predpokladám, že rozdiel má byť v tom, že u toho prvého ide o cit menšej hodnoty....ale však kto povedal, že sa to nezmení? či on už ma doživotne bude len ľúbiť a nikdy nie milovať?
milovať a ľúbiť je totálne navlas rovnaké, prečo? Slovenčina je jediný jazyk na svete, ktorý má slovo ľúbiť, žiadny iný jazyk to nemá, takže si logicky môžeš odvodiť, že ľúbiť je len inak povedané milovať
@takemeaway nuda to môže byť vtedy, keď je ti daná osoba sympatická, ale nie keď ju miluješ (v tomto prípade ľúbiš ) a fakt si myslíš že by bolo lepšie chodiť s niekym napr. z duhého konca Slovenska?
@insomnya dlho som sa tým zaoberal a fakt miluji tě, i love you, ich liebe dich, ja ťeba ľiubja, volim tzie, všade je len jeden výraz až na našu krásnu drahú Slovenčinu
@marty0908 Ja si nic nemyslim, narozdiel od vacsiny ludi mam s oboma pripadmi svoje skusenosti. Byvala som u priatela 2 mesiace a fakt stacilo mi a rozisla som sa s nim.
Pricom ked som predtym byvala od neho 2 hodiny cesty bolo to fajn, lepsie ked za mnou prisiel asi 2 krat do tyzdna na par hodin a viac som si ten cas cenila
to je dobre blbo polozena otazka. Ak si najdem priatelku par metrov od domu alebo 100, 200, 300 km od domu mi je uplne jedno. Viem lubit ci milvoat rovnako a ked vztah na dialku vydrzi je to velka vypovedna hodnot oboch ludi. Je to indvidualne.
@15@marty0908 Dlho si sa tým zaoberal? Koľko? 15 rokov? Neovládam všetky jazyky sveta ale napr. v ukrajinčine existuje aj "я тебе люблю", aj "я тебе кохаю"... čo je presne tá istá situácia ako v slovenčine. Študuj
@21@marty0908 Ty si tvrdil, že si sa tým dlho zaoberal Nikto ti nekáže v 15-ke ovládať ukrajinčinu... Ja len vravím, že nemáš hovoriť, že "slovenčina je jediný jazyk na svete, ktorý má slovo ľúbiť, žiadny iný jazyk to nemá".
ja si myslim ze lubit a milovat je rozdiel..lubit mozem aj psa ale milovat ho nikdy nebudem...ale zas je otazne ci laska na dialku vydrzi..a ak tak kolko..
dala som prvu moznost lebo ja som typ ktory by asi nevydrzal vztah na dialku... keby som si teda mohla vybrat tak iste dakoho kto mi bude moct byt vzdy nablizku. no laske nerozkazes, cize keby som daco skutocne zazila mozno by som sa zachovala inak.
@anzu presne nieco take som chcel napisat aj ja...napriklad viem o pare co si s nim baba zacala len preto lebo on j ustrasne chcel a mala ho iba, torksu viac rada....teraz? po roku a pol...ho miluje najviac na svete a vzivote by ho za nikoho ineho nevymenila
Zvladam vztahy na dialku v pohode ..... ale skusenosti mam take, ze ta druha strana s tym ma vzdy problem : / ale ja nemam inu moznost lebo v tomto vydrbanom meste som jediny normalny mojho druhu
lubit a milovat je pre mna to iste, lubit sa mi paci viac, preto iba to pouzivam. Mam priatelku, ktora odomna byva 70 km, ale v inej krajine. Dakedy to bol problem, teraz ked uz mam vodicak, tak neni to take strasne Aj tak mi vzdy chyba...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Či sú to synonymá je druhá vec.
Pricom ked som predtym byvala od neho 2 hodiny cesty bolo to fajn, lepsie ked za mnou prisiel asi 2 krat do tyzdna na par hodin a viac som si ten cas cenila
aj v češtine a mám pocit, že aj v latine
za pol roka zrejme oznámim aj to, ako je to v estónčine a švédčine, ale domnievam sa, že väčšina jazykov má na to len jeden výraz
a estónčinu zrejme budúci semester zistím
» slovniky.juls.savba.sk/?w=milova%C5%A5...
"Je s tebou iba preto ze sa mu pacis a byva 10 metrov od teba"
alebo
"Ta miluje a byva vyse 100 km od teba"
tak na to by sa dalo lepsie odpovedat
mať rád....byť zamilovaný...milovať (cca po 2 rokoch sa stráca zamilovanoť)
a nieje to to isté...