V poslednej dobe som sa začala venovať joge, je tu niekto, kto už má čo to s nej za sebou a vedel by mi poradiť s cvikmi na začiatok? Prípadne sa chcem spýtať, či mi niekto nevie poradiť nejakú naozaj dobrú knihu o joge. Ďakujem
@hopedieslast na začiatok je základ dobre si ponaťahovať poskracované svaly s popruhom (aby si bol pripravený na niektoré zložitejšie cviky), napríklad tak, že si ľahneš, budeš mať vystretú nohu a budeš ťahať popruhom špičku chodidla smerom k sebe. Veľa ľudí má tiež problém sadnúť si na priehlavok. Okrem toho taký základ je tadasana a pes. To prvé sa zdá jednoduché ale dôležité je spraviť postoj na viac fáz a keď necítiš pnutie a zo začiatku miernu bolesť, nerobíš to dobre Pes (resp. strieška) je výborný na problémy s chrbticou a keď ho cvičíš, snaž sa naťahovať poskracované svaly ťahaním piet smerom k zemi. Tu je dôležité správne pretočiť lakeť ruky - aby si sa nedržal nad zemou silou, ale zaprel svojou váhou. Vo všeobecnosti keď ráno vstaneš, toto je super vec čo môžeš spraviť - najskôr tadasana, potom pes a poloha embryo. Fakt má potom človek lepší deň
@hopedieslast a ešte musím dodať, že knihy nie sú v tomto prípade veľmi dobré. Kniha ti nepovie či máš dosť prehnutý chrbát ani ťa neupozorní keď nemáš napnuté koleno... Navyše zlým ukončovaním alebo celkovým prevádzaním niektorých cvikov si môžeš aj ublížiť, teda najlepšie je nájsť si inštruktora.
chodím na hodiny jogy a teda podľa knihy by som ju nezačínala cvičiť. Pretože na hodine ťa napráva, hovorí, kde máš ešte dopnúť a ak by si to nerobila dobre, tak si častým zlým cvičením skôr uškodíš. Takže aspoň pár týždňov odporúčam chodiť na hodiny a potom sa na to pusti aj sama doma. A ešte, ja sa doma neviem tak uvoľniť ako na hodinách, tam mám istotu, že mi nikto dnu nevrthne, nebude sekať kľučkou a očumovať ma, že čo to preboha zase robím...
Ja som cvicila...zo zaciatku lahke asany ...a uz nwm ako sa ta kniha vola mam ju niekde v notase ..ale uz necvicim ...akosi sa mi nechce ...ale mapa by som znova zacat pomahalo to
ja som si akurát pred včerom kúpila takú, že dejiny jogy, nejaký český autor to je, na ktorého meno sa mi nechce pozrieť, ale je to skôr o myšlienkových a filozofických koreňoch, nie o cvičení, ako fyzickom úkone samotnom
a aspoň na začiatok je určite fajn inštruktor nejaký, lebo aspoň budeš vedieť, či tú pozíciu držíš správne, občas ti vyrovná chrbát alebo možno aj poradí, aký druh jógy sa ti hodí a tak
a praktizujem to tak tri mesiace, čiže zatiaľ nie som žiadny borec, ale tiež si o tom aj veľa čítam a podobne
@zajkousko pri záverečnom strečingu na konci cvičenia sa veľmi často robia niektoré cvičenia z jogy. Ja som mal ešte pred dvoma rokmi v škole namiesto telesnej iba jogu, takže neviem o čom píšeš.
