Dnes som po sprche zistila, že mám zase o kilo menej... 46kg pri 168cm. Stres, veľa povinností a tak. No pocit super a tak rozmýšľam ísť na 45. Je to ešte ok, či už preháňam?
@momoglamorous ale ja mávam vždy tak 47-50, ešte nikdy 46 pri tej výške, takže uvažujem tých 45-46, ale viac už nie. A to zjem všetko, čo neušlo z chladničky.
@leginacka ja som mala 49-50 kg, ked som mala asi 172cm, to bolo davno
a neviem, ci sa da riadit tou BMI tabulkou, bud je robena podla americanov, lebo pri vyske 178cm mi takych 58kg ukazuje hranicu podvahy, co urcite nemam a normalna hmotnost by na moju vysku bola okolo 70kg, co je blbost
mozno vazis malo, lebo nemas svalovu hmotu, taki ludia vacsinnou moc nevazia a nevyzeraju nejako podvyzivene...podla vahy sa riadit nie je uplne spravne, tam uz fakt ide o to, ako vyzeras naozaj, alebo ako pise @12
ale súhlasím že tá tabulka spolahlivá neni keď si predstavím že by som mala pribrať desať kilo aby som mala "ideálnu" váhu podľa toho..preboha, ako by som vyzerala
ja mám 170 cm a ani nie 65 kíl. jem možno aj 8 krát denne hocičo, no nepriberiem ani za nič. to už nie je tvoj prípad, no pod 50 kíl pri tvojej výške by bolo lepšie
Dobry pocit z tela je fajn, ale urcite nechod este nizsie... Ja mam 175 a 70 kg a baby mi vravia, aby som pribral, ze som chudy... V tvojom okoli ti nikto nic nevravi? Spytaj sa ludi okolo seba a potom zhodnot ze co a ako
Nemyslím, že je to robené na Američanov, skôr sa BMI dimenzuje na priemerné postavy s aspoň miernymi svalmi (svaly vážia viac, než tuk, pričom nezaberajú až toľko objemu a okrem stehien a lýtok nevznikajú na partiách, kde by to opticky prekážalo tak, ako tuk). Ak ale dievča nemá fakt žiadne (nehovorím, že by mali všetky vyzerať ako ženská verzia Schwarzeneggera, taký scenár dajte jedine do hororu) a tuk všetok ťažkou námahou zhodí, tak potom je jasné, že skončí v podváhe.
Skôr by som povedal, že teraz je v móde "štandardnou" preferovanou postavou myslieť u dievčat fakt dosť štíhlu, preto priemerné hodnoty BMI k postave bez svalov aj tuku vyzerajú "tučno". S trochou svalov by sa to aj dostalo do priemeru a nebolo by to na postave také výrazné (teda jedine že by silnela na stehnách a lýtkach, to vadiť môže, aj keď na dotyk sa tučné a svalnaté stehno rozpozná).
Ono aj samotné rozsahy tých tried BMI sa rôznia a niekedy sa pri ženách kvôli kompenzácii ne-svalovej postavy odporúča aj posunúť hranice intervalov voči mužom o cca 2 až 2,3 dolu (na grafe tie čiary o trochu doľava).
@sadistrom niéé nikto, veď by skúsil , ako mám chudé nohy a ruky, nejaké strihy oblečenia mi preto nesadnú, preto nosím to čo nosim, ale kosti mi nikde netrčia ako nejakej anorektičke ... ja mám pocit, že to kľudne môže ísť nižžie, len ma desí to číslo
@nicolkaa teraz to ide vzhľadom na okolnosti samo, tak len uvažujem, či to nechať tak, alebo je to už moc a zastaviť to. Ale musím povadať, že od zimy, kedy som mala 50 mám oveľa viac energie.
@momoglamorous jo, tvoje mierne chalanské hormóny sa tu nedajú nevšimnúť
Len podľa hmotnosti sa striktne "súdiť" nedá nič. BMI nie je ani zďaleka presnou metódou, je to len akceptovateľne rýchly spôsob, ako nemusieť používať ešte nepresnejší vzorec "výška [cm] - 100 = pseudovhodná hmotnosť [kg]".
Na lepšiu presnosť musíš vedieť aspoň ešte obsah tuku v tele. Takí aktívni športovci sa na BMI môžu vykašľať, lebo takmer všetkým vyjde nadváha (nie je to aplikovateľné na toľké svaly).
Použiteľný detailný výpočet pre atletickú postavu (poznám len pre mužov, neviem, ako je to u žien, ak teda majú vyzerať stále aj trochu žensky) musíš počítať z omnoho viac mier - podľa svojich nemenných (výška a obvody zápästí, členkov, hlavy, panvy a kolien) vypočítaš a snažíš sa na sebe vybudovať ideálnu váhu a obvody pre ramená, krk, hrudník, pás, lýtka a stehná + zároveň s tým ešte aj udržiavať čo najlepší pomer svaly/tuk.
