cawte,nevie niekto ci je to tazsie z bilingvalneho?nema niekto s tym skusenosti?je vobec dobre ked chcem ist na spanielske bilingvalne?(v buducnosti by som chcela zit v spanielsku...
@smileynikacmuq podľa mňa to je jedno. bola som na bilgyme zameranom na prírodné vedy a mnoho ľudí od nás šlo práve na medicínu/farmáciu/chémiu/fyziku a tak ďalej. tých, čo sme šli na humanitné odbory, bolo práve menej.
to mas uplne jedno jediny rozdiel je jazyk. ale podla mna je strasna picovina chodit na spanielske ako ty vravis gymnazium a potom na vysku na slovensku
a ked chces ist na bilingvalne tak ta zdravim z anglickeho...jedine co treba je nejake aspon minimalne jazykove nadanie motivacia trpezlivost a aspon male zaklady zodpovednosti vydrze a ochoty zniest miestami neludske zaobchadzanie. pohodicka pohoda....
no chcela by som pracovat v spanielsku a predsa byt doktorkou znamena vela zodpovednosti...co ak proste nebudem pri nejakej operacii rozumie co to vlastne odo mna chcu....a prave preto chcem ist na bilgym...tam ma na jazyk pripravia najlepsie
@10 keby si nerozumela co po tebe chcu tak by ta ani na vysku nevzali (spanielsku myslim)
osmacka si ci siedmacka? to sa ti este milionkrat zmeni co chces robit nepytaj sa co chces robit ale ci mas na to a chces studovat v inom jazyku (a ucit sa napriklad cele chemicke nazvoslovie od zaciatku po spanielsky)
@kaylee preboha, učiť sa chemické názvoslovie v cudzom jazyku je nič. teda celkovo študovať v cudzom jazyku je podľa mňa to isté, ako sa to učiť vo svojom. mne to teda bolo jedno, ako som sa to učila, či po slovensky či po francúzsky.
a väčšinou, keď niekto chce byť od mala lekárom, tak sa to už nemení (hovorím zo skúseností, čo som získala od ľudí okolo seba... )
ja na lekarku mam obrovsku motivaciu a bavi ma pomahat...len tym jazykom si nesom celkom ista...ale mojej kamaratky sestra uz konci medicinu a ona vravi:kolko si na seba vezmes tolko aj zvladnes...a tym sa zacinam riadit aj ja...zatial je to v osmicke ulievacka...a potom sa uvidi... aj keby som nezvladla jazyk...ale lekarkou sa urcite stat chcem...
to by ma nebavilo...niesom kancelarsky tip...chcem byt v nmocnici a pomahat...ale v spanielsku..len sa bojim ze kvoli vyrazom spanielciny nespravim primacky na medicinu...predsa je to ine ucit sa tolko rokov prirodovedne jazyky v spanielcine ako sa to ucit v slovencine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a ak sa nemýlim, prijali z nás každého všade.
osmacka si ci siedmacka? to sa ti este milionkrat zmeni co chces robit nepytaj sa co chces robit ale ci mas na to a chces studovat v inom jazyku (a ucit sa napriklad cele chemicke nazvoslovie od zaciatku po spanielsky)
a väčšinou, keď niekto chce byť od mala lekárom, tak sa to už nemení (hovorím zo skúseností, čo som získala od ľudí okolo seba... )