milujem jogu! necvicim ju nejak aktivne alebo tak, ale ked mam chut dam si pol hodinku.... a rozhodne mi pomohla. ja najviac citim tie short term efekty, prosto po tej po hodinke som uvolnena, vie ma z jogy aj prestat boliet hlava, lepsie sa mi dycha, je mi veselsie, mam lepsie prekrvene telo... proste je to naozaj skveláááá vec a nehovoriac o tom, ze som OVEL ohybnejsia... napriklad si dokazem dat nohu za hlavu o com sa mi ani nesnivalo alebo urobit taku zatial len skoro snuru..
Už nie, lebo napr. je neprirodzené kontrolovať dýchanie, prirodzené je dýchať podľa fyziologickej potreby. To má negatívny vplyv na zdravotný stav
A tie stavy dobrého pocitu sa časom zmenili na stavy samoty, "depresívnych myšlienok". Ale viem už prečo...
Tiež som spoznal ľudí, ktorým to po čase prinieslo negatívne účinky aj na ich správanie. Je to totiž zamerané na svoje vnútro, resp. iné ciele. A zameranie sa len na seba, ma uzatváralo ešte viac do seba. A s tým je spojená nevrlosť na ľudí, s nikým som neprehovoril aj celý deň... :letim:
joga ti nijako nepomoze mat skutocne silne klby dlhodobo , zbytocne kreacie polohy tam su a ludia sa mylne domnievaju ze ked si dokazu omotat nohu 8 krat okolo hlavy tak maju fasa telo , slachy , klby. Hovadina.
@7 keď neveríš v Boha, je pochopiteľné že sa k tomu takto staviaš. Ale snáď vnímaš pozitívne a negatívne vplyvy na psychiku, správanie.
Vysmievať sa z niekoho viery, ktorú si ešte osobne neprežila asi nie je to pozitívne...
@amikadze spoznal som, že nie je dobré zahĺbiť sa do seba... má to negatívne účinky. Zažil som to, počul od mnohých, preto to viem porovnať. @4
Aj veci, ktoré škodia sú zo začiatku pekné. Je to ako alkohol, cigarety... všetci vieme že škodia, aj tak ich tolerujeme, konzumujeme... proste je to závislosť, nie sloboda.
Slobodným a šťastným človekom ťa nespraví to, že sa sústredíš na seba (čo ťa točí v kruhu tvojich strachov, problémov), ale na iných a ich šťastie v ktorom nachádzaš to vlastné. Lebo tých strachov, problémov sa vzdáš vďaka odpusteniu.
Ale chápem, ja mám takýto postoj, lebo si budujem osob. vzťah k Bohu ako k priateľovi, lebo verím, že žijeme pre večnosť. A kvôli tej večnosti potrebujem Božie odpustenie. To odpustenie, zmierenie, ktoré si nedávame sami, pretože sú aj situácie, kedy človek nedokáže na niečo čo spravil zabudnúť čiže si nedokáže odpustiť. To je dôkaz toho, že potrebujeme odpustenie od stvoriteľa.
aj ja som začala s jogou a meditáciami nedávno a musím odporúčať.. budeš sa po nej istecítiť lepšie ako po psychickej, tak aj po telesnej stránke.. len pozor, všetko rob len do tej miery, aby to bolo príjemné, nie bolestivé..a myslím, že joga vedie aj k duševnému rastu
vrelo odporúčam! je to výborný čas, ktorý venuješ sama sebe ..
@georg21 ..mal by si rešpektovať, že na svete sú aj ľudia iných vierovyznaní, ako toho tvojho ..ažsa mi to celé hnusí, lebo vy kresťania ste neskutočne agresívny čo satýka viery.. nikto vám ju neberie, ale prosím nevnucujte námto, tak isto, ako my nevnucujeme našu vieru vám. ...je to také, ako by si černochovi vyčítal, že nieje beloch..
