Nevim ako vy ale stale viac a viac si uvedomujem ake zlo je rimokatolicka cirkev a jej sektacke obnoze. Sam pochadzam z katolickej rodiny a osobne nikdy som nemal nic proti nabozenstvu skor som otvoreny clovek a musim priznat ze skor som inklinovak k
rimokatolikom, prislo mi to celkom cool cela ta hystoria kultura symbolika archytektura umenie. Aj biblia mi pride ako celkom cool taky predchodca Lord of the rings z ktoreho sa da aj co to naucit a poremyslat. Ale ako tak isiel cas a vsimal si ludi okolo seba tak mi tyto ludia okolo tejto cirkvi prisli stale viac a viac nesympaticky. A pomali som si zacal uvedomovat ze su tu strasne pokritecki toxicki sektari. Vytvaraju si kopec sektarskych skoupin, spolkov, druzi, niekedy zjavnych nabozenskych nekedy sa skryvaju pod kulturou alebo veliakymi inymi aktivitami, kde sa stretavaju a navzajom si vymyvaju mozgy nejakymi astralnymi nezmyslami. Mi to pride ako komunisti. Maju nejake pekne velke myslienky ale potom ked pride k vykladu tak to su strasne toxicke hejtarske bludy alebo vymyvacie nezmysli a to az vidno na tych ludoch ze su zacikleny v hejte ako ti rozpravaju s usmevom o jezisovej laske a len sa pozeras ci nedrzi v ruke noz a nejde ta vykuchat. Nevviem ako vy ale ja z tychto ludi mam stale vecsi strach.
Inak este kto vyrastal s rimokatolikmi tak este si pametam ako nam rozpravali ake zlo su jehovisti ze su tosektaci. Ale zo skusenosti z ludi co poznam tak su to lepsi ludia a veriaci rimokatolici mi prisli viac sektarski.
Ale nie, tak je to tradícia nie len naša, ale aj velkej časti európskeho priestoru. Nie som striktne veriaci, sám som skôr taký agnostik, ale cirkev často aj pomáha tam kde treba. Ak niekto zneužíva právomoci cirkvi, mal by byť potrestaný ale nie trestať celú cirkev. A to že má rôzne odnože a sekty, to je ich vec, že tam chcú patriť.
@passerine@10 prečo mi prosím ťa toto robíš? odhliadnuc od toho či je RKC zlo, je zlom čítať to, čo napísal @dezolat .. akože .. au moje gramatické srdiečko a oči..
podľa mňa je zlom, že tento človek dostal papier že môže ukončiť školu s takým pravopisom.. by som mu dal pekne zopakovať si prvý stupeň...
A samozrejme, že všetci tu musia povedať, že RKC je zlo, lebo veď "vidíme" koľko zla napáchala a radšej nevidíme nič iné, inak by sme museli uznať, že to tak vlastne vôbec nie je..
Faktom je, že dezolat vo svojom popise pospomínal kopec vecí, ale mám za to, že priamo RKC sa týka len málo z nich ak vôbec nejaká, čo je úplne bežná vec, keď sa chce kritizovať RKC. Lebo keby ideme konkrétne po veciach, za čo si zaslúži byť kritizovaná, mohlo by sa stať, že vlastne ono tá skutočnosť je trochu iná, než sa na prvý pohľad zdá a že prínos RKC je vyšší, ako len objekt ktorý treba nenávidieť.
Však toto i tak nemá nikto záujem čítať a tobôž sa nad tým zamyslieť či nebodaj zmeniť svoj názor/postoj... veď predsa všetci vieme aké je ona zlo..
napríklad všetci vieme, akým zlom bola počas nacizmu, keď bojovala proti hitlerovi, ochraňovala židov..
všetci vieme akým zlom bola počas komunizmu, keď všetci jej predstavitelia trpeli, keď sa snažili pomáhať a ochraňovať ľudí..
veď všetci vidíme akým je zlom, keď častokrát sanuje to, čo by mal robiť štát, prípadne to, čo sa nám nechce, lebo veď ja chcem žiť v čistote, kráse a blahobyte, tak mi sem do zreteľa netlačte tých smradľľavých, zúbožených ľudí.. o tých nech sa stará niekto iný.. a o cigáňov.. ani nehovorím..
a taktiež všetci vidíme, aké hodnoty sú základom cikrvi/kresťanstva.. a to je proste celé zle.. lebo veď kto by v dnešnej dobe chcel, aby sa medzi ľuďmi rozmohli necnosti ako pokora, vzájomná úcta, láska, žičlivosť či pomoc.. to už nehovoríme o obete, čo je viac ako nadávka..
ale na toto všetko existuje argument - "ja poznám takého človeka, videl som takú babku a vieš ty čo oni robili".. to že sú kresťania..
takže áno.. RKC je veľkým zlom v očiach sveta.. problém je, že keď sa pozrieme na ten svet, tak ten úplne dobrým nie je.. a tak je otázkou či ak si zlí myslia o niečom, že je to zlé.. či je to skutočne také zlé.. alebo to len nastavuje zrkadlo, do ktorého sa nik nechce pozerať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale inak jj, je to zlo
podľa mňa je zlom, že tento človek dostal papier že môže ukončiť školu s takým pravopisom.. by som mu dal pekne zopakovať si prvý stupeň...
Faktom je, že dezolat vo svojom popise pospomínal kopec vecí, ale mám za to, že priamo RKC sa týka len málo z nich ak vôbec nejaká, čo je úplne bežná vec, keď sa chce kritizovať RKC. Lebo keby ideme konkrétne po veciach, za čo si zaslúži byť kritizovaná, mohlo by sa stať, že vlastne ono tá skutočnosť je trochu iná, než sa na prvý pohľad zdá a že prínos RKC je vyšší, ako len objekt ktorý treba nenávidieť.
Však toto i tak nemá nikto záujem čítať a tobôž sa nad tým zamyslieť či nebodaj zmeniť svoj názor/postoj... veď predsa všetci vieme aké je ona zlo..
napríklad všetci vieme, akým zlom bola počas nacizmu, keď bojovala proti hitlerovi, ochraňovala židov..
všetci vieme akým zlom bola počas komunizmu, keď všetci jej predstavitelia trpeli, keď sa snažili pomáhať a ochraňovať ľudí..
veď všetci vidíme akým je zlom, keď častokrát sanuje to, čo by mal robiť štát, prípadne to, čo sa nám nechce, lebo veď ja chcem žiť v čistote, kráse a blahobyte, tak mi sem do zreteľa netlačte tých smradľľavých, zúbožených ľudí.. o tých nech sa stará niekto iný.. a o cigáňov.. ani nehovorím..
a taktiež všetci vidíme, aké hodnoty sú základom cikrvi/kresťanstva.. a to je proste celé zle.. lebo veď kto by v dnešnej dobe chcel, aby sa medzi ľuďmi rozmohli necnosti ako pokora, vzájomná úcta, láska, žičlivosť či pomoc.. to už nehovoríme o obete, čo je viac ako nadávka..
ale na toto všetko existuje argument - "ja poznám takého človeka, videl som takú babku a vieš ty čo oni robili".. to že sú kresťania..
takže áno.. RKC je veľkým zlom v očiach sveta.. problém je, že keď sa pozrieme na ten svet, tak ten úplne dobrým nie je.. a tak je otázkou či ak si zlí myslia o niečom, že je to zlé.. či je to skutočne také zlé.. alebo to len nastavuje zrkadlo, do ktorého sa nik nechce pozerať