keď povie východniar napríklad "ta to fasa šrac" ako viem či hovorí, o človeku mužského pohlavia, ktorý je v istom smere pozitívne vnímaný, alebo či hovorí o tom, že je preňho dobré, keď vykonáva veľkú potrebu?
Tak toto som jakživ nepočula. Ale to je prirodzené keďže pochádzam z Hontu a dnešná slovenčina je založená na stredoslovenskom nárečí a nárečie ja ani moje okolie veľmi nepoužívame.
@interrupcio inac to prijebane šrac (absolutne nesympaticke slovo) sa pouziva len v prijebanom bazmekcity (košice) .... mimo košic sa to nepoužíva ...... čaja sa používa aj mimo košíc .... a srac je srac ..... idzem srac
Slovo caja je tiez nadherne vysvetlene a najviac sa smejem na.:
"Dôkazom o udomácnenosti tohoto slova v Bratislave je aj jedným z bratislavských divadiel pripravovaný muzikál čajočky, ktorý bude o typických bratislavských radodajkách, ktoré budú asi 2 hodiny v kuse tancovať, škriekať a afektovane zaťahovať."
"radodajkách, ktoré budú asi 2 hodiny v kuse tancovať, škriekať a afektovane zaťahovať."
@nobile nemam rad kosice .... nic proti nim nemam, jednoducho to tam nemam rad ..... a šrác/šrac mi je totalne najviac mega nesympatické ... take košické .... ako argument k tomu, že je to fakt na piču slovo uvádzam ešte raz to, že nikde inde okrem KE sa neujalo, čo o dačom svedčí .. muhaha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
šrac je chlapik čaji..
srač je posera..
srac je srať..
a čaja je zenska šraca..
hej šrac iba v kosicoch..
Ked sa jedna o typka, tak je to šrác pokazde a nikdy inak...
(A som musel koli tebe menit klavesnicu z EN do SVK, aby som mohol pouzit tie nechutne interpunkcne znamienka... Mam koli tomu pokazenu chvilku )
Tieto haterske reci medzi mestami nikdy nepochopim...
Ty si tiez taka sketa, ako ti ktorych meno si si prepozical?
(Ale tak slovenskoooo, to by som si mal zvyknut asi...)
Ale suhlasim, na necyklopedii su veci velmi pekne vysvetlene
"Dôkazom o udomácnenosti tohoto slova v Bratislave je aj jedným z bratislavských divadiel pripravovaný muzikál čajočky, ktorý bude o typických bratislavských radodajkách, ktoré budú asi 2 hodiny v kuse tancovať, škriekať a afektovane zaťahovať."
"radodajkách, ktoré budú asi 2 hodiny v kuse tancovať, škriekať a afektovane zaťahovať."
Idem si to pozriet.