No idem na hematológiu a neviem ako to tam chodí. Bol už niekto tam? Mňa tam teraz doktor poslal na vyšetrenie, len neviem či tam mám prísť skoro ráno, či pred tým môžem jesť či teda ako..
Tak najskôr sa asi berie krv, neviem aké iné vyšetrenie by ti tam ešte mohli robiť. A na krv teda ráno a piť len vodu. Ja chodím už dlho na hematológiu pravidelne. Ale tak najskôr tam prídi normálne cez deň cez ordinačné hodiny a oni ti vypíšu taký papier, že ktoré hodnoty z tej krvi chcú zistiť a až potom sa dohodne odber. Teda aspoň takú mám skúsenosť ja na Kramároch.
Čiže podľa mňa tam normálne choď hocikedy, alebo sa telefonicky objednaj (niekde sa treba najskôr objednávať) a to ostatné sa dohodne až potom si myslím
No hej, ale niekde (ako napr. na Kramároch) tam ešte ráno doktor nie je a ani nikto, kto by vypísal ten papier a bez neho krv nevezmú. Lebo na hematológii sa zvyknú robiť dosť detailné vyšetrenia, ale nikdy sa nevyšetruje všetko pokiaľ viem, iba to čo treba. Tak ale je to asi aj individuálne, preto píšem len ako je to u nás.
Ja tam chodím ráno, ak si z BA (a ideš na Antolskú), choď tam na ôsmu, keď tam pôjdeš, pi vodu (nesladenú!) a nejedz - prípadne len jogurt, alebo tak nejak. Budú ti odoberať krv, to je vše. Čo bude potom, to sa uvidí až po krvných výsledkoch. A rátaj, že ti zoberú aspoň štyri ampulky krvi
podľa toho na aké vyšetrenia ideš...podľa toho aj závisí koľko skúmaviek ti odoberú na niektoré aj môžeš v pohode jesť, ak je to napr. len obraz a počítanie elementov...ale inak bež radšej nalačno
@stenatko no bola som tam dneska, a si ma len objednali na odbery.. už sa teším jak odtial pôjdem bledá, snád tam neodpadnem :S a práveže mi povedala že nemám vôbec jesť nič mliečne lebo chcela mi už dnes prať krv lenže som jedla jogurt a tak tam idem nabudúce a mám vraj jesť pečivo a čaj
@wera55555 Mne toho zisťujú viacej, či mám dosť železa, hemoglobínu, faktoru a ešte nejakých vecí ako je fibrinogén, trombín... celkovo ja mám problém so zrážanlivosťou krvi a som anemická, čiže fakt svelá kombinácia
@wera55555 Podľa mňa ti dajú na to železo, aby sa to zlepšilo A papaj veľa zeleného a veľa červeného mäsa Ja odkedy do seba tlačím veľa zeleniny sa necítim tak odkapaná. I keď stále mám svoje dni.
Ten pocit spavosti, neprítomnosti a nesústredenosti veľmi dobre poznám. Tiež by si len spala? Tiež nevládzeš?
@stenatko ale práve preto ma doktor poslal na hematológiu lebo brala som opakovane železo aj s kyselinou listovou a stále mám zníčený hemoglobín..
hej presne. na intráku idem spať o jedenástej vstávam o siedmej a cez obedovú prestávku prvé čo spravím idem si zdriemnuť inak by ma asi trafil šlak...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
hyhyhyhyhyhy
@stenatko no bola som tam dneska, a si ma len objednali na odbery.. už sa teším jak odtial pôjdem bledá, snád tam neodpadnem :S a práveže mi povedala že nemám vôbec jesť nič mliečne lebo chcela mi už dnes prať krv lenže som jedla jogurt a tak tam idem nabudúce a mám vraj jesť pečivo a čaj
Ten pocit spavosti, neprítomnosti a nesústredenosti veľmi dobre poznám. Tiež by si len spala? Tiež nevládzeš?
hej presne. na intráku idem spať o jedenástej vstávam o siedmej a cez obedovú prestávku prvé čo spravím idem si zdriemnuť inak by ma asi trafil šlak...