dnes, keď som napísala do vyhľadávania na martinuse "harry potter", tak ako prvú mi vyhodilo túto knihu... » www.martinus.sk/?uItem=107336... . čo si o nej myslíte? čítali ste to niekto?
v popise knihy je že "Existujú nejaké riziká spojené
ja som chodila na cirkevnu skolu a nam tam hovorili ze to je zla kniha a ze ju nemame citat lebo ved to su carodejnici a neviemco ale to nam ofc nepovedali ale to je to ze im to vadi nam tam hovorili (vtedy som mala tak 8 rokov) ze niektore deti si potom myslia ze vedia lietat ked to citaju a skacu z okna a taketo veci
prakticky tam ide o to ze z cirkevneho pohladu su veci ako aj pokusy carovat vestenie vykladanie kariet etc hriechy a hentam sa to vsetko ukazovalo ako super a cirkvi zacalo lepit ze harry bude nie mozno oblubenejsi ale ze deti s tym zacnu (si pamatam ze som mala taky papek a behala som po dome a pokusala sa spravit wingardium leviosa taka 8-9 rocna) a potom tazko vysvetlis z cirkevneho pohladu 526 rokov za opicami ze to sa "nesmie"
Naša učiteľka náboženstva s tým tiež mala problém. Hovorila o tom, že mala problémy sa od tej knihy odtrhnúť a teda v nej musí byť niečo zlé Ako- netreba to preháňať.
ja vam poviem takto - "všetko zlo vychádza z vnútra človeka", tak sa to pise v Biblii. zalezi teda, ako clovek bude vnimat danu knihu po precitaní. niekto, kto este nie je schopny rozumného rozlisovania, moze byt lahko ovplyvnený. ak to berieme prilis citovo, iste sme este nedozreli, pretoze nas cosi rozculuje.
ja si myslim, ze precitat si harryho pottera nie je hriech a apriórne nebezpečné. ziadna vec, ani nôž nie je nebezpecny, dokial ho clovek nevytiahne zo suflika a nahodou ho nepustí k zemi na ktorej lezi jeho dieta. prepacte za velmi zly priklad. chcem povedat - azda kazdy clovek moze posudit nebezpecenstvo nejakej veci.
@bangbangboom ja som precital azda 15 krestanskych knih a vsetky boli normálne. je vela krestanskych knih. ako mozes povedat, ze vsetky su zle a vôbec ze su zle pre vsetkych? ziaden clovek nepozna vsetkych ludi..
Vzdy ked je nieco tak dobre, ze to ma rad cely svet, cirkev za tym vidi diabla.... vobec ziadna novinka ,btw harry potter sa niekolko krat riesil aj vo vatikane ak niekto nevie.
Mňa dojalo, keď istá skupina fanatických kresťanov v UK skupovala HP knihy vo veľkých množstvách a potom ich pálila, lebo vraj to bolo dielo satanovo (bolo to v správach tak pred desiatimi rokmi). Skoro som si cvrkla od smiechu. Magori.
Som veriaca, ale Harryho P. som čitala. Ešte na prvom stupni zš... Aj filmy som pozerala. Myslím, že na tom nie je nič zlé. Knihu si prečítam a čo... Z takejto knihy si nič nezoberiem... Je veľa dobrých kníh.
Ale napríklad deťom by som nezakázala čítať niečo takéto. Deti majú takéto fantazírne príbehy radi...
A ČO takto sa pozrieť na to, že Harry Potter je o veľkom priateľstve a kresťania mu azda závidia? nevšímaj si tieto sprostosti, človek sa musí naučiť hodnotiť dielo sám... bez vplyvu... lebo má svoje vlastné pravidlá, vieš? Sama nepoznám kresťanské pravidlá, ja mám tie svoje, ktoré sa vzťahujú na priateľstvo, dojímavé scény, lásku, iný svet, a to harry spĺňa... každý si kráča podľa svojich potrieb...
HP milujem, a to i napriek tomu, že som kresťanka a pravidelne chodím do kostola, ani moji rodičia proti tomu nič nemajú, no už som sa stretla s tým, že mojej kamarátke - rovnakého vierovyznania HP rodičia zakázali, nemôže pozerať filmy ani čítať knihy, a keď som sa jej na to spýtala, tak to odôvodnila čiernou mágiou...
