ma tu niekto hranicnu poruchu osobnosti (BPD) ?? ako s tym zijete?? akym sposobom to ovplyvnuje vas zivot, vase vztahy, rodinu atd.?? nedavno mi to diagnostikovali a akosi neviem uz ani ktore crty mojej povahy su sposobene bpd
Emocionálne nestabilná porucha osobnosti je typická výraznými a dlhotrvajúcimi výkyvmi v oblasti prežívania emócií a správania. Veľmi často sa vyskytuje výrazná impulzivita, problém kontrolovať, usmerňovať a plánovať svoje správanie.
A toto ma vystihuje:
Prítomné býva zdravotne rizikové správanie – napr. striedanie sexuálnych partnerov, zneužívanie návykových látok či iné rizikové správanie (rýchla jazda autom za účelom vzrušenia a podobne).
javyšší čas, ab ysi niečo zo sebou začal robiť...
ak nie, padneš do bahna a potom už len ťažko sa zdvihneš z tej špiny...
pevna vôľa a zas pevna vôľa, tvrdý režim a pomaličky sa dostaneš na úroveň lúdskej dôstojnosti a prirodzenosti...
@zajkousko uprimne, vieme o com kecame? ci len tak strielas dobre rady? ale inak dakujem, aj ked si nepripadam padajuca, ani zabahnena, s pomocou bozou sa budem snazit nepocitovat extremne emocie, co vlastne ta porucha je, aby som bola stelesnenim ludskej dostojnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Emocionálne nestabilná porucha osobnosti je typická výraznými a dlhotrvajúcimi výkyvmi v oblasti prežívania emócií a správania. Veľmi často sa vyskytuje výrazná impulzivita, problém kontrolovať, usmerňovať a plánovať svoje správanie.
A toto ma vystihuje:
Prítomné býva zdravotne rizikové správanie – napr. striedanie sexuálnych partnerov, zneužívanie návykových látok či iné rizikové správanie (rýchla jazda autom za účelom vzrušenia a podobne).
ak nie, padneš do bahna a potom už len ťažko sa zdvihneš z tej špiny...
pevna vôľa a zas pevna vôľa, tvrdý režim a pomaličky sa dostaneš na úroveň lúdskej dôstojnosti a prirodzenosti...