@zajkousko a rimokatolicizmus sa nedá považovať za náboženstvo ovplyvnené "falošnými prorokmi" (kresťanský termín) ktorí presadzovali pred rýdzim kresťanstvom skôr úctu k cirkevnej inštitúcii než úctu k blížnemu a rovnosť? Tým myslím cirkevných hodnostárov, ktorí vyberali vo veľkom peniaze za odpustky a kadečo, a okrem toho si zhromažďovali majetok pre seba. A v biblii sa píše, že skôr prejde ťava uchom ihly ako boháč nebeskou bránou. Kult inštitúcie a materializmu stále prebiehajú. Sám som kresťan katolík a týmto nevyjadrujem odpor ku kresťanstvu ako takému, ale naznačujem, že nie všetko musí byť také ako to vníma istá skupina ľudí ale treba sa na veci pozrieť trochu konštruktívnejšie, nie očami cirkevného fanatika pre ktorého je viac pastiersky list a farárova charizma než zmysel kresťanstva; no ani očami akýchkoľvek iných fanatikov. Teológom vadí na joge najmä intenzívna meditácia a ja nemeditujem nad ničím satanským, ani sa nezaujímam o tie energie kadejaké hinduistické K joge som sa nedostal ako hinduista alebo nejaký pózer, ale tak, že som mal úraz s chrbticou a to že som dostával telo do fyziologicky vhodnej polohy mi veľmi pomohlo. Nie čary ani žiadne kulty, ale biológia človeka.
tvoje uzdravenie potom nemá nič spoločne s jogou, tak ako aj môj fanatizmus ku kresťanstvu...
som obyčajny veriaci, to že ste ma na birdzi glorifikovali za naboženského fanatika je nie moja vina..
dokážem normálne myslieť a mať názor na to o čom píšeš, to že kňazi kradnu, znásilňuju dávno viem a viem aj to, že za to ich bude raz súdiť Boh...
pripada mi to teraz tak že mňa podozrievaš z toho, že som vinný za všetko zle čo spravili kresťania za 2 tisíc rokov , v mojom oku vidiš smietku a brvno vo svojom oku nevidíš
trz som nasla. skus kontaktovat tuto babu » kombo.sk/moje-naj-petra-... alebo proste nejaku inu trenerku.ta urcite najlepsie poradi.hlavne tie pre ktore je to aj hobb nielen praca
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
taaa ja ju robim tak lightovo ale kupila som si taku milu knizku "joga kedykolvek a kdekolvek" a je riadne fajn. uplne take jednoduche veci su tam
pripadne na ziaciatok mozes skusit 5 tibetanou tu mas konkretnu stranku
» mediumway.host.sk/med/medtibet.ht...
ale každopádne jogu mam na zozname aktivít na ktoré chcem chodiť!
Chystali sme se ho naložit když se na nás vrhnul ten druhý...Strašná korba s neuveritelnou silou.
Asi je neskoro ale uz viem cviky na spodne brucho co si vtedy chcela
a čo má byť, však nech si ju cvičia, ich problém, ja sa neúpišem satanovi ...........filip
a aspoň na začiatok je určite fajn inštruktor nejaký, lebo aspoň budeš vedieť, či tú pozíciu držíš správne, občas ti vyrovná chrbát alebo možno aj poradí, aký druh jógy sa ti hodí a tak
a praktizujem to tak tri mesiace, čiže zatiaľ nie som žiadny borec, ale tiež si o tom aj veľa čítam a podobne
a je to super a strašne návykové!
strečing je strečing a joga je joga, preto aj robíte strečing, lebo joga bola na školách zakázana.........filip
hinduismus je falošné náboženstvo a čo je falošné pochádza od diabla, sem patrí
dharma, karma, reinkarnácia a joga...
osobne si myslím, že slováci vedia cvičiť lepšie ako v indickej kultúre presadzované satanské praktiky .......filip
tvoje uzdravenie potom nemá nič spoločne s jogou, tak ako aj môj fanatizmus ku kresťanstvu...
som obyčajny veriaci, to že ste ma na birdzi glorifikovali za naboženského fanatika je nie moja vina..
dokážem normálne myslieť a mať názor na to o čom píšeš, to že kňazi kradnu, znásilňuju dávno viem a viem aj to, že za to ich bude raz súdiť Boh...
pripada mi to teraz tak že mňa podozrievaš z toho, že som vinný za všetko zle čo spravili kresťania za 2 tisíc rokov , v mojom oku vidiš smietku a brvno vo svojom oku nevidíš
filip