@leilla vtipné... no u nás v rodine sú všetky ženy také chudé...
ja sa necítim tučná a postavu mám normálnu, len ma láka predstava nosiť každý deň kilo menej... veď taký kilový book na pleci je pre mňa riadna záťaž, tak by som možno uľahčila telu... má niekto takú váhu pri podobnej výške?
@leginacka Prehanas, sice neivem ako vyzeras, ale ja mam 168 a 63, nejake tie 3 ci 4 kila, keby isli dole, tak by som sa nestazovala, ale mat pod 50? Dievca najedz sa radsej ani chalanom sa nepacia chudunke baby
@leginacka tak pokial je to vo vaserj rodine normalne, ale tak musela by som ta vidiet no pokial hovoris, teda ze jes, len v tom prvom prispevku to vyzeralo ako kebyze chces chudnut.. co nechapem pri tvojej vahe a vyske
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
ty si špáratko????
ale ide o to hlavne ako sa cítiš, či nie si unavená alebo tak ja väčšinou ani na kilá nepozerám skôr do zrkadla a potom či sa cítim dobre
to nie je normálna váha.
a neviem, ci sa da riadit tou BMI tabulkou, bud je robena podla americanov, lebo pri vyske 178cm mi takych 58kg ukazuje hranicu podvahy, co urcite nemam a normalna hmotnost by na moju vysku bola okolo 70kg, co je blbost
mozno vazis malo, lebo nemas svalovu hmotu, taki ludia vacsinnou moc nevazia a nevyzeraju nejako podvyzivene...podla vahy sa riadit nie je uplne spravne, tam uz fakt ide o to, ako vyzeras naozaj, alebo ako pise @12
» en.wikipedia.org/wiki/Body_mass_...
Nemyslím, že je to robené na Američanov, skôr sa BMI dimenzuje na priemerné postavy s aspoň miernymi svalmi (svaly vážia viac, než tuk, pričom nezaberajú až toľko objemu a okrem stehien a lýtok nevznikajú na partiách, kde by to opticky prekážalo tak, ako tuk). Ak ale dievča nemá fakt žiadne (nehovorím, že by mali všetky vyzerať ako ženská verzia Schwarzeneggera, taký scenár dajte jedine do hororu) a tuk všetok ťažkou námahou zhodí, tak potom je jasné, že skončí v podváhe.
Skôr by som povedal, že teraz je v móde "štandardnou" preferovanou postavou myslieť u dievčat fakt dosť štíhlu, preto priemerné hodnoty BMI k postave bez svalov aj tuku vyzerajú "tučno". S trochou svalov by sa to aj dostalo do priemeru a nebolo by to na postave také výrazné (teda jedine že by silnela na stehnách a lýtkach, to vadiť môže, aj keď na dotyk sa tučné a svalnaté stehno rozpozná).
Ono aj samotné rozsahy tých tried BMI sa rôznia a niekedy sa pri ženách kvôli kompenzácii ne-svalovej postavy odporúča aj posunúť hranice intervalov voči mužom o cca 2 až 2,3 dolu (na grafe tie čiary o trochu doľava).
v podstate si ma utvrdil len v tom co som pisala,ze tuk sa na vahe neprejavi,ale svaly ano,tak preto nemozno uplne sudit pidla hmotnosti :p
zeny si treba vazit... lebo zvyknu priberat
Len podľa hmotnosti sa striktne "súdiť" nedá nič. BMI nie je ani zďaleka presnou metódou, je to len akceptovateľne rýchly spôsob, ako nemusieť používať ešte nepresnejší vzorec "výška [cm] - 100 = pseudovhodná hmotnosť [kg]".
Na lepšiu presnosť musíš vedieť aspoň ešte obsah tuku v tele. Takí aktívni športovci sa na BMI môžu vykašľať, lebo takmer všetkým vyjde nadváha (nie je to aplikovateľné na toľké svaly).
Použiteľný detailný výpočet pre atletickú postavu (poznám len pre mužov, neviem, ako je to u žien, ak teda majú vyzerať stále aj trochu žensky) musíš počítať z omnoho viac mier - podľa svojich nemenných (výška a obvody zápästí, členkov, hlavy, panvy a kolien) vypočítaš a snažíš sa na sebe vybudovať ideálnu váhu a obvody pre ramená, krk, hrudník, pás, lýtka a stehná + zároveň s tým ešte aj udržiavať čo najlepší pomer svaly/tuk.
ja sa necítim tučná a postavu mám normálnu, len ma láka predstava nosiť každý deň kilo menej... veď taký kilový book na pleci je pre mňa riadna záťaž, tak by som možno uľahčila telu... má niekto takú váhu pri podobnej výške?
a šak ja jééém, a veľa