To máš tak ! niekto aj z komára urobí somára Ja neviem ja som riadny veriaci od prvého prijímania,birmovky do kostola chodím ale nikdy som neriešil Harryho kontra náboženstvo!!Telka keď to dáva tak sú tam pekné filmové počítačové scény, to sa dá obdivovať ako je to pekne spracované
aj zasadené do historického prostredia!!!Na naše Slovenské pomery je to taká bezduchá rozprávka,my máme rozprávky krajšie !Ale zasa nemôžem kritizovať Angličanov na ich pomery je to možno krásne!!
Každý má niečo čo považuje za pekné Švedi majú "Trolov" ktorí sa
vyťahuju z podzemia Indiani majú"Sobov" atd.Ale vieš čo dobrého
môžeš urobiť? Zožeň si tú knižku v angličtine a prečítaj ju naučíš sa veľa z nej po Anglicky a žiadna cirkev ti to nebude zakazovať.U nás ju malá Katka číta a nikto jej to neprikazuje a ani nezakazuje a cez prázdniny už dvoje prázdnin bola v Kanade tak hovorí že ju to učí rozmýšlať po Anglicky.Ešte je len malá a tá po Anglicky naozaj vie a plynule rozpráva ako ty po Slovensky.a nemusí si písať pre efekt do BIRTZU anglické skratky!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Mňa žiadny brejlaty ulizanec nikdy nezaujal - nemal čím.
Na nimbuse s trapnymi ciframi lietadli čarodejnice aj u nas minimalne pred 300 rokmi - tie navyše aspoň skákali do komínov
Ten popis knihy je napísaný v otázkach, takže netušíš o čom tá kniha fakt je, a netuším to ani ja
už len cena knihy vypovedá o jej sračkovitom obsahu
prakticky tam ide o to ze z cirkevneho pohladu su veci ako aj pokusy carovat vestenie vykladanie kariet etc hriechy a hentam sa to vsetko ukazovalo ako super a cirkvi zacalo lepit ze harry bude nie mozno oblubenejsi ale ze deti s tym zacnu (si pamatam ze som mala taky papek a behala som po dome a pokusala sa spravit wingardium leviosa taka 8-9 rocna) a potom tazko vysvetlis z cirkevneho pohladu 526 rokov za opicami ze to sa "nesmie"
ja si myslim, ze precitat si harryho pottera nie je hriech a apriórne nebezpečné. ziadna vec, ani nôž nie je nebezpecny, dokial ho clovek nevytiahne zo suflika a nahodou ho nepustí k zemi na ktorej lezi jeho dieta. prepacte za velmi zly priklad. chcem povedat - azda kazdy clovek moze posudit nebezpecenstvo nejakej veci.
@bangbangboom ja som precital azda 15 krestanskych knih a vsetky boli normálne. je vela krestanskych knih. ako mozes povedat, ze vsetky su zle a vôbec ze su zle pre vsetkych? ziaden clovek nepozna vsetkych ludi..
Ale napríklad deťom by som nezakázala čítať niečo takéto. Deti majú takéto fantazírne príbehy radi...
aj zasadené do historického prostredia!!!Na naše Slovenské pomery je to taká bezduchá rozprávka,my máme rozprávky krajšie !Ale zasa nemôžem kritizovať Angličanov na ich pomery je to možno krásne!!
Každý má niečo čo považuje za pekné Švedi majú "Trolov" ktorí sa
vyťahuju z podzemia Indiani majú"Sobov" atd.Ale vieš čo dobrého
môžeš urobiť? Zožeň si tú knižku v angličtine a prečítaj ju naučíš sa veľa z nej po Anglicky a žiadna cirkev ti to nebude zakazovať.U nás ju malá Katka číta a nikto jej to neprikazuje a ani nezakazuje a cez prázdniny už dvoje prázdnin bola v Kanade tak hovorí že ju to učí rozmýšlať po Anglicky.Ešte je len malá a tá po Anglicky naozaj vie a plynule rozpráva ako ty po Slovensky.a nemusí si písať pre efekt do BIRTZU anglické skratky!!!!