Bariera je ta , že som sa ako prvy jazyk učil Ruský , v slovencine ma niekedy nejde napadnut niektore slova (asi 1 z 30 slov). Ako aj azbuku pišem krajšie ako latinku.čitatelnejši
no urcite by ti nemali prihorsovat znamky...a tie poznamky co si pises su naozaj pre teba a ich to trapit nema, na tvojom mieste idem s rodicmi za riaditelom/riaditelkou a podam staznost...
fuha... takže ak správne predokladám... ty pochádzaš z Ruska? lebo inak si neviem vysvetliť, že si sa ako prvý jazyk učil práve ruštinu...no každopádne svojich spolužiakov si nevšímaj a ak máš zo slovenčiny trojky, tak myslím, že si na tom perfektne... mnohí rodení Slováci sú na tom omnoho horšie a dokonca niektorí možno aj prepadávajú zo slovenčiny, takže... snaž sa čo najlepšie ako vieš a nejako to už len zvládneš
Ber to tak, ze ak po slovensky nevies, tak proste nic lepsie ako tu 3jku nemozes dostat. Ak by to tak bolo, bolo by to nespravodlive voci ostatnym. To, ze nie si povodom so slovenska je sice pekne, ale ked pouzivat meter, tak na vsetkych rovnako dlhy.
A poznamky v zosite su tvoje, ale si na slovencine, preto sa necuduj ked po tebe chcu, aby si pisal po slovensky.
Ked som chodil v zahranici do skoly, tiez sa so mnou nikto nesral a musel som robit vsetko po anglicky tak ako ostatni. Zvykaj si, je to zivot a nikto sa s tebou maznat nebude. Cim skor na to prides, tym lepsie
tak poď na náš gympeľ, my organizujeme aj Dni ruskej kultúry a tam aj účinkujem, hehe aa ja si tiež niekedy píšem poznámky v azbuke no a... tak skús cez rodičov, nech na rodičovskom skúsia :/ možno :/
no tak by si si mal zacat pisat poznamky v slovencine. ak tu chces zit aj nadalej, potrebujes vediet spisovne rozpravat aj pisat. a to nedosiahnes ked sa nebudes snazit zlepsovat sa
@ao1025 že na Slovensku není ruská škola? ... veď ja chodím na súkromné bilingválne ( ruské)gymko ... na Slovensku sú také 2. akurát majú iné zameranie... u Nás v SV to je cestovný ruch a v Blave tuším nejake tie vedy xD ..
a inak @cy3aha Dni ruskej kultúry? .. odkial si? v decembri som bola na jedej akcii v Lipanoch
Ale inač spolužiak chodil do škôlky, na základnú, aj na strednú (teraz chodí na druhú) do Rakúska, ale je Slovák, tak teraz nevie slovenskú gramatiku poriadne, akože y/i a tak, ale normálka.
Však na strednej už budeš mať hlavne literatúru, tak tam toho nebude toľko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Učitelka slovenského jazyka to brala do úvahy, diktáty nepísala skoro vôbec a písomky tiež nejak riešila inak jak my.
Ale to je už podľa mňa na učiteľovi ako sa k tomu žiakovi postaví.
na tvojom mieste by som sa slovencinu ucila äked uz pre nic ine) tak natruc
A poznamky v zosite su tvoje, ale si na slovencine, preto sa necuduj ked po tebe chcu, aby si pisal po slovensky.
Ked som chodil v zahranici do skoly, tiez sa so mnou nikto nesral a musel som robit vsetko po anglicky tak ako ostatni. Zvykaj si, je to zivot a nikto sa s tebou maznat nebude. Cim skor na to prides, tym lepsie
a inak @cy3aha Dni ruskej kultúry? .. odkial si? v decembri som bola na jedej akcii v Lipanoch
Však na strednej už budeš mať hlavne literatúru, tak tam toho nebude toľko.