kazdy jazyk ma bere. ale moja delikatesa su staroveke jazyky. cize hebrejcina (biblicka, ivrit, jidis, ladino), sanskrt, pali, perzstina, aramejcina a pod.
na byvalej skole som mala dva roky latincinu a madarcinu..nikdy viac teraz zacinam s francuzstinou,zatial je to v poho...anglictinu,nemcinu si myslim ze uz nejake zaklady mam,rozvijam
učím sa anglicky, trápim sa s nemčinou... aktívnejšie by som sa chcela venovať švédskemu a fínskemu jazyku, tie sa učím len sama doma (v lete, cez školu nemám čas) a rada by som sa začala aj arabsky učiť, len už kedy, kde, ako a za koľko...
zila som rok vo finsku po navrate som vedela celkom slusne po finsky dnes este zakladnu konverzaciu zvladam a je mi to na picu a konsky kokot tiez som fakt mohla ist radsej do nemecka vtedy a mat pokoj s nemcinou teraz
odmalicka sa mi pacila francuzstina, aj som ju mala na gympli, ale na tejto skole je len nemcina, tak mam nemcinu.. ale vyzera to, ze na stare kolena sa odstahujem do istej velkej anglicko-francuzsky hovoriacej krajiny, tak ju asi oprasim..
Anglicky viem, španielčinu sa už celkom učím, z nemčiny mám základy, cez prázdniny sa plánujem začať konečne učiť ruštinu- nie je ťažká, ale potrebujem help s azbukou no a keď tieto 4 zvládnem tak chcem taliančinu a nórštinu.... A neviem, jazyky mám rada.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Ale tak medzi tie naj (hviezdičkované viem) patria francúzsky, taliansky, anglicky*, portugalsky, česky*, švédsky, maďarsky* a fínsky.
a chcela by som vedieť aj čínsky/japonsky.
no v prvom rade musím potiahnuť francúzštinu z môjho A -1 levelu
a chcela by som latinčinu
a moj celozivotny sen je vediet anglicky!
osobne som mala obrovské problémy s angličtinou a tak som oslovila jazykovú školu ..
Momentálne pracujem v Londýne a vďačím za to mojim učiteľom z » www.bilingvi.sk/...