@eeozniap len som písal svoje skúsenosti, skúsenosti ľudí čo poznám, a pokojne si môžem myslieť, že ak si myslíš, že je napísanie svojej skúsenosti ktorá sa nezhoduje s tvojou, niečo zlé, tak potom to má na teba nepriaznivý účinok. Lebo to isté by som mohol napísal i ja tebe na @19
Určite sústredenie na seba má aj zlé účinky, ktoré som už napísal, to vedia aj tí hinduistický učitelia čo to učia.
@zajkousko@georg21 chlapci, netrollujte tu tolko nie ste z toho už unavení ? Viem, že aj na YT sa vyskytujú rôzne videá, ktoré upozorňuju na nebezpečenstvo jógy v spojení s diablom, démonmi a rôznymi nadprirodzenými silami. Ak tu chcete kázať, je potrebné mať širší informáčný záber, nie byť otrocky uzavretý v jednom kruhu a utvrdzovať sa len vo svojej bezhraničnej pravde.
@leiladrumnbass myslím, že pre začiatok fajn vec ale úvod je asi lepšie cvičiť s niekym, kto už trošku pozná "ako na to" Pri nesprávnej metóde ťa to môže rýchlo omrzeť, alebo sa nebudeš vedieť sústrediť a bude ťa to znervoznovať. A pre lepší efekt šup do prírody, kým nie je ešte zima
@tenpatic napísal som len svoje skúsenosti. Mám o tom celkom dosť info z rôznych zdrojov. Verím aj v diabla, démonov, a ak sú súčasťou toho, tak je lepšie to obchádzať, nie sa na vlastnej koži chcieť presviedčať a byť závislí od toho aj po tej psychickej stránke.
Tie negatívne účinky mnohých ľudí, sú dôkazmi, že to nie je celkom čisté. Poznám tých ľudí aj osobne, často im to ovplyvňuje aj ich správanie, čo si samozrejme neuvedomujú. A dá so to spoznať aj tu vo fóre. Každopádne to nie je o duchovnej slobode, ale učenie toho, že si sám sebe vystačím a pod. :letim:
nemám byť z čoho unavený, nechodím na satanistické koncerty, nefajčim,nedrogujem, nepijem...
držím správnu životosprávu a je mi fajn, za dva mesiace idem na cestu okolo sveta a môžem sa iba smiať na vašej závisti...
Joga je super ...nečítala som podrobne tie "úžasné" komentáre...len som zachytila to dýchanie a ja si dýcham ako chcem. Cvičiť a pri tom vtedy nádych a vtedy výdych mi proste nikdy nešlo a cvičila som jogu rok a pol...Sama od seba si dám len pár cvičení, kt sa mi páčia a vyhovujú mi a zapadajú do môjho cvičebného plánu. A pocity po joge, na začiatku bolelo na druhý deň celé telo, potom som sa cítila plná energie a vždy oddýchnutá...Určite len prospieva.
@georg21 je hlúpe myslieť si, že yoga pôsobí na človeka ako konzerva. Nie! Existujú skupiny ľudí, ktorí cvičia v kruhu yogu, ja osobne ju radšej cvičím sám podľa kníh a pomohla mi a dosť. Existuje dokonca aj očná joga. Zvyknem tiež aj meditovať v jogínskych sedoch, je to úžasné niečo. Človeka to akurát odpúta od negatívnej spoločnosti a tak si človek viac cení ľudí, s ktorými trávi čas.
Joga dýchania sa volá pránajáma a to je niečo úžasné, človeku to zdokonalí kondíciu, sústredenie, zdravie a imunitu, je to veľmi super vec. Netreba sa k tomu stavať ako k niečomu negatívnemu, len za to, že si k tomu niekto nedokáže nájsť pozitívny vzťah, nenechávaj sa @Leiladrumnbass odradiť pesimizmom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A tie stavy dobrého pocitu sa časom zmenili na stavy samoty, "depresívnych myšlienok". Ale viem už prečo...
