no možno keby aj rozoznám nejaké liečivé rastliny asi by som nad tým začala rozmýšľať a keďže nepoznám a ani sa ich nechystám spoznať tak mi je to zatiaľ jedno
Ale ano, robim si z toho potom cajicek. A je lepsi ako z cajovni, kde do horucej vody vhodia hrst kompostu, nechaju odstat 25s a tvaria sa ze podavaju caj
akurát z čerstvej medovky si robím čaj... alebo si natrhám pažítku na chlieb, inak to nechávam tak... a babka ma vždy nabalí sušenými listami lipy, sušenou mätou a sušenými jablkami
tu chodím len na materinu dúšku. inam mám dedka aj babku bylinkárov, takže všetko mám do nich. a keĎ nie,tak kupujem v čaj-káve obchodoch. nič nie je lepšie,ako si dať v lete dobrý mätovo-zázvorový čajík s ľadom a medom a na večeru anízový, yzopový... spraviť si levanduľový abo kamilkový kúpeľ.
No čo-to už rastie aj na záhradke! Tymián, medovka, šalvia, mäta, ligurček, oregano, kôpor, pažítka. O pár týždňov saturejka, levanduľa, Materina dúška (zbožňujem).. Medvedí cesnak - keď si spomeniem na lužné lesy v Petržalke v okolí Draždiaku....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
(ale kedysi sme tuším mali doma aj lipu)
najkrajšie mesiace v roku...!