povacsine to tam je mensia cast ako stvrtka hrusky, tak to tam poho zmestia cez ten otvor alebo si videla celu? daco mi mama hovorila, ze po opeleni sa uviaze na haluz hrusky flasa a do nej sa vopcha kvet, z kt potom rastu hrusky (pochopitelne) a ona tam cela vyrastie
je to tak ako napisala antja. Mam to v jednej encyklopedii ktora sa zaobera podobnymi vecami . Pestuju sa tak napr aj kockate melony. Ked su male tak sa zavru do sklenenej nadoby a potom ked dozereju tak sa nadoba otvori. Robi sa to tak kvoli skladnosti.
ja som to cital na flasi normalne sa vopchaju zarodky plodov do flase a to rastie...mi sme mali z nejakeho klastora...ale spoluziak ju zdekoval domov vraj ju ukaze rodicom...
@8 to urcite neni blbost si to zisti kde chces....ta hruska je malinka a potom sa nafukne vdaka destialtu...urcite vyrabaju sklenene flase bez dna a potom co to dno tam navaria? Rozmyslaj
nvm ja som zase pocula ze sa tam dava susena... ved viete, susene ovocie je mensie ako normalne... ale ked sa nasiakne sa nafukne do normalnej velkosti
ked hrusky rastu, a su ece take embria , tak oni na nich pripevnia flasku... a ked to vyrastie, tka to tam mate - ta-dá! ...a potom tam naleju destilat... to mi segra hovorila, a choidla na potravinarksu..
@8 važne to nieje blbost hehe tak sa to robi...keby to robili tak ako ty hovoris tak to by muselo ist do neakeho zavodu a pri tej teplote by ta hruska urcite uz nebola hruskou a asi ju nebudu balit do ziaruvzdorneho obleku ako hasiča
keď je hruška ešte malá, ba strome a zmestí sa cez otvor flaše, tak strčí do flašky, ktorá sa pripevní o konár a hruška tam pekne rastie, až je veľká a zrelá, odtrhne sa a zostane vo flaške... a potom sa už len zaleje
Bacha, Hruška a Hruškovica nie je to isté. Je to odrb. Nedajte sa nachytať a nechlastajte sirupový lieh. zaujimavosti.net/gastronomia-jedlo-kuchyna-drink/hruska-slivka-hruskovica-slivovica-%E2%80%93-rozdiel-v-pravom-ovocnom-destilate
A ako to celé s tou hruškou je?
Do originál hruškovice dostanú hrušku tak, že cez hrdlo prepchajú malú hrušku a potom tá rastie cez sklo. Má tam dobré podmienky, preto je čistá a hladká. Keď narastie, pinzetou sa odstráni prípadná nečistota a vypláchne sa celá fľaša. Robil to tak dedo už v 70 tych rokoch keď ešte vládal ruky hore dvíhať. Dá to robotu. Ale je to len imidž
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale dostanu cez ten otvor normalne tak ako to ide cezen aj von ...
@4 to je blbost...urcite..
podla mna tam ide bud susene alebo sa nejako chemicky za prostrednictva destilatu zvacsi...
neviem aku myslite...ci celu hrusku vo flasi alebo len cast ako je napr v Spisskom chlaste ..tak ten tam strkaju cely ako je a da sa vybrat von..
A ako to celé s tou hruškou je?
Do originál hruškovice dostanú hrušku tak, že cez hrdlo prepchajú malú hrušku a potom tá rastie cez sklo. Má tam dobré podmienky, preto je čistá a hladká. Keď narastie, pinzetou sa odstráni prípadná nečistota a vypláchne sa celá fľaša. Robil to tak dedo už v 70 tych rokoch keď ešte vládal ruky hore dvíhať. Dá to robotu. Ale je to len imidž