Tiež som spoznal ľudí, ktorým to po čase prinieslo negatívne účinky aj na ich správanie. Je to totiž zamerané na svoje vnútro, resp. iné ciele. A zameranie sa len na seba, ma uzatváralo ešte viac do seba. A s tým je spojená nevrlosť na ľudí, s nikým som neprehovoril aj celý deň... :letim:
nevrav zajousko
Vysmievať sa z niekoho viery, ktorú si ešte osobne neprežila asi nie je to pozitívne...
Aj veci, ktoré škodia sú zo začiatku pekné. Je to ako alkohol, cigarety... všetci vieme že škodia, aj tak ich tolerujeme, konzumujeme... proste je to závislosť, nie sloboda.
Slobodným a šťastným človekom ťa nespraví to, že sa sústredíš na seba (čo ťa točí v kruhu tvojich strachov, problémov), ale na iných a ich šťastie v ktorom nachádzaš to vlastné. Lebo tých strachov, problémov sa vzdáš vďaka odpusteniu.
Ale chápem, ja mám takýto postoj, lebo si budujem osob. vzťah k Bohu ako k priateľovi, lebo verím, že žijeme pre večnosť. A kvôli tej večnosti potrebujem Božie odpustenie. To odpustenie, zmierenie, ktoré si nedávame sami, pretože sú aj situácie, kedy človek nedokáže na niečo čo spravil zabudnúť čiže si nedokáže odpustiť. To je dôkaz toho, že potrebujeme odpustenie od stvoriteľa.
a nesmierne mi pomáha.
ako po fyzickej, tak po psychickej stránke.
(len doma by som ju bez dozoru určite nerobila, aspoň v začiatkoch nie)
vrelo odporúčam! je to výborný čas, ktorý venuješ sama sebe ..
@georg21 ..mal by si rešpektovať, že na svete sú aj ľudia iných vierovyznaní, ako toho tvojho ..ažsa mi to celé hnusí, lebo vy kresťania ste neskutočne agresívny čo satýka viery.. nikto vám ju neberie, ale prosím nevnucujte námto, tak isto, ako my nevnucujeme našu vieru vám. ...je to také, ako by si černochovi vyčítal, že nieje beloch..
Určite sústredenie na seba má aj zlé účinky, ktoré som už napísal, to vedia aj tí hinduistický učitelia čo to učia.
@leiladrumnbass myslím, že pre začiatok fajn vec ale úvod je asi lepšie cvičiť s niekym, kto už trošku pozná "ako na to" Pri nesprávnej metóde ťa to môže rýchlo omrzeť, alebo sa nebudeš vedieť sústrediť a bude ťa to znervoznovať. A pre lepší efekt šup do prírody, kým nie je ešte zima
Tie negatívne účinky mnohých ľudí, sú dôkazmi, že to nie je celkom čisté. Poznám tých ľudí aj osobne, často im to ovplyvňuje aj ich správanie, čo si samozrejme neuvedomujú. A dá so to spoznať aj tu vo fóre. Každopádne to nie je o duchovnej slobode, ale učenie toho, že si sám sebe vystačím a pod. :letim:
nemám byť z čoho unavený, nechodím na satanistické koncerty, nefajčim,nedrogujem, nepijem...
držím správnu životosprávu a je mi fajn, za dva mesiace idem na cestu okolo sveta a môžem sa iba smiať na vašej závisti...
a že "otrocký uzavretý"
Joga dýchania sa volá pránajáma a to je niečo úžasné, človeku to zdokonalí kondíciu, sústredenie, zdravie a imunitu, je to veľmi super vec. Netreba sa k tomu stavať ako k niečomu negatívnemu, len za to, že si k tomu niekto nedokáže nájsť pozitívny vzťah, nenechávaj sa @Leiladrumnbass odradiť pesimizmom.