@smichi no ale tam sa hovori (obvykle, este som to nepocul inak) o konkretnej situacii a ta uz lepsia nebude - mohla sice byt, ale nebola, cize to optimisticke nie je, prinajlepsom realisticke, ale skor pesimisticke, lebo to hovori, ze horsie to byt nemohlo, co vacsinou nie je pravda, cize to vyjadruje velke sklamanie/rozhorcenie a podobne...takze pesimisticke
Ta veta nehovori o buducnosti a uz vobec nie o tom, ze ta buducnost by mala byt lepsia ako ta situacia, ktora "uz horsia nemohla byt"
@magorka ano, "nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie" by sa dalo povazovat za optimisticke, ale toto pojednava o comsi, co (udajne) uz ani horsie nemohlo byt tak ako to moze byt optimisticke? (Jasne, ze sotva si niekedy mozme byt isti, ze nieco nemohlo byt horsie, ale prave preto, ze sa ta veta tvari tak, ze to vieme a bol to najhorsi mozny pripad, tak v tom nevidim nic optimisticke)
@magorka to, ze je metaforicka neznamena, ze je to optimizmus. Ked mi niekto povie "ty si taky idiot, ze keby idiotskost svietila, tak nepotrebujes v izbe lampu", tak to, ze je to metaforicke, neznamena, ze mi ten clovek nenadava
@hawaitypek : A Prave tu je ten paradox, ze na mna "Určite to môže byť aj horšie" posobi ovela pesimistickejsie lebo pojednava o tom ze v buducnosti to bude este horsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ta veta nehovori o buducnosti a uz vobec nie o tom, ze ta buducnost by mala byt lepsia ako ta situacia, ktora "uz horsia nemohla byt"