazim! a popravde nerozumiem tym, ktory to z pohodlnosti beru (ale po par rokoch mozno budu lutovat...)
btw. moj muz by mi to tiez nedovolil brat, vazi si moje zdravie viac ako svoju pohodlnost
@lovehockey tak ked mas problem v tom si kupovat stale kondomy,tak si ich kup naraz 100balenie....alebo fakt nechapem, v com je problem...?
@sorciera tak predpokladám, že keby si otehotnela, v tvojom veku by ti to ani veľmi nevadilo... ale také ženy, čo majú napr. štúdium pred sebou... no nič moc...
@somslavka a co nepoznas inu antikoncepciu....aj nehormonalne druhy antikoncepcie existuju, predstav si...btw. tiez som studovala a neplanovala otehotniet
@somslavka a to je ktory? okrem abstinencie nepoznam nic 100percentne dokonca ja cez HAK je pravdepodobnost otehotniet a dost vysoka.....ja v nu napr. by som ani taku istotu nemala ako napr. ked skombinujes 2 nehormonalne metody...napr. kondom +pharmatex alebo kondom +preusovana...proste kombinaciou 2 metod zarucis vacsiu istotu ako pri HAk a to bez hormonov, ale niekomu sa nechce ani rozmyslat, nieto este to pouzivat...! takze stale v tom vidim len pohodlnost.....
kopec liekov sposobuje take vedlasie ucinky ako si opisala citas vobec pribalovy letak od liekov, ktore ti predpise lekar pri beznych chorobach? myslim ze dokazu viac pomoct ako ublizit je to skor "liecivo" ak by hak sposoboval v konecnej miere viac skody pochybujem ze by bol este na trhu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Tým som chcel povedať že všetko škodí
Vedľajšie účinky? Na občasné bolenie hlavy som O.K. Pečeňové testy mám tiež ok.
*klope na drevo*
no neriskovala by som to veru!
btw. moj muz by mi to tiez nedovolil brat, vazi si moje zdravie viac ako svoju pohodlnost
@lovehockey tak ked mas problem v tom si kupovat stale kondomy,tak si ich kup naraz 100balenie....alebo fakt nechapem, v com je problem...?