Ahojte. Momentálne sa rozhodujem, či ísť na internát alebo skoro hodinu každé ráno dochádzať na strednú. Aké sú vaše skúsenosti či už s internátmi, alebo dochádzaním. Čo je podľa vás lepšie alebo výhodnejšie ?
tak najskôr si musíš ujasniť to, že aké máš spoje... a či si ochotná chodiť domov o takej hodine (možno ti ide bus/vlak/... v pohode, ale možno musíš hodne čakať atď.) a zas naopak ráno vstávať tak skoro... a potom aj ten internát...či by ti to tak vyhovovalo atď...ja napríklad chodím ráno vlakom (cca 20-25 min na stanicu peši, cca 25-30 min vlakom a cca 15 min peši do školy ešte) a vyhovuje mi to tak...a potom nazad buď teda vlakom (čo musím cca trištvrte hodinu čakať a tak) alebo busom čo trvá nejakú trištvrte hodinu a od zastávky to mám len zo minútu, dve...ale takto mi to vyhovuje a nemenila by som ani školu (dajakých 15-20 min peši) a ani na internát by som nešla...a napríklad spolužiak čo to má cca hodinu, bol najskôr na internáte, ale to mu nevyhovovalo, a tak dochádza a absolútne mu to nevadí...a zas...niet nad ranné učenie sa vo vlaku/buse, z ktorého viem dokopy viac než čo som sa učila predošlý deň
@indifferentgirl aaa ďakujem ;-ň tak spojenie je super dá sa to akurát stíham do školy a škola je od vlakovej aj autobusovej zastávky vzdialená asi minútku čiže to problém nebude, u mňa by bol problém jedine s tým vstávaním ale to sa dá zvyknúť podľa mňa zase na internáte by som mala asi problémy s disciplínou a každý ma odhovára aby som nešla, ale aj tak sa rozhodujem jak debil
cestovanie má aj svoje výhody....ja som do školy chodievala taktiež vlakom či busom a keď sa mi nechcelo ísť na prvé hodiny, tak som mala jednoduchú výhovorku, zaspala som, autobus mi ušiel a podobne...
Aj ja dochadzam kazdodenne - asi 27km, cca 45 - 65 minut (podla dopravnej situacie).. Takze si myslim, ze sa to da. Co budes na intraku, prepanajana, ked nemusis ?
hodinu? Ja som byvala v ba a do školy som to busom mala tiež hodinu dvoma spojmi, a to som skolu mala v rovnakom meste. Myslím ze taka hodinka to nič nie je, horsie moze byť ked budes chciet ist vecer von s kamaratmi ak nemas odvoz.
@uglylaw ha ha no vidíš náhoda ale tak ja tam pravdepodobne ani nepôjdem, to cestovanie prežijem a internát by so asi neprežila neviem mne by sa ťažko prispôsobovalo ale zasa je to individuálne
takuto dilemu som riesila pred mesiacom od skoly by som to mala cca hodku a pol na dva spoje no vstavanie zabijak a ked som videla ten intrak tak upne nadhera a mam tam aj par kamosou takze rozhodne int prinajhorsom ma odtial vyrazia a budem dochadzat no a zbavim sa rodicou v com je aj podstata premna ale pocuj co mam kamosou tak oni dochadzaju viac ako dve hodky a tesia sa na intrak jak male deti ze doma to uz neni take takze podla mna by si si rychlo zvykla len najst niaky fajny intrak
Tiež dochádzam 30-45 min ale na intrák by som nešla... nič sa ta nenaučíš ak nie si z tých kt. majú učenie na saláme... Stačí mi keď spolužiačka rozpráva ako furt niekto vyhukuje a púšťa hudbu tak, že sa jej učiť nedá
moja sestra aj dochadzala ... ano povie sa ze hodina.. ale dokopy je to hodin atam hosina spat a a este pon20 minut na staniu.. teraz chodi na intrak spi hodinu denne a je jejsuepr
no ja by som radšej dochádzala....lebo moja skúsenosť s intrákom je dosť biedna....tak radšej bývam na private...ale keď to máš len hodinku cesty tak to sa dá a ešte aj ak ti idú dobré spoje tak by som neváhala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Toto snáď nemyslíš vážne?
Akurát som klikla na tlačíko fórum s tým,že idem založiť takú istú tému,lne s tým,že sa opýtam ako tam je
áno,toho sa bojím aj ja.Lenže ja nemám inú možnosť,moja škola je od domu vzdialená 70km takže dochádzanie absolútne nepripadá do úvahy.
Teraz riešim intrákovú dilemu,totiž,dozvedela som sa že ten intrák ktorý patrí k tej škole je hororový.A ja,také rozmaznané decko...
Brala,a kto vlastne nie? No ber do úvahy,že BB je krajské mesto a za podnájmy sú tam závratné ceny.