VVL.. ale spolubývajúca chodila na kynológiu, mala som mrte kamošov na farme tam a aj na hygiene a sestra mi dokonca učila na chire, čiže mám plno vnemov a rozličných pohľadov
Robí,ale až vo vyšších ročníkoch,najprv musíš natlačiť do hlavy teóriu.Takto to máš všade.Bez toho sa nepohneš.Chystáš sa na prijímačky ? Vlastne neviem či už aj neboli,nesledujem to teraz cez skúškové...
@galladriel nie nechystám, dalo sa tam prihlásiť tuším len do polovice marca ale možno na rok.
A robí sa tam potom aj s veľkými zvieratami kone, kravy a tak?
nechodím, ja som po roku odišla, ale hlavne preto, že som tam v prvom rade ani nechcela ísť
a inak, pokiaľ viem, tak sa tam robí aj s veľkými zvieratami, napr. na klinike koní je taká pohotovosť či čo to, kde sa môžeš zapísať a ak by potrebovali pomoc, tak ti zavolajú (ale tiež radšej volajú už starším študentom).. čo viem, tak si tam vyskúšaš v podstate všetko, len sa do tej zaujímavejšej praktickej časti musíš prebojovať cez teóriu
@obliviate Áno,hlavne hospodárske zvieratá,teda HD,kone,malé prežúvavce(ovce,kozy),ošípané,psy,mačky,no a neskôr si môžeš vybrať z ponuky aj predmety ktoré sa týkajú exotických zvierat..Ale prvé tri roky sú viac-menej teoretické,aj keď sa sem-tam ide na výjazd na družstvo, a sú hlavne dosť náročné , keď sa tým prebiješ,až potom sa ide viac do praxe,začínajú klinické disciplíny,chodí sa po družstvách,máme povinné praxe na klinike v škole,a aj u súkromných veterinárnych lekárov.Je to aj dosť logické,nemôžu ťa predsa pustiť robiť zákrok na zvierati keď to teoreticky neovládaš...Ale netreba si to idealizovať,nie je to všetko také ako to vyzerá na obrázkoch,a treba si to ozaj rozmyslieť,či to vážne chceš,či si tomu ochotná obetovať toľko času a energie,len pre príklad,u nás sa na skúšku za noc nenaučíš,priemerne tak týždeň, dva (niekedy aj viac ) zabiješ s jedným predmetom...Ale zase ťa nechcem strašiť,dá sa to len to chce veľa úsilia..Pravdou je že je to naozaj dosť špinavá,a často nevďačná práca,veterinár je všeobecne vždy ten najhorší A čo sa kynológie týka,mám spolužiačku čo vychodila bakalára,a šla študovať veterinu potom lebo nevedela čo bude robiť,práca so psami ju baví,ako všetkých ktorý sa pre to rozhodnú ale uplatnenie v reálnom živote je už horšie...Tak asi toľko,trochu som sa rozpísala Keby si mala ešte otázky kľudne mi napíš,rada ti poradím,a držím palce,cez tie všetky prekážky a trápenia,to stojí za to,neviem si predstaviť že by som robila niečo iné..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
@galladriel no zaujíma ma hlavne či sa tam robí nejako aj priamo so zvieratami alebo len teória
A robí sa tam potom aj s veľkými zvieratami kone, kravy a tak?
a nevieš niečo o tej kynológii ?
a inak, pokiaľ viem, tak sa tam robí aj s veľkými zvieratami, napr. na klinike koní je taká pohotovosť či čo to, kde sa môžeš zapísať a ak by potrebovali pomoc, tak ti zavolajú (ale tiež radšej volajú už starším študentom).. čo viem, tak si tam vyskúšaš v podstate všetko, len sa do tej zaujímavejšej praktickej časti musíš prebojovať cez teóriu