ahojte...dneska som bola a zapise na strednu a riaditel tej skoly povedal ze mozem mat ISIC kartu a co som citala nahradza to aj cipovu kartu aj na mhd a mam rozne zlavy...lenze sa mi zda dost cudne ze ako suma za cestovanie za cely rok je len 8,75 ojro a
ISIC preukazy vystavuje škola a Euro26 vystavuje železničná stanica alebo cestovné agentúry..oboje platí na 1 rok, potom sa ISIC dobýja v škole na termináli a EURO26 sa vybavuje každý rok (nový preukaz)..viac info o Junior Euro26 nájdeš na www.slovakrail.sk
8,75 € u vás zrejme stojí prolongačná známka, ktorá ti zabezpečí platnosť ISIC-u na celý školský rok. U nás na univerzite to bolo tuším 7€, nový preukaz stál asi 500 až 600 korún, čiže 17-20 €
@vewe no ak by si ju cela mat bokom tak ano ale oni ti to kludne nacipuju aj na tu istu kartu a mas to aj ako elektricenku ale si ju samozrejme musis zaplatit.
mas pravo na zlavnene studentske listky vsade (len nie na SAD, tam musis mat tu ich speci cipovu kartu, ide to ale dat dohromady) a vo vlakoch si daj pozor, aby si si to AKTIVOVALA na stanici v takom terminali, uz som platil pokutu za to, ze som mal zlavneny listok ale nemal som spravene dve pipnutia na stanici. takze na to si daj pozor. no a potom to plati v par obchodoch, napr v Panta Rhei a vacsinou knihkupectvach. mavaju to napisane pri pokladni, ci tam tu zlavu maju, ja sa pre istotu pytam vsade, aj v potravinach
@dudri teraz som si na stanici pytala papier na preukaz na zlavne cestovne listky...to asi nebude žiadna čipová karta..alebo? a tie karty fungujú jak na SAdke?
@mousisitka Poviem to jednoducho. Euro26 je taký slabší odvar toho ISICu. A neviem, či sa tie zľavy z tých kartičiek nejak zčítavajú, ale silno o tom pochybujem, takže je zbytočné zaobstarávať si oboje.
@vewe Kartička stojí 8,95 (iba ten plast) a ak chceš aby ti to fungovalo, tak si k tomu doplatíš 10 ojro a rok ti bude fungovať. A o rok si zas zaplatíš 10 ojro a znova ti bude fungovať.
Tá ISIC karta .... to je jedno na akú školu chodím, a možem si ju vybaviiť aj tak ??? že pojdem za riaditelom a sa ho spytam..alebo to nemusí ist cez školu, či ako to vlaastne je ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
kazdopadne, ak mas isic aj euro26, tak by ti malo stacit aktivovat to na tej stanici vlakovej, lebo potom mi to uz brali vypravcovia
1. ročník čipová karta 8,95 € + 10 € (licencia ISIC/EURO26) 18,95 €
cize to na cely rok to plati tych osem ojro??? prepacte ale a som z vas uplne mimo