mňa sa pýtaj čo mám čecha frajera!!!! nenávidím to.. ich milovať je asi naše lúbiť, a ekvivalent pre naše milovať nemajú.. jak mu ale potom môžem povedať že ho ľúbim, keď on mi na to odpovie že ma miluje, ale pritom ma nemiluje ale ľúbi? najhoršia vec, že máme tieto dva výrazy a všade inde majú len jeden
viem že mnoho ľudí tam rozdiel nevníma, sú to pre nich úplné synonymá, a viem to tak brať aj ja, ale napriek tomu pre mňa osobne je "ľúbiť" také... krehké, nežné, subtílne (napriek tomu silné), a "milovať" také energické, výrazné a vášnivé.
je to len vec interpretacie...samotne slova, napriek tomu ze by mali byt pouzivne opatrne, znamenaju len velmi malo. Dôlezite je to co vyjadruju. Oznacovat vsak lasku slovami....hmm, nie je to prave najstastnejsie riesenie.
Mám takú teóriu na lásku. Mať rád pre mňa znamená napr. mať rád spolužiačku, profesora, zmrzlinu,... Ľúbiť však môžme len ľudí veľmi blízkych nášmu srdcu ako napr. rodičov a najlepších priateľov. Milovať smieme len jediného človeka v našom živote. Každý rozchod je podľa mňa spôsobený tým, že ľudia zistia, že sú schopní ľúbiť sa a nie milovať. Preto pre mňa "Milujem Ťa" znamená strašne veľa a chcem to v živote počuť len od jediného chlapca. Trošku hlúpe a naivné, ale radšej ostanem taká aká som, a názor nezmením.
akože neviem ale toto mi všetci povedia že milovať je viac ale mne sa slovo ľúbiť páči viac ..... a nechápem keď niekto hovorí že ľúbiť môže čokoľvek aj čokoládu, ja som v živote nepovedala že ľúbim niečo, za to "milujem pizzu" som povedala mnoho krát, tak ja už neviem čo len ja to mám popletené.
lubim mamku,lubim kamosku,kamosa lubim svojho psa...ale milovat je ten najhlbsi cit..aspon pre mna milovala som 2 krat zatial..a ani raz sa mi to nevyplatilo
tak podľa mňa ľúbiš viac ľudí...ale miluješ len jedného... navždy... na veky vekou a nezmení sa to nijako nikdy... ľúbbenie sem-tam môže... prestať byť také intenzívne ale tiež to nikdy úPLNE nevymizne...
ja rozdeľujem:
1.páči sa mi: desiatky chlapov sa mi páčia...proste niečo úplne fyzické, feromóny a šteklenie v žalúdku
2. mám rada: k pocitu prvému sa pridá zbožňovanie povahy dotyčného, taký medzistupeň, ktorý sa buď nevyvinie alebo dospeje do bodu tretieho
3. ľúbim ho: zvyčajne sa v tomto stave nachádzam veľmi dlho, ja osobne sa najčastejšie zaľúbim ak chlapec, ktorý je umňa na stupni dva, začne vyvíjať aktivitu smerom, že ma chce, že som preňho jediná a tak... niekedy to však len hrá aby si užil/zabavil sa apod. potom som pár rokov v depke z neho
4.milujem ho: ešte som nikdy nie nikoho..asi ... dúfam že raz budem a budeme navždy spolu
@51 súhlasím, každý hovorí že možeme milovať iba jedného človeka ale ja som nejak zvyknutá hovoriť že veci milujem....za to by som nikdy nepovedala že ľúbim čokoládu, čokoladu zásadne iba milujem
hide and seek.... film o shcizofrenikovi..keďže mi raz píše ako mu po 2 rokoch strašne chýbam a potom mi pičuje do každého statusu ako ho strašne nezaujímam za to že som odmietla jeho "poď von" o druhej ráno a o 12 v noci
Sú to synonymá -milovať, ľúbiť, mať rád...vyjadrujú pozitívny vzťah k niečomu. Rozdiel je v použití. Podľa toho, kde ich použiješ, menia význam. Miluješ svoju lásku, miluješ vyprážaný syr, miluješ plávanie... môžeš to použiť rovnako.... Ľúbiš svoju lásku, ľúbiš papať... máš rád hokej... máš rád kamarátov, miluješ svojich priateľov, miluješ hudbu... podľa toho k čomu sa to viaže, vtedy ti to zmení význam...
a ja ako obyčajne inak ako ostatní - slovo "milujem" dokážem použiť aj 100 krát za deň, ako "milujem" vlasy miley cyrus alebo pesničky Charlie Straight alebo hocijaké poondiate šortky čo vidím v obchode, ale ak poviem že niekoho ľúbim, až TO niečo znamená.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
Milovať môžeš len jedného/jednu. Lúbiť môžeš veľmi veľa ľudí, a každého iným spôsobom.Lúbiť môžeš aj @10 vyprážaný syr.
1. mám ťa rád
2. si mi ukradnutý
3. nemám ťa rád
Podľa mňa je rozdiel medzi milovať/ľúbiť a mať rád.
Neviem kto to vymyslel, zbytočne to komplikuje niektoré veci
lubim mamku,lubim kamosku,kamosa lubim svojho psa...ale milovat je ten najhlbsi cit..aspon pre mna milovala som 2 krat zatial..a ani raz sa mi to nevyplatilo
ja rozdeľujem:
1.páči sa mi: desiatky chlapov sa mi páčia...proste niečo úplne fyzické, feromóny a šteklenie v žalúdku
2. mám rada: k pocitu prvému sa pridá zbožňovanie povahy dotyčného, taký medzistupeň, ktorý sa buď nevyvinie alebo dospeje do bodu tretieho
3. ľúbim ho: zvyčajne sa v tomto stave nachádzam veľmi dlho, ja osobne sa najčastejšie zaľúbim ak chlapec, ktorý je umňa na stupni dva, začne vyvíjať aktivitu smerom, že ma chce, že som preňho jediná a tak... niekedy to však len hrá aby si užil/zabavil sa apod. potom som pár rokov v depke z neho
4.milujem ho: ešte som nikdy nie nikoho..asi ... dúfam že raz budem a budeme navždy spolu
fuh, až takto som sa nechcela otvoriť
1.chcú sex
2.chcú aby ste im odpustili ich,,prehrešok,, a očakávajú vzápätí nato sex
česť výnimkám!!!